Malá Točná

FormatFactoryDSC_0042

Teda prej to jsou Komořany, ale jinak kousek od letiště Točná je další, pomalu se  rozrůstající lokalita..

Můj původní plán ten den bylo mrknout jak to vypadá na Točný, ale protože jsem se chtěl ještě i trochu projet po okolí a místních parádních trailech, nechal jsem auto dole pod kopcem, abych si na závěr užil i trochu sjezdu. To, na co ale narážím cestou nahoru, mě natolik překvapuje, že se vlastně ani na “velkou Točnou” nedostanu.

Původní malý údolíčko s jedním, spíš ztrácejícím se trailem, najednou protkává pěkně šejplej trail se spoustou možností pěkně se prolítnout a to ne hned do nebe, ale radiusy vypadaj na to, že jsou full-friendly, oproti singl-Cro-Mo-rádiusům co jsou nahoře na Točný. Prostě žádný velký centrifůgy co tě vystřelí do korun stromů, ale pěkně rozumný odpaly. Na zážítek, jak mě dřevěňák nahoře jednou pokopal na fullu si pamatuju až moc dobře a tak si rozhodně nejdřív pojezdím tady a pak se uvidí.

Potkávám akorát jednoho kluka, co ale po chvilce mizí a po dalších 10ti minutách už najendou přichází odspodu další postavy a tentokrát i s lopatama a dalším načiním. No paráda – diggers! Dáváme pár slov, stěhujem jednu předpřipravenou lávku na jiný místo a klucí se dávaj mezi ježděním do dalšího budování.

Nutno podotknout, že mě to tu tak nadchlo, že sem po domluvě mířím i další den a to už klucí mají zas další kus trati opravenej a navíc i zasazenej novej dropík z lávky a připravenej šejplej novej odpal na posledním step-upu. Navíc to netrvá dlouho a přichází i Kubajsz, kterýho jsem neviděl jak jsou tři roky dlouhý a tak se tu poletuje a je pohoda až na malej incident Matěje Kristka, kterej sice kope tailwhipy a další legrace líp jak ostavak uhlí, ale jedna přetočená třišede (o devade), takže vlastně moc pěkná čtyřidape, mu rve dráty i s niplema ze zadního ráfku. Inu stane se.

Jsem ale rád, že ožívaj tyhle staro-nový spoty a že doposud zima byla tak jemná k ježdění a stavění. Snad to ještě chvíli vydrží..

Jo a za fotky díky Kubajszovi, kterej se ochotně chytnul mýho Nikonu a jal se nebojácně cvakat i s retro bleskama, co mám z bazaru po něčim dědovi..

-a-

5 komentářů pod “Malá Točná”

  1. Čárys

    Ty jo to jsou naprosto super fotky!
    A celkově si myslím že bych měl občas s tebou někam vyrazit.. Je to fakt bomba. Moc díky. No.

  2. Vita

    Kde to tam přesně je? Občas tam jezdím a vůbec nemám páru kde by to mohlo být…

  3. Andy

    Vita: je to tady:
    http://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=14.4153314&y=49.9860081&z=17&rm=9g.tExXTnGYjfRIV92k

  4. KUbajsz

    Já díky za fotangle :) Mezi svátkama jsme tam ještě vlítli s Mourasem s lopatama a doladili jednu lajničku, viz. vídeo: https://youtu.be/vkpGA0U2NJM

  5. Vita

    Andy: díky moc

Komentář: