DownTown a Dual Rakovník 2015

FormatFactoryplakát DT 2015

Druhým dílem prvního ročníku CZECH DOWNTOWN TOUR se stane třetí víkend v červenci DOWNTOWN RAKOVNÍK 2015. Jedná se již o sedmý ročník sjezdového závodu historickým městem Rakovník, který je již tradičně součástí cyklistického festivalu RAKOVNICKÉ CYKLOVÁNÍ.

 

 

Co je vlastně RAKOVNICKÉ CYKLOVÁNÍ? Jde o festival všech příznivců cyklistiky a všeho co má dvě kola a nemá motor. Od malých dětí až po staříky. Od silničářů po sjezdaře. Na stránkách www.rakovnickecyklovani.cz najdete informace o všech závodech i doprovodných akcích.

Jen ve stručnosti:
Datum: 17. – 19.7.2015
Místo:   Rakovník – Husovo náměstí
Závody:               Orientační závod dvojic
Cross country (Mistrovství UAC)
Půlmaraton (28, 50km)
Silniční kritérium
Závod koloběžek
Sjezd městem
Paralelní slalom

A co bude zajímat nejvíc vás – ty co pilují techniku víc, než dřou fyzičku? No přece Dual a hlavně Downtown.

Dual Rakovník

Letos již počtvrté se jako první závod celého Rakovnického cyklování pojede Dual neboli paralelní slalom. Trať závodu povede údolím lesoparku Jamka, které tvoří přírodní tribunu a tedy pěkný výhled na trať.

Závod se pojede klasickým způsobem. Z kvalifikace postupuje 64 jezdců. Při menším počtu přihlášených, než 64, postupuje z kvalifikace 32 jezdců a dále se postupuje pavoukem.

Povinná výbava:              – Přilba
- Rukavice
- Kolo s alespoň jednou funkční brzdou

Dual Rakovník 2015

Datum: 17.7.2015

Časy:     Registrace          14:00 – 15:00
Trénink                14:00 – 15:30
Kvalifikace          15:45 – 17:15
Start                      17:30

Systém závodu:
64(32) postupujících z kvalifikace
2 vítězné jízdy znamenají postup

Kategorie:          jedna pro všechny

Startovné:          50,- (registrace na místě)

Mapa závodu a parkování pro dual:        http://www.mapy.cz/s/4pJH

DownTown Rakovník

Letos již posedmé se sjezdaři proženou celým městem a rozdají si to nejen o trofej pro celkového vítěze, ale také o body do hodnocení Czech Downtown Tour, která se tímto závodem přehoupne přes svoji polovinu. Takže ten, kdo to s pořadím ve vůbec první české downtowntnové sérii myslí vážně, nesmí chybět!

Bodování do Czech downtown Tour bude počítáno z celkových výsledků!

Jak již bylo řečeno, tak se v roce 2015 pojede Downtown Rakovník již posedmé a to znamená, že se jedná o nejdéle pravidelně fungující závod tohoto druhu v České republice. Pro ty, kteří ještě na tomto závodě nebyli, dodáme nějaké detaily tratě. Ta je situována do severní části města. Start je v lesoparku Jamka, kde na vás bude čekat trocha přírody, takže hned po startu si dáte pár zatáček na klouzavé trávě. Hned na to se dostanete do střední části tratě, kde na vás budou čekat dva z největších skoků, a hned potom se vrhnete do historické části města, kde čekají klouzavé dlažební kostky, jízda po střeše tržnice, těsné zatáčky a vše vyvrcholí přímo na náměstí cílovou lavicí. A možná si na vás přichystáme i nějakou perličku. Všeho všudy mají ti nerychlejší postaráno asi o minutu a půl zábavy.

Z časových důvodů jsme přinuceni k omezení maximálního počtu startujích na 110 závodníků celkově. Důležitá je tedy registrace. Na registraci se dostanete přes stránky celé akce www.rakovnickecyklovani.cz zde pod položkou závody najdete drobné info s odkazem na registraci. Startovné je možné zaplatit převodem, v tom případě vás vyjde na příjemných 150,-, za které dostanete den zábavy na trati, kterou si jen tak neprojedete, plus poukaz na pití a oběd ve stáncích v cílovém prostoru. Pokud zaplatíte až na místě, vyjde vás stejný setup na 200,-. Chtěli bychom vás tímto požádat, pokud máte možnost zaplatit převodem, udělejte tak. Usnadníte tak práci nám i sobě! Registrace bude uzavřena ve středu 15.7.2015. Případné další detaily k registraci a závodu budeme uveřejňovat na FB stránce akce

Závod se jede nejklasičtějším možným způsobem. Dvě závodní jízdy a počítá se lepší čas. Kvalifikace se nejede.

Povinná výbava:              – Přilba (nejlépe fullface)
- Chrániče kolen
- Rukavice
- Kolo se dvěma funkčními brzdami

DownTown Rakovník 2015

Datum:                18.7.2015

Časy:                     Registrace          8:00 – 9:30
Trénink                10:00 – 12:00
Start 1. Kolo       13:00 – 14:00
Start 2. Kolo       15:00 – 16:00
Vyhlášení            16:30

Kategorie:          Pevné rámy
Odpružené rámy
Ženy (pokud dorazí)

Startovné:          150,- online platba
200,- platba na místě

Mapa závodu a parkování pro DownTown: http://www.mapy.cz/s/4pMO

Případné dotazy směřujte na facebook stránku Downtown Rakovník 2015, nebo Czech Downtown Tour, do komentářů pod článkem, na mail stepan.cerveny@gmail.com, nebo na telefon 608866280.

Komentář: