Tomaass: ČPDH se o víkendu vrací na Ještěd

IMG_4337

Tuhle zprávu nečekal nikdo, natož kluci co se o bikepark na Ještědu letos starají i Ti si to na jaře přečetli na dolekopu, stejně jako my ostatní. V tom ČSC jsou prostě hrozný pankáči, ale dávaj to a to je hlavní.

Každopádně kluci do toho nakonec šli a začali budovat trať, která se nahrubo nechala zajet při endurosérii. Hlavní podobu ale dostává právě v těchto dnech, kdy se vyjíždí a každej den mění.

Já jsem byl s klukama pojezdit v sobotu a stavil jsem se na pár jízd klasicky i včera ve středu a je to zas úplně jiný.

Začátek trati vede teda po klasický špagetě, která se v půlce odklání do lesa. Kde si člověk neodpočine ani na chvíli, protože tu je skok, tu zas kořen, tu zatáčka, takže pořád děláš dřepy a odlepuješ to, kde to jde. Na chvíli vyjedeš z lesa, aby sis dal čtyři klopenky pod lanem a už jsi zpátky. Chvilku lesem a napojíš se zpět na spodní část špagety pod velikou dřevenou klopenkou. Dáš si na špagetě dvě zatáčky, skočíš si na dvě zatáčky zpět do lesa, rovinka k novýmu gapíku přes cestu. Palba lesem a závěrečnej sprint nad parkoviště do cíle.

První dojmy jsou, že to hrozně drncá, já jsem třeba nedal ani jednu jízdu bez toho, aby mi spadnul řetěz :-D. A nikdo jsme to zatím nezkusili dát v kuse. No a pořád se to ještě dost vyjíždí. Takže jsme sami zvědaví, jak to nakonec bude vypadat. Mně to nějak nejede vůbec. Po Špindlu jsem měl takovou radost, že i přes to, že už z kopce moc nejezdím, se na pravěkým RB dokážu za klukama svézt. Tak tady se mi to teda nějak moc nerozjelo.

Ale baví mě to, tak bych asi z nostalgie měl i ten závod dát.

I když nevím, jak to zvládnu, protože v sobotu musím absolvovat Pepínovu oslavu narozenin, která se skládá z celodenní vyjížďky na kole a následný párty. Ale snad se to nějak poddá.

Tak s kým se potkáme?

S Rossem jsme vám to pro představu natočili.

tomaass

4 komentářů pod “Tomaass: ČPDH se o víkendu vrací na Ještěd”

  1. Balanc

    Super videjko a ještě lepší lajna!;) Nechci aby to vypadalo, že musim rýpat (prý je to skoro každý čech:D), ale ta kamerka mohla zabírat o trochu více předek (to co člověk v reálu vidí) než spodek (rám s vidlí).

  2. Milan

    Ahoj Tomáši. Ja jsem z toho fakt asi po… . Když nejsou závody je to špatně. Když jsou závody je to taky špatně. Nevíc co Ti ČSC udělal nicméně víš o něm úplný …… . Tak piš raději o ježdění.

    Pokud vím majitel či správce areálu a všeho je pan Svatoš. Pan Svatoš podepsal se soukromou marketingovou agenturou !!! ne ČSC řádnou smlouvu, ve které se zavázal k tomu, že na Ještědu budou závody ČP. Jáká je komunikace mezi majitelem areálu a správcem bikeparku to fakt není věc ČSC. Pokud do toho kluci šli, jeto super a respekt před každou tratí v ČR.
    Nechápu, proč se bikerská komunita pořád mezi sebou uráží a napadá. To v minulé době určitě nebylo.

  3. tomaass

    Milan: Tak pan Svatoš je kapitola mafie a korupce sama o sobě o tom žádná..

    O ČSC vím možná i víc než Ty, jen už se na ty rauty Krále cyklistiky přežírat nechodím

    Já jen jezdím na kole a pozorně poslouchám o čem se lidi baví, jakej je jejich názor a pak ho prezentuju na internetu. A jestli řešíte závody s marketingovou agenturou namísto s klukama, co jezdí a staví, vypovídá to asi o všem..

    ČSC mezi bikerskou komunitu neberu, protože tam žádnej biker není, takže jestli tu právě došlo k nějakému urážení nebo napadání, tak to bylo mezi bikerskou komunitou a ČSC a stačila na to jedna věta :-D.

    Jinak co se týče urážení mezi bikerskou komunitou, tak toho jsi nejvíc splodil právě Ty tenhle týden!

  4. Čárys

    :)
    Boží !!!!!
    Bavím se moc…
    Děkuji

Komentář: