Fór Bikes

P1050132

Tak ti jsem vám taky vyrazil na tu výstavu, na ten For Bikes…hlavně asi proto, abych nezůstal úplně mimo, aby se mi ty vědomosti úplně z hlavy nevyšplouhaly..a taky se podívat na nového sjezdáka od RB.
Hm, a nevím jestli vám mám vlastně co říct. I kdyby ne…fotky super domečků na kolech, jsou vevnitř.
A nějaký ty kola, taky.

Tak co dodat, sebral jsem auto, a vodfrčel těsně před kurzem FII z Liberce do Prahé. Cesta frčela, auto jelo, no nic, jsem tu.

Parking platím jak mourovatej, 150,- kč na ty dvě hodiny, ale jo, proč vlastně ne. Cena za vstup 190,- kč, taky vlastně ok…až do chvíle, než volam PH, jestli náhodou nemá vstupenku. Má. A já si jí právě koupil, kurnik. Ale co, to prodám.

Hoši, ani omylem !
Deset lidí, vysvětluju, a nikdo jí nechce. Cože ? Jako proč ? To smrdím nebo jsem prašivej ? Nechápu…a jdu raději dovnitř s PH kterej jí ode mne bere, děkuji  :)

Nejdřv ale kouknu na to RB, ne ?
Jo.

Táákže, RB je pěkně barevný. Systémům já nerozumím, že jo, ale co se mi líbí je pevnej trojuhelník vzadu, to já rád. Design jsem dalek hodnotit, subjektivní věc každého, mě už za ty roky přijde vlastně všechno úplně stejny, sorry. Jak to chodí nevím, neví nikdo, Petr to ještě neměl čas kvalitně Schladmingem vojet, takže tu na to jen sliním a přemýšlím, jestli to vlastně užiji. Asi vlastně ne.

Co mi jako staré škole trochu vadí, je 27,5. Ale když na 26 výrobci dílů kašlou, co má chudý český manufakturák dělat ? Udělá 27,5. Prej tak jde i 26, ale bude z toho lowrider.

Je tu už i nové Enduro, a tomu už nerozumím vůbec, tak to probírám s panem Bartoszem, abych se poučil o těch trendech odjinud, než z Facebooku. Mno, nechám je pracovat, a jdu si to teda projít…zbytek výstavy taky třeba zkouknout.

A už to na mě utočí. Barva tady, ohýbačka řádila zde, tu byl designér barvoslepej, a tady někdo nepochopil, že macatka s flander se za hostesku jaksi nehodí. Ale co, jdu to teda nafotit a třeba i slovo s někým prohodím..

Nakonec ani není s kým, moc jsem vás v pátek dopoledne nepotkal. Pár minut trávím s Kamilek a Kačkou u Commencalu a probíráme BIKE kemp, který Kamil u nás na Monínci bude dělat na přelomu července – srpna, dlouho jsem toho kluka neviděl, je vobrostlej, zfortrovatělej ženáč. : ) Muhahahaááá, to máš za toho Anorektika.

Mizím tedy do oddělení Karavany. Tady neustále stejná písnička, až na moc pěkně řešení vnitřků některých karavanů – fotky vám dole řeknou více. Cenovky tak nějak divně nereflektují situaci na trhu, jsou stále obytky kolem 1,5 mega, a to už je dost, to už radši vlastní přestavba starého Ducata, nebo nové VW v plechu a pronájem dílny.

Inu, nic nového.

Poté, co jsem prošel skoro celou výstavu, mířím zpět k RB stánku a víš ty co ?

Jednoduché barby jsou najednou osvěžující změnou po té zhulené LSD psychedeli ostatních výrobců kol, systémy přehledné a svou jednoduchostí oslovující mnohem víc, než změt trubek v níž ani tlumák nevidíš. A mě to tak nějak, stále, pořád baví. Protože RB.
Asi tak.

Tak to byla výstava, snad fotky řeknou víc. Kecy ve frontách mě dostávaly na krovky, vzduch se nedal dýchat a každej druhej prskal kapénkovou infekci. Jsem rád, že jsem mohl skočit ve 14h do auta, a zmizet z toho mumraje směr sever, les.

Tolik já. Příští rok určitě vynechám.

Mějte se krásně, a nezapomeňtě : KOLO NEJEZDÍ.

Čárys, 720.cz

20 komentářů pod “Fór Bikes”

  1. Manas TL

    Kamo, skoda zes nebyl v sobotu, bysme hodili rec i trpaslik by se vlozil do debaty :-) Jinak z vystavy mam ty same pocity, vlastne se mi az toho tolik nelibilo, hodne se jede v designu ze nekdo rysuje, dostane zachvat kasle a to co tuzka vyrobila behem nej na papir, to se vyrobi. V jednoduchosti je sila :-)
    Ceny obytek furt mimo, jedine co me zaujalo vic byl ten Transit s posteli nahore. to se mi libilo, ale voe, mega za to? To ne.

  2. Manas TL

    Fotka c.58 – Padlistuv komentar: “ta garaz je super, kdyz je venku osklivo tak muzes jezdit aspon na skutru dokola” :-)

  3. Duchna

    Já jsem byl z 4 bikes spokojenej: Byl jsem u stánků kam jsem chtěl zajít, vydyndal jsem si ty správný samolepky, vyděl jsem ty správný lidi (plus jsem je obohatil mejma standartníma kecama), omatlal plno přileb a kol, vyzkoušel brzdy na 90% vystavených kol, u RBí jsem málem dostal facku (což by bylo jenom správně), u stánku Birrelu jsem si byl 4x přidat a nakonec jsem si koupil zlevněný ponožky.
    Jediný co mě znechutilo byly moje bolavý nohy z toho pajdaní po výstavišti…

  4. F12

    Ale jo navštivil jsem v neděli. Lidu málo. Kola působili tak nějak stejně. Canyony mám rád. RB jsem holt vyměnil za Patriota, ale nakonec klasický kulatý trubky tam vynikali mezi tim hydroforming a carbon řady nejlepší woe protože armádní. No nakoplejm kolum s chybějící pravou hnátou nepřijdu na chuť nikdy. RB a klasiku buď miluješ nebo ne. Trochu to utrpělo tim virtuálem a škoda že CNC už neni ekonomicky výhodný. Až seženu rám Dragstera tak ho beru.

    Silnička se mi líbila a něco na tenhle typ shánim. Ono to do pravověrný silničky má daleko. A cena už taky super nebyla.

  5. Duchna

    F12: Podívej se pořádně to černý vahadlo na RBí je krásně vysoustruženo CNC. Sice říkal Péťa, že v případě velkovýroby půjdou směrem formy, ale zatím je to na soustruh.

  6. Čárys

    Duchna : Hehehe, proč jsi málem dostal facku ? :)
    Manas TL : Co třeba v pátek večer párty u Andyho ?
    Andy : Co třeba stěna v sobotu na Big Wallu ?
    Petr : Proč jsi dal Duchnovi málem facku ? :) ) ) )

    Mě se ta výstava nakonec….a sorry, stále nevím. Prostě výstava. Žádný dojem z ní nemám. Prostě…výstava.
    Asi proto, že už to tolik neřeším, jak nezávodím a jen se vozím.

    Ale….RB navždy : )

  7. Čárys

    Peto, vlastně jsem se ani nezeptal na vahu…kolik to važí ?
    Děkuju…..

  8. Duchna

    Čárys: Blbý kecy jako obvykle :D Co bys ode mě čekal jinýho.

  9. Raf

    Oxygen 7000 (foto 57,58)… můj sen. Tě povídám, ten se jednou splní.

  10. Raf

    To RB se mi líbí… Nesel by nekdo do bikesharing… jezdim tak 4 vikendy v roce :-)

  11. Petr Heinik

    To Boss – převáženo a 15,7 kg – tedy v osazení jaké bylo na výstavě, ne úplně DH pneu a ráfky.

    To Raf – není problém, se domluvíme.

  12. Manas TL

    A na pujceni na jeden bezny vikend na cyklostezce jsem mel zalusk ja :-D (lehce by ho jela divka)

  13. Čárys

    RAF : tě povídám, viděl jsi s čím jezdíme my ? : )
    Tě povídám, 8,9 spotřeba do švýcarska a vyspíš se napříč a . . . skoro zadarmo : )
    http://www.pimpyourlife.cz/post/108
    : )

    Petr Heiník : děkujemeeee !

    Duchna : Plesk ! : )

  14. Raf

    Martin: jj, mám nejdelšího nejvyššího 4 místného boxera komplet zařízenýho (postel nad garáží, postel vepředu, kuchyň, koupelna, záchod…garáž pro dvě kola, kočárek, čtyřkolku, MX a psa) a spotřeba je u toho jak u T4, když mám lehkou nohu (Garda tam a zpět za 7,1).
    O sprinteru jsem také uvažoval, který má výhodu, že se dělá ještě o 40cm delší, ale pro mě má zásadní nevýhodu, že je u podlahy o 10cm a nahoře o 30cm užší a s tím jak jsem to měl promyšlené bych se nevešel.

    Ale ten oxygen popř new box od roller team je jiná kultura, ale bohužel i cenovka :-( Jeté na trhu prakticky nejsou…

    Jinak až dokončím, tak jsme s Andym domluvení že připravím článek, protože mám zdokumentovanou celou přestavbu… včetně reálných cen, časové náročnosti, tipů, návodů atd…

  15. Andy

    Raf: Těšíme a chcem to vidět v kompletu!!! :)

  16. Čárys

    Mno nekecej !!!
    Tak to se snad přijedu podívat osobne : )

  17. drzhor

    Duchna, plesk, frézka :D žadnej soustruh :D :D !! :D

  18. Manas TL

    Pico, chci clanek, protoze me zajima hlavne kuchyn a zachod a koupelna! Videl jsem naposled jen stresni okno!

  19. Duchna

    drzhor: CNC frézka nebo soustruh….to je skoro jedno, hlava si může z nástrojů výbrat co chce a na osy si tak nehraje. Pokud chceme býti akademici nazveme to obráběcím CNC centrem.

  20. drzhor

    Duchna: solved :D

Komentář: