Nejdřív je trénink, pak terpv.. Czech downhill cup 2017 Monínec

FormatFactoryIMG_9538

Tak včera se jezdilo na Monínci zase na čas a vedro bylo že i surikaty lezly do stínu a prášilo se jak WRCéčkům na Kyperský rally, nic z toho ale neodradilo kluky v závodních pyžamech, aby drželi plnej v neděli a nejížděli stopy v sobotu. Tak pár fotek a slov uvnitř.

Předně – byl jsem tam fakt na skok – asi bych psychicky dlouhodobě neunes pohled na ten závodnickej motokros, kterej tvoří rolety a vybržďuje zatáčky na téčko až lítá hlína a začal bych po čase buď v histerii lítat po kopci a snažit se vše loaptou opravit a nebo se snažil tou lopatou dobít každýho komu se práší od zadní gumy.. Muhahahaaa.. Ba ne – kecám. Pravdou totiž je, že mě to zas táhlo mezi mlíko a tak jsem aspoň s foťákem nacvakal pár snímků cestou z kopce.

Jak jsem tam tak pochodoval, vyslechl jsem si i zajímavý rozovory na různý místa na trati, ale tak nějak mě příšlo, že všichni se už smířili s tím, že ve středních Čechách prostě větší kopce nevyroste a že těch pár kamenů, na který jsme natrefili a přeměnili v rock-garden, prostě jako technika na tomhle kopci bude muset stačit. Takže, alespoň v tréninkách mě přišlo, že lidi s tratí a celkem spokojený.

A co víc. Jedna věc je trať, ale tak nějak mám pocit, že samostatnou kapitolou začaly bejt spodní lavice. Bylo vidět, že je tam i pár jedinců, mimo kluky z Loose riders, který si prostě chodí, nebo jezdí ve vleku za 4-kolkou, nalítávat jen tuhle dojezdovou lajnu. O slušnou show teda nebyla vůbec nouze.

Parking byl tak už v sobotu celkem plnej a když jsem se ptal kluků co závody pořádali, tak v sobotu kolem poledne tam bylo přihlášeno asi 130 lidí – no a hlavně, že to bylo keců jak je to drahý, že jo? Areál tu vyšel klukům, co celou Czech downhill tour pořádaj, velmi vstříc, takže myslím, že i po pořadatelský stránce by měla být spokojenost.

A jak to bylo v neděli, kdo to vyhrál, kdo kdy kde píchnul? Tak já nevím, asi na ty závody snad budu muset zase někdy zajet..

 

-a-

 

..a galéra ode mě a pana Tobiáše bude zítra!

4 komentářů pod “Nejdřív je trénink, pak terpv.. Czech downhill cup 2017 Monínec”

  1. Čáryfuk

    Trať je jaká je, mě se osobně líbila, ale co je opravdu ojeb, to je lanovka. Osobně se přimlouvám zato, že pokud nebudou háky na každé sedačce, tak pohár už zde nekonat.

  2. Andy

    No je fakt, ze fronta pri treninku je tam vzdycky pekelna.. :/

  3. Tydly

    Trať byla super, točky nahoře na louce byly skvělý, les byl taky příjemnej. Lavice prověřily. Za mě celej víkend skvělej. Teda až na protivnýho /možná opilýho/ vlekaře, kterej v sobotu v 17:45 vyřvával, že už kurva nahoru nikoho nepustí.

  4. Andy

    Tydly: Tak děkujeme – nechtěli jsme závod tahat přes klopky o tom přeci DH není a palba po louce je prostě palba po louce.. ;)
    Hehe.. njn – Roman.. to víš – občas ta vesnice vládne světu.. :D

Komentář: