Není posvícení..

vlcsnap-2016-01-17-21h35m14s141

..na každý den.  A tak, i když si všechno nalpánujete a těšíte se na to jakou dobu, tak se věci nemusí podařit. Tak jedno nepodařené nedělní odpoledne.

A profláknu to hned na začátku. Nás s Tomem ten nápad skočit si Keinovku v zimě, drží už pěkně dlouho. Jenže aby to opravdu stálo za to, chtěli jsme mít zimu jak se patří. Vloni toho sněhu moc nenapadlo a ani léta, tedy zimy, předchozí nebyly moc příznivý. Ale teď to konečně vypadá, že se sype co potřebujem. Nás to skákání baví asi nejen pro ten pocit, že si na pár vteřin zalítáš, ale i pro to, co se vlastně děje kolem.

Ono se toho právě kolem ale moc neděje a to je ono. Stojíš na mostním zábradlí a díváš se nejdřív 40m dolů pod sebe, na vodu, na stromy a pocit stability mizí každým sebemenším pohybem. Nervozita, nestabilita, pocit nevyhnutelnosti. Pak se ale najednou člověk podívá před sebe a vše se zmrazí. Vteřina jak hodina. Horizont je stabilní. Les zvolna dýchne svou mohutností a hladina v dálce pouze zrcadlí a umocňuje ten klid. V tu chvíli už ale člověk za zády slyší odpočet posledních vteřin. Nevyhnutelnost přichází. Stabilita mizí a vteřina jak hodina míhá se ve světlech stroboskopickejch záblesků co se vrývají do paměti.

Takže ta vizuelní stránka je parádní kontrast k tomu endorfino-adrenalinovýmu šlehnutí co násldně přijde. A proto nám prostě přišlo, že skákání v zimě bude super, ale taky to musí mít prostě tu správnou atmosféru. Proto jsme se dneska sebrali a i když to bylo celkem na rychlo, tak jsme vyrazili. Mělo to ale všechno jednu chybu. Neměli jsme člun a do vody se nám skákat nechtělo. Takže na rychlo sehnaný člun sice vypadal OK, jenže na místě jsme zjistili, že nafouknout ho šlapací nafukovačkou je prostě časově nereálný. Nápad je, podmínky byly, ale materiál a čas byl dneska proti.

Není ale všem dnům konec a my ten zimní seskok prostě dáme. Zima letos přišla sice opět o něco později, ale zatím to vypadá, že by to bílo kolem mohlo chvíli setrvat a já k tomu doufám, že se s Tomem sejdem na nějakým rozumným termínu.

A jen doufám, že pořád ještě na sněhu..

 

 

-a-

1 komentář pod “Není posvícení..”

  1. Čárys

    Bože… vy jste…NEJLEPŠÍ.
    Jes, no jen tak dále : )

Komentář: