Monínec – jak před Chainlessem?

FormatFactoryBez názvu-1

Tak protože se nám blíží oblíbeně neoblíbená část sezony, tedy Chainelss a k tomu Whip contest spojený se zavíračkou lanovky, bylo třeba na vlastní gumy kopec pořádně zčeknout. A kde kluci nechali záda a mozoly se dočtete inside..

 

 

Na Monínu jsem, já ostuda, nebyl pěkně dlouho a tuhle návštevu jsem vlastně ani neplánoval, ale o to víc jsem za ní rád. V minulejch dnech mě trochu do postele sejmula klasická smrtelná chlapská nemoc na sedum písmen a tak, když se v neděli ráno budím a je mi líp než hůř nezbývá než napakoval káru a jet pokouknout jak vypadá Monínec.

 

Už za 14dní totiž najedou na Monínec holky z érobiku, aby ve volných chvílích, ale za to ze všech zbylích sil do urputném cvičední, fandili kolem trati na Chainlessu. A tak, když dorážím na Monínec a jedu první jízdu nahoru, zjišťuju, že po kopci pobíhá blíže nespecifikovaný množství holek ve skupinkách a maj něco za lubem. Evidentně tu přípravu na chainless vzaly svědomitě. Nicméně jsem tu spíš abych pokouknul jak vypadá trať a co s tím vším udělal sezóna plná dešťů.

 

Výhled zhora opět parádní a dole v údolí se ještě válej zbytky mhly a tak na první jízdu vynechávám startovní gap a následný wólo, neb tyhle prkna maj k suchýmu povrchu asi tak daleko, jako vodník k suchýmu šosu. Pak už klasika – klopky, první les, klopka, druhej les u rockgardnu a hned tam pálim velkej gap, pak dlouhá lávka, zavřený klopky, gapík v lese, malej rockgarden, dvě wóla, klopky, výskok na louku, boule, silnice, klopky u sjezdovky, výskok na sjezdkovku a seskok z ní, první lavice, druhá lavice..

 

..třetí lavice, čtvrtá lavice, výskok na parking.. uaaaaa.. sem dole. Funim jak sentinel, ale směju se. Po dlouhý době opět na velkym kole a super. A hned první jízda? Celkem nezvyk hned první jízdu a mít dobrej pocit?

 

Jak o tom ale dumám, tak ta trať mě prostě baví. A když dumám hloubš, klopky opravený, žádný padlý hrany, odrazy na spodních lavicích našejpovaný a na spoustě míst nasypanej jemnej štěrčík aby odváděl vodu a ve spojení s hlínou super drží. Prostě trať je pěkně připravená. Tak snad i dalších pár dnů vydrží, aby na chainless bylo vše OK a vy jste si na valstní kůži zažili jaký to je letět jako Neko.

Tak doražte na Chainless 2014.

-a-

 

 

1 komentář pod “Monínec – jak před Chainlessem?”

  1. Maaca

    Neko je pro mě ikona týhle sezóny, těšim se příští vík!

Komentář: