Špičák – dvě slova, tři fotky, čtyři vrtule

FormatFactoryDSC_0119

Já tam letos ještě nebyl. Nejlepší bikepark u nás (teda samozřejmě až po Monínci). Otvíračka sice klasicky později – nevim jestli stále kvůli pářícím se tetřevům – ale bylo potřeba navštívit tuhle evropsky provařenou lokalitu..

A tak klasicky skáču do auta a mažu jí takhle po ránu do Rudy. Cestou mě akorát od moře píše Čárys, tak mu fňukám do telefonu, že mi chybí voda, ale že si ten nedostatek kyslíku od oceánu jedu kompenzovat z vyuhličitanovaný Prahy do Šumavských hvozdů. Cesta pohoda. Na to, že se maj zase měnit turnusy se na silnici žádný dramata nekonaj a tak kolem půl desátý brzdím na parkingu. No je to tu standartně obsazený a standartně se hned dozvídám, že tu včera byla party. Ostatně, kdy tu partě nebyla.. Takže vše při starym. Teda při starym – ono tu naopak pár novinek je.

Třeba novej dětskej koutek, co tu klucí zbudovali. Prostě u dojezdu lanovky je teď jezdící pás a u něj klouzačka na gumě po umělý trávě, ale hlavně mini bikepark, kde prckové na odrážedle můžou pilovat skillz, aby pak mohli přestoupit do vyšší ligy. Za mě teda naprosto super počin. Prostě naše generace nemládne a tak abysme mohli na bika a přitom doma sbírali kladný body, není už teď problém aby dědek vzal bábu na vejlet a ještě u toho vštípil potěru nějaký ty základy na boulích a v klopenkách.

Nicméně lano vzhůru a za chvíli už to padám zas dolů po Black friday. Dobrý, dobrý, trochu rolety, ale to je prostě standart v půlce léta (a furt je to tu zlatý proti Les Getz, Morzinu apod.) nahoře teda vynechávám novej pěkněj dropík z boudy za kterým následuje klopka na prachu a když podržíš tuhle zatáčku tak i pěkněj dablík a valím dál ale ono ejhle, v půlce nová pasáž v lese a nový klopenky. Hráblo se tu do země celkem fest a vykouzlili tu takovou přijemně navazující pasáž, co tě pak vykydne na louku. Dobrý!

Na louce zatáčka na Štrůdl a přejezd po sjezdovce nad velký wólo. Na tomhle přejezdu vyroslta ale taky novinka. Taková podivná boule co kope víc než tlimič DNM na kole z Teska. Za ten den jsem tam viděl se sbírat tři lidi. Jako vím, že to je přejezd na Strugglu, takže play hard, ale ta boule tam je pro 90% lidí fakt na píču. Nicméně hups do lesa a na velký wólo a za ním na přemostění cesty pro pěšáky – taky nový! Na poprvé na oči trochu delší až mě to skoro vyděsilo, ale jinak stavba parádní a zas taky trochu změna. Spodek pak už stejnej a možností kudy dojet k lano stále mnoho.

Tak dávám ještě párkrát tuhle videohru a pak hups na Štrůdl. Teda já tu nebyl dlouho ale je to sjezdová co mám rád. Tak trochu tricky. Když si to malinko načteš dá se tu docela letět, ale pak to taky může kurevsky bolet. No jen s kolenama, na poprvé a na oči, to je spíš boj o přežití, ale bez chráničů se mě to tu prostě nějak nechce pouštět.

Pak už k autu a protože mám sebou vrtulníka jdu se potti malinko jiným směrem, ale o tom zas jindy..

Špičák zas prostě nezkalmal a pokud klucí do každý sezoný sem tam přihoděj nějkou novinku, bude to tu stále a pořád na český poměry naprostá pecka.

 

-a-

 

7 komentářů pod “Špičák – dvě slova, tři fotky, čtyři vrtule”

  1. Šárka

    Kterou bouli myslíš? Mě zase docela vyděsila boule / rozbitý odjezd z toho přemostění cesty na strugglu, kde byl ještě vloni drop. Tam mě to teda nepěkně rozhodilo.

  2. Andy

    Šárka: týpek na fotce č.26 – prostě taková malá boule..
    Ale jinak, to víš, na oči a na prvního je vždycky všechno ještě jinej level zábavy.. :)

  3. Šárka

    Aha jasně, tam já se buď táhnu jak smrad, nebo to nějak projedu po zadním. Ale tenhle úsek je myslím i součást nejjednodušší tratě, chce to jet opatrně.
    Já letos dala na Špičáku asi celkem 7 jízd, nepřeje mi materiál a ani fyzická kondice.

  4. Martin Čárys

    Bomba dejve, sice se tam letos nepodívám osobně, ale skrz tvé reporty – jako bych tam byl s vámi…
    Pekne, moc !
    Martin

  5. buřt

    …ta boule je normalne soucast ixs strudlu je na ty rychly louce dole pred poslednima pasazela.boule kope dost na predaka.vzdycky si rikam zda nemam blbe nastavenej odskok jak to kopne. A je to docela v rychlosti

  6. kjcd

    Ta boule….. Musím jen souhlasit. První jízdu celkem překvapení, člověk to tam pustí docela i v rychlosti a pocit jako když skáčeš šipku do vody. Podobná blbost je i ten první “dvojáček” malinkej před potočákem, na kterej se jede ne uplně pomalu a kope to taky slušně divně. Ale největší blbost na celém špicu je kořen, který je před nově přestavěným dřevěným přejezdem, (po kterém následuje velká klopenka směr potok.) Chápu, že vysekávat kořeny tam určitě nebude dovolené, ale proč se to sakra alespoň nezasype ?! :)) Jinak Špic tenhle rok super, až na rolety a již zmiňované blbosti. :)

  7. buřt

    Kořeny jsou cajk:)

Komentář: