Tux

FormatFactorykriz

Tak jo, zima je za námi a já s prvním jarním sluníčkem zjišťuju, že jsem se letos nepodělil ani s jedním výletem za sněhem. A to jich nebylo zrovna málo.  Tak to trochu napravím.

(Jadny – sorry za pozdní vydání – mělo to vyjít před týdnem.. pozn. redakce.. :) )

Kdy jindy se podělit s prašanovým trípkem do rakouských Alp než na konci dubna, že jo. Apríl si s námi letos trochu víc hraje a v Tirolsku, kam mám letos sezóní ticket, je sněhová předpověď vice než slibná. Tak nezbývá než vyrazit a doufat ve slibované desítky centimetrů. Powderday se zdá být čtvrtek, to bohužel úplně nevychází. Dodávku pakujeme až čtvrtek večer a roztáčíme kola směr Hintertux. Cesta, kterou letos jedeme ani nevím po kolikáté, uteče i tím pohodovým kilem na dálnici jako nic. Kolem půlnoci to zapícháváme na parkovišti u spodní lanovky. Pěkně mezi vyskládané karavany.

Je pátek a já se s pocitem zaspání do práce budím vlastně pod kopcem, kde ti práci s rozrytím kopce berou ostatní a to ty přece nechceš! Z auta rovnou do lanovky a hurá nahoru. Je krásně, jen v nejvyšších partiích fouká. Jak jsem již psal, tak powderday byl opravdu čtvrtek, ale viditelnost zřejmě nebyla nejlepší, protože je rozježděno hlavně blízké okolí sjezdovek. Celý den se bavíme v levé části areálu pod Gletscher busem 2, kde to posíláme víc a víc mezi skály, vždy čistou lajnou. Hladových freeriderů je v celém areálu spousty a tak je ke konci dne vše komplet rozjeté. Proto se poohlížíme, kam si zítra šlápneme na pásech a všechny možnosti probíráme v lanovce dolů. Večer upadáme do 11hodinového kóma.

Ráno se tedy balíme na výšlap. Jelikož naše výbava má k lehkému skialpovému nářadíčku daleko, tak se co nejvýše vyvážíme lanovkou. Nasazujeme pásy, sluneční brýle a dupeme vzhůru. Sníh je z počátku čerstvý, ale s přibývajícími výškovými metry začíná foukat a povrch začíná připomínat hokejové hřiště. Nemáme z toho dobrý pocit a tak se v půlce kopce rozhodujeme pro návrat zpět do areálu. Při křižování sjezdovek mě zaujímá jedna stěna, chvíli pod ní jezdíme, až se rozhoduji, že jí dám. Vede k ní hike po hřebenu, který za nějakých 40minut vylézám. Telefonem s Vaškem se ještě ujišťuju, že jsem na 120% správně. Je to pěkně prudké a o půl metru prašanu se take nedá mluvit. Opatrnými oblouky ji sjíždím. Ohlížím se, poslední kousky sněhu se ještě kutálejí z kopce a já mohu s dobrým pocitem jet dolů, na parkoviště. Stejně se pomalu blíží zavíračka areálu a oblaka, s kterými má přijít další sněžení, které by mělo přinést trochu sněhu na neděli.

Ráno se opravdu probouzíme v lehce pocukrovaném autě. Viditelnost je zatím špatná a oblaka se válejí po kopcích. Jedeme čekat nahoru do restaurace s přáním rozjasnění. Opravdu za 20minut dochází ke zlepšení viditelnosti, modrou oblohu ovšem nečekejte. Počasí zůstává pěkně proměnlivé, 2 jízdy nějak, další dvě jinak. Je asi 10cm čerstvého sněhu, který v průběhu těžkne. Bavíme se různými follow me jízdami, znovu fotíme jednu fotku, co v pátek úplně nevyšla a ve 14:00 to s brekem otáčíme směr jihočeská republika, protože prostě musíme, ale nechceme J

A jaký bude prodloužený víkend s prvním májem? No, v předpovědi je snad přes metr!

Jandy

 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 

1 komentář pod “Tux”

  1. Tomáš

    Hezký fotky a dobrý příběh. Jen tak dál..

Komentář: