Sazka aréna MOTOCROSS

11135.jpgTakže venku bylo tenhle vejkejnd obvzláště hnusně, a taky už nemám kolo, a tak jsme se dohodli, že dáme indoor supercross v sazka aréně. Nu, a jaké to bylo ? 

Jasně, jedeš na motocross, tak je třeba se předtím motocrossově naladit. Ne jako fotbalisti pivákama a děláním bordelu, ale jasně motocrossem. Tak jsem i přes hnusný slejvák naložil pitbike, a vyrazil do Prahy, na sraz s andym, na Vidouli trochen pojezdit.

Sraz proběhl v pohodě, jdem zkouknout terén. Kupodivu je sucho, což nechápu, a tak to rveme z auta, a jdem na to. Hned cestou nahoru jdu málem na držku, trošku to přece jen klouže – je tu prach.

DSC04312.jpg

Trať :  

Vidoule je prostě boží. Je to taková namotaná cesta, po louce a i v lese, je vidět že se tu jezdí, páč je tu celkem slušně vyjetejch boulí a kolejí. Sem tam i nějakej skok, ale není to ono, nemá to moc dopady, a tak to není úplně do peřinky na tom malým podsvinčeti.

Dáváme si to s Andym celkem na krev. Solím to za ním, zkouším ho předjet, ale je to tu úzký a poté co mu jednou málem skáču na záda a podruhý mu škrtám předkem o zadní kolo tak že jdu málem na držku, seru na to. Andy nejezdí špatně, ale chce to dávat víc plynu, a ty zatáčky…

DSC04308.jpg

Půjčuju to Kateřině, jde na to, čekám že půjde a ono nic, no tak to má můj respect. Má bundu od bláta, tkaže pro návštěvu Sazka arény je imidž doladěna…

My jdeme ještě na přilehlé pole, trošku jim to tam povoral, pole je super, měkký, dá se tu i na trijčičku letět fakt bokem, jedna vosmička střídá druhou. Z pole radši po chvíli mizíme, výhled z blízkějch paneláků je fakt dobrej, a čekáme policii každou chvíli. K autu jedem ve dvou, pitbike to zvládá v pohodě, takže náš součet – já 70, Kat 50, tzn že 120ti kilovej macek by na tom mohl jezdit taky… 

DSC04311.jpg

No a konečně se dostáváme k tý sazka aréně, heh. Tak zde se scházíme s Heinasem, je lehce přichcíplej – vylosoval chřipku. Berem čáru k pokladnám, já lepím stickerky 720 kde se dá – byznys je byznys. U pokladny mě vidí nějaká stará raěšple, že prej to nemám dělat, tak jí říkám že jsem zlobivej kluk a že mi může naplácat. Pak už neprotestuje. Lístek stojí 500tikilo, ty krávo. No nic, kupujem, procházímke, zabavujou nám bambitky a nože, a jsme uvnitř.

Satzka aréna je fakt mega. Postavený to maj dobře, velký je to fakt moc, vyladěný dost. Usazujeme se a vočumujem dráhu.

Trať :  

Takže trať je dost namotaná. Jsou tu hned po startu dva trojáky, který vypadj dost vostře, ale z chlapů to dávaj všichni. Po nich vletí do rolety, která je fakt slušná, a za ní pár skočíků, 180 vracečka a největší skok, kterej ke 20ti metrům má. Je to slušnej výstřel do slušný vejšky, a hlavně má na to rozjezd asi 6 metrů. Je to fakt hell, výstřel. Pak nějaký menší skoky a skok do cíle, kterej všichni tlumili jak kráva a stejně chodili na placáky.

DSC04320.jpg

Jedou se tri rozjížďky, nej 6 lidí z každý rozjížďky postupuje do semi, ze semi nej 4 do finále. Chlápci si nic nedarujou, a v rámci možností týhle úzký tratě se předjížděj. Je tu i pár ceashu, a některejch fakt nechutnejch, přicházej na řadu i nosítka. Hnus. 

DSC04322.jpg

Co je hell, je závod Pitbiků. Teda, chlápkům se mi zdá že to moc nejde, spíš si myslím že jim to někdo půjčil, a aby byla prdel tak to jedou. Skoy neskáčou, to až ve finále. Především Dirtbiky na malejch kolech (tím myslím 10 a 12 palců) to maj fakt na hraně… 29tky jsou trošku lepší, přeci jen je to větší.

Pak je tu taky závod ženskejch. Wow. Některý sporty by ženský neměly dělat, myslím. Teda ta co vyhrála, ta jela celkem dobře, ale je vidět, že na to holky nemaj moc sílu. Jedna si dává suprově do držky, jedna boule jírozkopává, drží plnej, záchraná spojka nikde a jde na držku. Super, bejbe !

DSC04323.jpg

Ke konci se holky hecujou a skáčou i nějaký ten skok, v jejich podání je to slušné krocení kobyl, ale respect.

Je tu trapná šou se stavebníma strojema, bagříkama, nazvana "Dance machines" Větší trapnou reklamu na JCB stroje jsem snad ještě neviděl. Chlépek to dvakrát nakloní, jedno na stranu, jednou dozadu, Petr to komentuje : "Tohle asi v manuálu není, voe" a rozvinutím transparentu JCB končí tahle směšnost. Byznys je byznys, jdu vylepit na záchod sámošky.

DSC04318.jpg

Víc vám toho asi tady nenapíšu. Šlo to pořád dál, MX, skoky, holky. Ale ještě nakonec bych chtěl dodat pár postřehů.  

Takže : Akce dobrá. Nikdy jsem eště na halový akci nebyl, je třeba to vidět, ale celkově – už nikdy na nic. Když to srovnám s MX pod širým nebem, např před měsícem v Pacově, kde motorky letěj kilo, občas dostaneš kamenem přes držku a žereš buřta za 20kč a lístek za 70babek, tak tohle je moc peněz za málo muziky. Snažej se to dát mezi lidi, jasně, a to je dobře. Jen píši co to znamená pro mě.

Mažoretky, ty mažoretky. Mladý křečovitý buchtičky, který se hejbaj i když jim dýdžej vypne muziku s neumdlévajícím nadšením. Celkem jsem se nsamál, trapný kecy plešatýho džefa s majkem vo sprchách tomu nasadily korunu.

Lidi celkem kožený, ale to se dalo čekat, jsme v čechách, publikum nepředěláš. Lidí bylo víc i v tom Chejnově , holt pětikilo za jednoho dělá své.  

Motocrossy poberou strašný věci. viděl jsem nedoskočený dably takovým style, že by tě to na kole zabilo. Přeďáky, koně, vše mnohem mocnější. Já chci Motocross !

DSC04319.jpg

Co tedy hodnotím hlavně jako kladně, je výkon závodníků. Dávali fakt peklo, skákali, benzín voněl a motory pištěly a brečely.

Nu, a to je ode mě vše. 

Je lepší jezdit, než čumět !   

DSC04317.jpg

DSC04314.jpg

DSC04324.jpg

DSC04326.jpg

DSC04327.jpg

17 komentářů pod “Sazka aréna MOTOCROSS”

  1. raf

    Dobra akce… skoda ze sme se nedomluvili… Mozna sme na sebe cumeli pres tribuny :-)

  2. šafy

    No ty vole 500 je fakt hell

  3. Radek

    Koukám, že proti FMX tribuny fakt prázdný.

  4. eli

    Čárys: jak to že nemáš kolo? prodals? omlazuješ? nebo MX?

  5. Mia

    Jooo, v Praze je draze:-) a uz dávno ne blaze:-))

  6. SPYKE (XSTREAM)

    To Čárys: Good report :-) Teda až se sejde víc pitbiků, tak byb bylo fajn udělat nějakou action!!! :-) Ti možná v průběhu listopadu callnu a udělám si u tebe Ježocha – moc by se mi líbil pitbike tebou doporučovanej 29 v černý nebo žlutý barvě :-)

  7. KOLOhnatbriza

    Ac mam Sazku co by kamenem dohodil,koukal jsem na to v nedeli v bedne,protoze kdyz jsem videl na netu to vstupny,tak jsem nejak ztratil zajem.Navic jsem po sobotnich jedenacti kusech nebyl uplne v pohode,takze jsem to bral jako dobrou prilezitost ke strizliveni v bezpeci postele.Ta navstevnost byla fakt spatna.Kdysi jsem byl s Peatem a Hamanem na supercrossu v brnenskym Rondu a tam bylo naslapano,ac ty listky taky nebyly zadarmo.No,v Praze holt clovek zlenivi :)Co se tyce chlapu,tak myslim bylo na co koukat,ale bylo videt,ze u nas je supercrossu jak safranu,takze cesky kluci na spicce nejezdili,ale i tak se myslim nemeli za co stydet.Co se tyce pitbiku,tak jsem byl celkem prekvapenej.Vetsina to sice pojala dost rekreacne,jak uz rikal Carys,ale napr. Zerava,kterej to v nedeli nakonec vyhral jel fakt hezky.Ale je fakt,ze Kuchta,kterej delal v telce spolukomentatora rikal,ze mel nejakej vyladenej special a je fakt,ze ac me pitbiky nejak moc netahnou,tak tohle bylo fakt pekny.Ale u ceho jsem fakt brecel,to byl zavod holek.To je snad jeste horsi,nez holcici hokej a musim uplne souhlasit s Carysem,ze nejaky sporty pro buchty fakt nejsou.Jednak se s tim hodne perou a druhak ty motorky dostavaji strasne nazrat.Sice jsou holky lehky,ale kdyz jsou za sebou dva dvojaky,ktery chlapi prelitavaji komplet a holky je jedou tak,ze prelitnou prvni a trefi se do protisvahu,kterej je jako odpal na druhej,tak mi je tech motorek fakt lito.Navic se jim to dari tak v osmi z deseti pokusu.Aspon ze holky se tim nestresujou :)Ikdyz je fakt,ze ta buchta,co to nakonec vyhrala jela celkem pekne,i nejaky skocky dala a Kuchta rikal,ze trenuje s nim a ze dokonce dva roky jezdila freestyle,takze tim to asi bude:)Kazdopadne cela tahle akce(ikdyz jsem videl jen nedelni cast) ve mne zanechala celkem pozitivni dojem,ale myslim,ze 500 je fakt zhovadilost.Spis je to dobry tak na nedelni televizni odpoledne :)

  8. ddd - andy

    No bylo to super – od pitu sem cekal vic, proste Carys mel bejt na starovce – to co predvadel dopoledne na Vidouli bylo ZLO! ;-)
    Cena vstupenek – hruza! :-(

    raf: Sakra!

  9. Čárys

    4 : Dan SPyke : Jasnačka, v poho, zastav se, dáme projíždku, a uvidíš, vysvětlím vše, a třeba se pak rozhodneš že ano :)

    4 : Raf : Když jsem to psal na net, myslel jsem že to stačí…nejak mě to nenapadlo, obvolávat nebo obepisovat víc lidí. To me mrzí, čéče…

    4 : Mia Vallace : Je to hnus, nechtěl bych tam žít ani za tu …. :)

    4: Eli : Končím, stejně jako Cruzo

    4: Andy : Hlavně ten jeden polet, to jsem myslel že z toho vystoupím… 

  10. maso

    čau ty šakale škoda že si nedal vědět dřív sem tam byl taky sme mohli dát náký pivo a mohl sem vás vzít na hustej mx trenink do záboří 30čísel písku než sem dal za dva tak sem 5krát ležel a k tý sazce závody super všechno okolo hrozná mrdka RONDO forever a zabít forsage všichny zasraný zlatokopovy

  11. Pettas

    Pěknej report!!! Ty bahĹ?áky sou super, pěkná foto jak to za sebou kalíte, je to jiné než šlapat což?:) Hele máte pěkný kokosy od Troylee!!! Shánim novej tyhle sou bomba, ale pěkně mastný:(

  12. Los tomanos (pózink crew)

    To Čarys: neni skoda koncit???

  13. manas tomek

    hele k těm holkám, tohle byla taková sebranka, mohla jet kterákoliv buchta, takže to podle toho vypadalo. já si taky myslim, že to neni holčičí sport, ale třeba v americe se jezdí celej holčičí mistrák a s těma prvníma by u nás měli problém nejlepší chlapi! a na mistrovství evropy v enduru v rumunsku před dvěma rokama s náma jela nějaká němka na dvoukilu ktm(jako ženská teda moc nevypadala) a “naděje” českýho endura víťa kuklík, tovární jezdec ktm jí dal na tří minutový vložce vteřinu! a v závěrečnym motokrosu závodila s gianmarcem rossim, to je v enduru bejvalej několikanásobnej mistr světa!

  14. DD

    presne jak sem cekal, stejna agentura jak v Rondu – doprovodnej program = nuda….a 500 je fakt narez. Dobre jim tak ze jim tam nikdo neprisel

  15. Čárys

    4: Los Tomanos : Když koncí Cruzo, nemám pro co žít…

  16. Tomes

    koukněte na http://www.xxxbike.ic.cz :)

  17. Čárys

    mě to nejede :)

Komentář: