JBC on the wall

FormatFactoryDSC_0009

Trutnovský traily naám si ce na biku naložily, ale stále zbylo dost sil, abychom se cestou do Podještědí mohli stavit na stěně v Jablonci, protože proč?
Protože tam dělaj výbornou kávu a dortíky!

Tak protže nám to bikování v sobotu po lesích v okolí Trutnova nestačilo (teda mě by to asi stačilo, ale ty dvě lezby, byly žhavý něco vysápat) stavili jsme se cestou v Jablonci na stěně. Tak cajky jsme všichni měli a proože Čárys prothlásil, že tam dělaj i kávu a maj prý výborný zákusky, bylo rozhodnuto, že proklepaná předloktí na trailech protáhnem po místních chytech.

Vzhledem ke krásnýmu počasí jsme si nemohli přát prázdnější stěnu a tak nám bylo dopřáno. Všeho všudy 5 lidí, který postupně stejně mizej, takže máme stěnu prakticky pro sebe. A tady, tolik cest a tolik možností. No tedy pro mě těch možností zas tolik nebylo, ale dá se tu najít vše od zajištěnejch cest navijákama až po visutý bestie na jeden maximálně dva prsty.

Dáváme teda jasnej plán a to je 8 cest s tím, že nám to Čárys vytahá a my se jen tak svezem. Většinou to pak Roman vycvakává a já lezu jen na horní jištění. První dvě cesty na rozlezení pak začne na třech cestách přituhovat v převisech a pak na dodělání nějký laskominy. A musím uznat, že koncept byl dobrej a člověk se pěkně žvejkne, když lano vede jen vzhůru do vrchního jištění, takže nejde odsednout a vypadnout z cesty znamená konec. Klepu se v jednom místě jak drahej pes, ale nakonec spokojenost, že si dávám i na dolezení něco na navijáku.

Celkově má stěna přes 80 cest a v zadní části je pak bouldrovací část nad kterou je i polygon pro zkoušení technik při výškových pracech apod. Tou nejpodstatnější částí je ale výborná káva z dobrý mašiny a luxusní dortíky, takže po zdolání nemohlo právě tohle uniknout mojí pozornsti.

Unavený ale spokojený se pak přesouváme už jen pár kiláků k Čárysovi a tam s nadcházejícím večerem rozjíží se party, kde zábava nad sklenkou kmínky jala se býti veskrze umírněná a tý flašce sme se na dno podívali fakt jen náhodou..

Den nám najednou zase sice utekl, ale zítra bude další a my už na něj měli plán..

HA!
-a-

 

3 komentářů pod “JBC on the wall”

  1. Martin Čárys

    B.O.Ž.Í.
    uplně mi chybíte, kluci. Jdu se z toho vyběhat.
    A pak vyjezdit.
    A pak…

    A dál ?
    brzy, zase, něco dohromady, jasný ?!?!
    Ma, děkující

  2. Čárys

    A ad tvoje lezení : byls fakt hustej bracho !
    6a.. Prekvapils !

  3. Andy

    No byl to super den! :)
    ..a díky, ale žvejkal sem se, abych z toho nevypad! :D

Komentář: