720 bikepark Monínec 2017 – first info

formatfactorydsc_0222

 

Co, kdy a za kolik se na Vás chystá na Monínci pro bikovou sezonu 2017? Základy pro letošní sezonu v bikeparku Monínec najdete uvnitř..

Bude to už devátá sezóna, kdy se po monínecký sjezdovce budou v létě prohánět kola a protože se od začátku snažíme každej rok postupně bikepark vypěkňovat, ne jinak tomu bude i letos. První a zásadní otázka tedy zní:

„Kdy můžu přijít na brigádu..?“

Muhahhaha… no nebojte se o brigádách budu samozřejmě psát a mělo by to probíhat ve stejném duchu jako loni, tedy odmakám den a mám celodenní permici. Ale aby Vás nebolely ruce jen od lopaty, tak ta druhá a o to zásadnější otázka je:

„Kdy se rozjede lanovka..?“

Letos bude bohužel změna. Vzhledem k nutný revizi lana, sedaček apod. se spustí letní provoz lanovky a tím i celýho bikeparku, až v sobotu 3.6.2017. Tedy otvíračka bude až v červnu. Jo, je to sice o měsíc později než v letech předchozích, ale síle státních živlů neporučíš a aspoň bude zas klid. Týden po otvíračce (tedy 10-11.6.) se na Monínci sice hned pojede Big Mat Czech DH série a trať dostane pěkněj záhul, ale i proto máme na letošek přislíbený pracanty na celou letní sezónu, který se mají starat o to, aby vždy po  víkendovým řádění byla trať na následující týden připravená. Lochny zaházený a vyvalený šutry odklizený. Není se tedy třeba obávat, že po prvních 14ti dnech bude vše v kompletním disastru a rolety ti rozklepou šlachy jak hydraulickej kovář gumový medvídky.

A pak je tu ještě jedna otázka a to:

„Co na mě bude na Monínci čekat..?“

Jako již tradičně se budeme pokoušet zorat vrchní část sjezdovky do podoby klopenek a malých poskoků tak, aby bylo o zábavu na jinak plochý louce postaráno. Pak se vlítne kolem boudy do lesa – Rockgarden, Gap, nebo objezd, tedy klasickej styl Monínce, kdy má jedna lajna více variant a pořád toho lze dost kombinovat. To co na Vás ale čeká nově je.. něco novýho.. a já vám to nepovím a budu vás ještě chvíli napínat a třeba až fotky z brigád odhalí co bude.

První short info o nadcházející bikový sezoně na Monínci je venku a postupný updaty budou následovat, takže zůstaňte vytuněný!

 

-a-

3 komentářů pod “720 bikepark Monínec 2017 – first info”

  1. Zelí

    Už se těšíme a rádi ruku k dílu přidáme pokud se to nebude kryt
    Se zavody bmx

  2. Andy

    Zelí: brigády budu vypisovat, tak uvidíte jak se to sejde.. :)

  3. Maaca

    jedeeeem kucíííí, těšim se k vám asi stejně jak do Chatelu! doufám v různý varianty hlavně v technickejch lesíkách, na monínu se mi hlavně líbí ty počty stop v odkloněnejch kamenokořenejch svazích! :) a polety doufám 7-13m jak DK měřítko káže!

Komentář: