Pražský lokality

vlcsnap-2015-12-09-22h43m14s733

Že je Praha jen asfalt a sem tam beton, střídanej s  dlažebníma kostkama je pravdou snad jen pro centrum. Jenže míst, kde se v Praze můžeš schovat do lesa je totiž vcelku dost..

 

Ono když řekneš Anděl, tak si člověk může představit těch 5tun lidí za hodinu, který tam prokorzujou, ale taky si může představit  že vlastně jen za rohem se dá vjet do upravenýho parku kterým vyvzlínáš až do parku neupravenýho a právě tím je třeba Vidoule. A tak když mě znenadání v sobotu píše Duchna, jestli bych nešel na kolo, že potřebuje naučit bunnyhop, moje první myšlenka je, zda vůbec umim přeskočit králíka tak, abych to vůbec mohl někoho učit a teprve až poté mě napadlo jak dopadla poslední hecovačka kdy jsme Duchnovi říkali ať ten skok na konci skočí. Yes – byl to Disaster day!

Nicméně předsudky nechávám doma a za 20min čekám u Duchny před barákem a sotva leze ze dveří skáču bunyhop na takovou půlmetrovou zídku. Tak na mě chvíli kouká a pak povídá, že tohle tedy vidět nepotřeboval, protože ho to bude srát pokaždý když půjde domu. Ano – to by účel Duchna – Muahahahaaa…

Necháváme ale zídku a banány na jindy a jedem na Vidouli. Tenhle pás lesa prostě nemůže nikdy omrzet na pro takovýto chvilkový bikování. Je tu mraky cestiček a poměrně málo lidí na to, jak blízko centra to je. Ono je to i tím, že celej pás lesa je spíš prudší a cestičky sem tam šutr, sem tam kořen. Asfalt tu sice je taky, ale pořád samej kopec. Protože to tu ale máme najetý jak Stig svůj okruh na letišti, dáváme jasně cestičky kolem celý Vidoule co nás bavěj. Stavujem se i na místní ubytovně bezďáků (bývalá část vojenský základny co tu byla) a proplejtáme se přes spadaný listí a klacky co zakrývaj zbytky bikovejch cestiček. Je tu navíc několik skalek co stojí za shlídnutí a možný dropnutí, ale to snad až příště. Na jedný z nich je už rozjetej projekt 5×5 a další možnosti se jen rýsujou.

Odpoeldní projížďka bylo vlastně zas jen takový pohodový konstatování faktu, že jsme rádi, že i přes to že žijem v Praze, tak máme kousek od baráku možností na vyblbnutí  celkem dost.

A bylo to zas jen o tom nezůstat sedět doma a vybrat si co bude..

 

-a-

 

3 komentářů pod “Pražský lokality”

  1. Martin Čárys

    Praha…prostě Praha.
    Dává.
    : )

  2. Duchna

    Vidoule/Cibulka je fajn. Těším se na svůj výstup z autobusu.

  3. Andy

    Duchna: Moc na videu vidět není, ale na živo ten běh po lese byl dobrej.. :)

Komentář: