720 bikepark Monínec otevřen

FormatFactoryIMG_1473

Jak jseme řekli a napsali, tak se stalo. V sobotu se na Monínci rozjelo lano. Po dvou měsících příprav jsme si to mohli teda konečně splužit. A jaký to bylo? Kolik přijelo lidí? Kdo se vyndal a kdo to ani nevyndal? A hlavně – Co na to Jan Tleskač?

V sobotu v deset hodin máme s Vlkčákem jasnej plán. Zasednout první letošní ofiko sedačku na Monínu a zjistit, jak jsme to pro ten letošek teda uplácali. Ono přeci jen je to s klackama v rukou po dvou měsících co držíš lopatu je jinej pohled na tu trať. A ač plán byl jasnej a my vstávali před osmou. tak ještě v deset, když se roztočili kola od lanovky, my s Vlkem dodělávali vymlíkování části DH tratě, co se tu pojede příští týden. Tak nějak ale ono nakonec nebylo kam spěchat. Budem tu dva dny a tak je času dost.

Kolem pl 11 se teda konečně dostáváme k lanovce a celý natěšený koukáme na kopec, kde už se práší nejednomu bikerovi za zadní gumou. Těch několik suchejch dnů dává prostě místí písčitý půdě zabrat. Skáčem teda nahoře za řídítka a hurá dolu. První louka a klopenky – hmm, tak jako klasika, že jo, prostě jako každej rok, ale přibyly zase nějaký nový atrakce a tak nejedeš ani 10m rovně bez boule, nebo klopky. Náskok do prvního lesa dostal trochu víc hlíny do klopnenky, ale hlavně se přisypal výskok na louku. Rychlosti tam bylo vždycky dost, takže teď je z toho takovej menší step-up. Pak lámačka na Drimla přes nohu do leva, klopenka doprava a jsme u boudy.

Od boudy toho moc novýho není, jen jsme pokáceli jeden strom co u lávky vadil v cestě a byl trochu na tečku hlavou a pak klasika odbočka na “Family” “DH” nebo “FR”. Ve třech klopách v lese ale přibyla odbočka na klasickej Nort-Shore – Co jsem slyšel ohlasy, tak po různu ve frontě, tak prej dobrý a ještě lepší než na fotkách. Pak klasika a spojení všech trailů a výskok na louku (kterej jsme prodloužili) a jsme zpět na sjezdovce před přemostěním. Tam se toho moc neděje – za přemostěním prudká levá dolu, pak tři klopky, výskok nebo výjezd na Simonse a pak… pak to přichází!

LA-VI-CE!

Furt bylo slyšet, že je to malý, že na třetí se musí brzdit, že první kope, že čtvrtá se nedá doletět, inu – tak jsme to tedy pro letošek bez keců zvětšili.. A pocitvě musím říct, že v malý helmě jsem se teď na tu třetí trochu bál, takže mám do příště zářez. Ale na podzim na whip-contest.. inu to nebude málo a vzduchem se bude vážně lítat.

Tak toliko asi k trati v rychlosti pro letošek. Závěrem snad už jen to, že se opět bude jezdit i ve středu od 15-19hod a pak klasicky víkendy od 10-17hod a o prázdninách se ještě přidá.

Tak snad se tam někdy potkáme.

See ya..

-a-

Komentář: