Účastník zájezdu

FormatFactoryDSC_0206

Prostě jsou věci o kterých se dozvídám, že je budu dělat, od jiných lidí dřív, než to vím já sám. Je to takový zvláštní fakt, co mě občas postihne a já v tu chvíli jen koukám a kývu.

Jsem prostě účastník zájezdu.

A kam to bylo tentokrát? Tentokrát to bylo o běhání po mostním pilíři..

Sněží. Venku zima – jo jasně to popisovat nemusím, to maj teď všichni od Radvanova po Šluknov, ale most, teda ten správnej most, ten je jen na Zvíkově. Prostě další injekce zážitků vklíněná mezi všední dny přišla opět z ničeho nic a já se její předzvěst dozvídám opět jen tak mimoděk z okolí. Tom zas naplánoval zimní keinovku na Zvíkově a mě už bere jako inventář, nejen pro skákání, ale i pro nějakej ten obrazovej materiál. Má totiž kluk vymyšleno zas pár legrací a protože, co není na videu, jako by nebylo, je potřeba i točit. Takže v sobotu ráno se setkáváme na mostě a jde se na věc.

Tom koupil novej člun a dostal na něj takhle v zimě možnost zdarma sezoního výběru doplňků, že prej jestli chce kulicha proti větru, nebo sekerku na prosekávání ledu. Nakonec není ale potřeba alespoň ta sekyrka, protože kupodivu, je dole pod mostem, voda zatím bez ledu. To vloni, to byla jiná káva. Každopádně zima je třeskutá a tak není moc času nazbyt. Já pobíhám kolem a sem tam něco cvkanu a něco natočím a Tom se točí sám kolem sebe a kolem lidí, co si přijeli zažít pár vteřin ve stavu bez tíže.

Postupně se teda proklepávám zimou až k místu, kdy mě napadne, že bych mohl slanit na druhým laně kousek pod most a zkusit natočit nějaký záběry z pod mostu. Teda jsem zvyklej z toho mostu skákat dolů, bez nějakejch velkejch caviků, ale najednou, když mám po osmě slanit tak 10m pod most a houpat se tam pěknejch 40m nad vodou, mám blok. Lezu sice přes zábradlí, ale hlava mě staví takovou stopku, jako už dlouho ne. Najednou nejsem pasažérem na týhle party lodi, ale stávám se kotvou co se vláčí pískem vstříc útesu a loď valí stále plnej. (..při chvilce klidu si o tom znova přemýšlím a napadá mě snad jen jedno takový divný rozuzlení proč ten blok přišel – prostě: jak jsem z tohodle mostu zvyklej jenom skákat a je tomu už pěkná řádka let a mnoho skoků, mám v hlavě prostě fix na to, že když tu přelezu zábradlí a odkloním se, naprosto logicky následuje volnej pád. Hlava prostě není schopná překonat tenhle fakt a já, ač držím lano a to je upevněný, nemůžu se pustit druhou rukou zábradlí. Visím tam, čumim dolu a v hlavě mě běží napsoto jesnej scénář, že jakmile se pustím zábradlí, tak poletím po zádech dolu.. Je prostě hrozně divný, jak si se mnou občas hlava zahraje na kočku a na myš a co za boj pak následuje. Praktická logika, chladnější než okolní vzduch, ale bere myšlenky na pád ztečí a naštěstí postupně začíná vítězit, takže já se postupně začínám zaklánět, uvolňovat ruku, až jsem najednou nohama na úrovni ramen, zapřenej dozadu od msotu a odrážím se. Malý zhoupnutí pod most a nic. Uf – tak tohle bylo snad víc než první skok. Nebo ne – bylo to stejný – bylo to poprvé..) Každopádně po tomhle menším martiriu s mojí palicí, slaňuju ještě kus pod most k pilíři a tam čekám na dalšího skokana a něco se nažím točit. Hehe – spíš si se mnou ale točí vítr..

Tomáš si při prvním skoku dal trošku delší lano a tak se mu povedlo  proběhnout se po protilehlým pilíři a tak ani mě o touhle zábavu nemůže nechat uchuzenýho. Dává mě teda trošku delší průvěs na laně a já hledíc do údolí, dávám lehkej odraz. Pak už tam motám pěkně standartní odpíchnutý trojslato. Motám se tam pak jako Manka, když točila sukní v lese, ale víc než spadnout do mechu mě děsí rozplácnutí zádama o ten betonovej pilíř – vždyť mě dal Tom delší lano! Na poslední chvíli sebou teda správně škubu, aby to nebylo zádama napřed a dopadám tak nohou a pak dávám i placáka rukou o pilíř na druhý straně. Bylo to přesně! Muhahaaa…

Sníh a klid kolem pak jen pomalu uklidňuje ten vyplavenej adrenalin do krve. Je to přeci jen nápor na všechny smysly a já, i přec že to byl už tolikátý skok, si zas i něco odvážím.

Teprve odlišný pohled jedněch očí dává místu jeho pravý rozměr.

Tak mějte oči otevřený..

 

-a-

 

Video přijde brzy.. :)

4 komentářů pod “Účastník zájezdu”

  1. Tomáš

    Paráda :-) a ten pilíř je fakt luxus. Mám v planu otisky zadků :-)

  2. Andy

    Jojo – s tím pilířem si ještě užijeme legraci.. :D

  3. Metro

    muhahááá! :-) … no jo, hlava je záhada záhadná :-D

  4. Čárys

    B. O. Z. I.

Komentář: