Monínec první brigáda za náma

FormatFactoryDSC_0124

Poslední zbytky sněhu se všemi svými vločkami snaží udržet na svahu, ale teploty naštestí zatím hrajou do karet nám. A tak nebyl problém konečně začít tunit bikepark na Monínci..

Domluva už byla předem jasná a tak se scházíme s Vlčákem kolem 8hod ráno v sobotu (ano, mám rád když o víkendu vstávám dřív než v týdnu do práce) na horním parkovišti na Monínci, kam už na ten samý čas doráží tatra, co nezná bratra a na její korbě barg a uvnitř ten nejlepší bagrista, co jsme si mohli přát. Jirka má totiž v paži nejen paži bagru, ale v sezóně zle zatápí v motokrose kde co závod, to bedna (snad mu ty letošní open vyjdou).

Proč se o tom ale hlavně tak rozepisuju, je fakt, že když mu řeknu, že taky chci klopku aby hned vázala tu předchozí, nebo že chci odpal co nebude kopat a plytkej dopad ke skoku, tak on hrábne a je. Takže spolupráce je suprová a proto si ho vždycky voláme. Obzvláště pokud chceme dělat nový věci. A že jsme se i pro letošek rozhodli do toho opět hrábnout je jasná věc.

Na brigádu postupně přichází pěknějch 9 kousků nevolníků, který hned dostávaj od mě práci a sunou se po svahu nahoru. S Vlčákem a Cruzem je nás 12 a to už se dá něco pro začátek udělat. Ač teda na sjezdovce stále leží sníh a my sem zatím nedostanem dostatek hlíny klucí se vrhaj do lesa a opravujou stávající podobu tratě tak, aby se to do otvíračky, která už je za měsíc, stačilo pěkně sednout. Berou teda útokem první les, sundává se dlouhá lávka v lese, a pak se pokračuje odbočkou a třema prudkýma klopenkama. Prostě loapty jednou, protože sem z techniky dostanem tak maximálně motorokvku.

Kam se ale dostane technika velká je pasáž vedle velkýho gapu pod boudou. To je pro letošek první velká změna co vás bude čekat. Po dboudou už žádný lávky, ale pěkný lavice, velká klopka a další velká lavice dál v lese (tmísto toho divnýho nakopáváku před dlouhou rovnou lávkou – která jak jsem psal je teď už stržená a bude se dělat znovu, šiší a jinak).

Tak toliko asi k první brigádě, kde moc díky klukům co přijeli zamakat a vysloužit si tak jednu pěknou celodenku.

Další brigády budou samozřejmě následnovat  a my vás i nadále budem informovat, jednak kdy a pak i co zase vyrostlo novýho, ať se máte sakra na co těšit!

-a-

 

5 komentářů pod “Monínec první brigáda za náma”

  1. Martin Čárys

    Kamaráde, jako ty jo, JO !
    aŽ PŘILETÍM Z aFRIKY, tak zajedu.

    VELICE DOBRÁ PRÁCE !!!!!

    d.í.k.y.

    Vlku, co záda ?!?

  2. Sláva

    Vlčák jako správný vedoucí byl opřen o lopatu a dirigoval :-) Ne dělam si prdel, dřel jak kůň.

    Jinak brigádka parádní, večer sem myslel, že se ani nenažeru jak mě bolely ruce. Pokud to vyjde, tak na další kolo dorazim taky, práce ještě jak na kostele.

  3. VLCaK

    4: carys: zada celkem dobry. Mozna jim to opirani o lopatu prospelo. Cekal jsem, ze druhy den nevstanu a ono to bylo v pohode.
    Ale vecer uz jsem toho mel dost. Odjizdel jsem z kopce v 18hod. celkem kantare. Cruzo, Zaba a Slava palec nahoru. Ne a ne je dostat z kopce. Diky vsem brigadnikum!!!

  4. Sláva

    VLCak: no počkali sme si až zmizíš z dohledu a zabalili to někdy před půl 7 :-)

  5. Čárys

    Proste dobre vy !!!!

Komentář: