BAF – Bike Arena Vsetín

FormatFactoryIMG_1356

Některý ty telefoní aplikace nejsou úplně od věci. To si třeba takhle jedete na teambuilding, mrknete na Trailforks a ejhle 5km od baráku kde budete, jsou v mapě zakreslený traily. A tak, protože na chlastání je dost času večer, vyrazíte před vším tím korporátním veselím k patě trailů. Překvapení který tam čeká, je ale daleko větší než by košiláč z Prahy čekal..

Z Prahy přes Brno, Bratislavu do Zvolena. Tam druhej den prezentace a pak už hurá přes hory, přes doly zlatý služební auto parkuju přes rukáv kousek od Vsetína u zastrčenýho, ale parádního penzionu. V Praze jsem se už koukal, do tý appky, abych s radostí děcka objevivší předčasně Vánoční dárky, našel tady v okolí pár trailů.  Tak obratem převlíkačka na pokoji a vyprděnej z auta vyrážim větrat kosti směr L.E.S. Příjezd k trailům po áčku skrze Vsetín sice komplikuje místní odpolední dopravní špička, kdy na jediným semaforu potkávám dvě auta, ale i tak se na silnicích celkem bojím – jsem přeci v kraji, kde rally je život a vidět tu lítat Subaru dveřma napřed je asi taková vzácnost, jako japonskej turista s foťákem na Karlově mostě. Naštěstí potkávám jen chlapíka na motorce jak tlačí koleno k zemi a připadám si vteřinku jak když Marqueze dostává kolínko od Rossiho. Po pár minutách už ale stojím, naštěstí bez úhon, pod kopcem, kde k mému prvnímu překvapení je – MAPA!

Na mapě – já neznaTrail (to je jako neznaBoh, jen víru máte v rčení „In dust we trust“ „Holly Trail“ apod. ) zjišťuju, že se nacházím v místě, kde začíná stoupací cesta k trailům, který se nazývají Bike Arena Vsetín. Loga Čemba, Špešl a další jen podtrhujou, že tady se v lese úřadovalo víc než jen lopatou a hráběma na nějakým ilegálu. Cvakám teda uphill mode a vrtim nohama jak Ullrich v nejlepších letech na Giru. Po pár minutách jsem nahoře u začátku tří trailů (modrej, červenej a malej zelenej XC okruh) a tam další mapa s perfektním značením. Jak tam ale vočumuju  najednou se z lesa vynoří dva lidi na bikách, nahozený od bahna stylem cedník. Kdo má víc teček vyhrává! Dáváme řeč a nakonec se s nima spouštím po červeným trailu, abych designově zapadnul.

Jako vyhlazený je to tu podobně jako třeba singlu pod smrkem, ale přijde mě že je to víc zakroucený a trošku víc z kopce. Mód zábavy na mírným bahně je ale vysokej. A i na oči se to dá parádně letět, protože víš, že tam nebude žádná jáma na mamuty – vždyt je to červenej čemba trail. Klopenky maj pěkný nájezdy a vracečky na tomhle trailu dáváj dobrou flow na výjezdu. Jasně, zábavný to je, protože to je celý z kopce, stejně jako i ostatní traily tady, ale možná by neškodilo kdyby byl i nějakej stoupací trail. Takhle je trochu jako v bikeparku – směrem nahoru sedíš na prdeli, jen lano tu nahrazuje asfalt a motor jsou tvý stehna – v porovnání se zábavností směrem dolu, stává se to ale při třetím výjezdu už trochu monotóní.

Dáváme pak ještě černej a já nakonec sám i modej trail. Pod kopcem se ale pokaždym z nich tlemim, jak kdybych vyhrál jackpot. Nicméně se ale už musim sebrat a mazat nazpět a tak mě ještě další tři traily, na který je delší příjezd, k projetí chybí. Každpodádně s dobrým pocitem vrtím nohama zas po áčku  zpět. Zítra máme jet v malý skupince na kolo, tak doufám, že se urvu a  ty další tři traily dám..

Druhej den, že prej v rámci celku jako.. že půjdou všichni pěšky na výšlap.. že prej teambuilding pyčo.. protože team není jednotlivec a ani dvojice a kolo jsme měli nakonec sebou jen dva.. Hmm – na druhou stranu, nejet sem, nevím nic. Tak třeba někdy ještě bude šance, protože „IN TRAIL WE TRUST…“ a ač narovinu říkám, že z Prahy sem kvůli tomu nepojedu, tak pokud se budete pohybovat v okolí, tak Bike Arena Vsetín za tu návštěvu určitě stojí!

 

-a-

 

 

 

3 komentářů pod “BAF – Bike Arena Vsetín”

  1. Čárys

    Ty jo bomba !

  2. Honza

    Andy jestli jsi byl jen na těch, co jsou jakoby na začátku Semetína, tak na těch zadních tě čeká mnohem větší zábava (z mého úhlu pohledu). Výjezd na kopec je pravda kapku delší, ale ten trail dolů (hlavně černý) je jedna velká paráda a rohlík na xichtu od začátku do konce! Až tam pojedeš příště, dej klidně vědět, a pokud bude volno, rád se přidám na poježdění :)

  3. Andy

    Honza: je mě to jasný – třešínky na dortu paradoxně ve sportu neobjevíš hned napoprvé. :)
    Asi teda někdy pojedu ještě kolem s kolem.. ;)

Komentář: