Winterberg a IXS Dirt Masters

FormatFactory11

O Uplynulém víkendu se konal v německém Winterbergu festival s názvem IXS Dirt Masters. Jednalo se již o desátý ročník, a proto jsme se s Pencíkem a faistíkem moc těšili…

 

..a jedna fotostory uvnitř!

Na náš trip jsme vyrazili ve čtvrtek večer s tím, že plán je následující. Vyjedemea až budeme ko, tak zaparkujeme někde na odpočivadle, přespíme a ráno vyrazíme dál

Po příjezdu na místo parkujeme Stříbrného Šípa (čti auto) a vyrážíme se projít do areálu, kde už se vše probouzí k životu.

Následuje track walk po 4x dráze, na které se pojede první závod 4x Pro Tour, kvůli kterému jsme tady.

Po track walku je na řadě oběd v podobě pořádného německého bratwusrta, po kterém máme sílu vybalit

a vyrazit jezdit

Nejdříve dáváme pár jízd v bikeparku na super flow lajně, na které si zajezdí opravdu každý. O tom svědčí i to, že my zde jezdíme na 4x kolech a kolem nás si to profrčí například Söderstroem na sjezďáku.
Po pár jízdách v bikeparku přichází na řadu několik tréninkových jízd na 4x dráze

Po dlouhé cestě ježdění nijak nepřeháníme, a po chvíli končíme, následně se chvíli projíždíme kolem stánků

a vyrážíme se kouknout na slopestylovou dráhu kde se jede best trick contest na spodních „menších“ skocích. Bereme fleky na horní čísti slopestylové trati

a s vychlazeným pivkem v ruce užíváme večera a koukáme na světovou špičku, které dělá ty triky, které známe jen z videí, no zážitek… Následuje jen uklizení kol, připravení spaní,

udělání večeře a party

V sobotu se probouzíme do mrazivého rána. Není ale čas ztrácet čas, takže nandat startovní čísla

a hurá na trénink a následnou kvalifikaci.

Po ježdění už jen zase Sausage na posilněnou

pak uklidit kola a vyrazit oslavit Pencíkovo narozeniny, ze kterých sem radši žádné fotky nedám, jinak by tento web zakázali. Řeknu jen, že ve 3. díle Sausage and Mustard vše uvidíte a to již příští pondělí, tady na 720. cz.

Následuje neděle ze které nemám žádné fotky, byl to víceměně stejný den jako sobota.

Asi takto bych zhruba shrnul náš trip do Winterbergu. Je to akce, kterou mohu každému doporučit je to zážitek na celý život!

 

2 komentářů pod “Winterberg a IXS Dirt Masters”

  1. Andy

    Sakra, já snad začnu na starý kolena zase závodit.. jsme teď viděl pár reportů a neříkám nic, občas mě to prostředí a závodní kolotoč chybí.. :)

  2. Jonas stehlik

    Andy, tuto akci by jsi si užil i jako fotograf/kameraman. A v bikeparku by jsi si zajezdil taky. Zkrátka akce opravdu pro každého :)

Komentář: