Downtown Rakovník – report

FormatFactoryIMG_9816

V sobotu a neděli jel snad celej Rakovník v kolech, aneb bylo tu opět Rakovnické cyklování. Součást týhle dvoudenní show plný závodů, exhibicí a dalších programů byl i jeden ze závodů Czech Downtown série, no a já nevim, co mě to popadlo, ale já nestál jen s foťákem za páskou. Takže report skrz závodní ambice uvnitř..

Nutno podotknout, že jet na DT do Rakovníka, jsem se rozhodnul popravdě až v sobotu ráno. Jsem přeci jen už starší ročník a ty změny počasí mě nedělaj dobře. Když to ale vypadalo, že tam dneska nic nespadne, sbalil jsem se a po pár zprávách rakovnickýmu Červovi, kterej měl na starost trať postavit, hážu kolo do auta a valim z Prahy na západ. Cesta pohoda a za pár minut brzdim na náměstí, tam už plno lidí, stánků, kol, obžerstvení a vůbec to tam žije jak na prvního máje na Letný, jenže s tím rozdílem, že tady si to užívaj všichni.

Přijíždím kolem poledne a tak stíhám ještě jeden z posledních fleků na registraci. Číslo, páska na ruku, papír na limču a jídlo (jídlo dle vlastního výběru a nebylo to jen pivo a klobása – oceňuju..) a nějakou krabičku s čokoládou. Do cíle, kterej je na náměstí evidentně postavenej pro dojezd více závodů se právě sjížděj nějaký závoďáci – evidentně se před náma jelo XC. Po skončení závodu, je půl hoďky pauza, přemlíkovává se něco nahoře v lese a od jedný nás už na dvě hoďky pouštěj na trénink.

Teda vedro je, že by kaktus pošel, ale to nebrání některejm sjezdařům navlíknout na sebe naprosto všechno brnění co maj. Přeci jen rána o zem na asfaltu fakt bolí. Trať pak začíná několika zatáčkama v parku, pak rubačka rovně, přeskok Favorita (kterej někdo lítal až na placku),

kličkovačka mezi panelákama, až přišel na řadu první ze tří větších skoků. Tady se asi taky srotilo při závodě nejvíc lidí, protože vážně bylo na co koukat.. ;)

Následoval průjez městskou bránou. širokej sotva na klacky, rubačka, další dřevěnej skok, tři zatáčky a výjezd na střechu tržnice, sjezd dolů, průjezd barákem a cílovej skok.

Celkově trať dost rubací a vůbec nechápu, jak to na těch sjezďákách mohli kluci tak valit. Nakonec se tu sešlo asi 80 závoďáků na start a i přes to šílený vedro, panovala pohodová atmosféra. Snad jen jedna klička, pro kterou si musela přijet sanita, byla zářezem pro trénink i obě závodní kola. V cíli se pak sice trochu řešila časomíra, protože v prvním kole jim tam ulít jeden mlaďák a papírově nadělil Prokopovi několik vteřin – to se ale rychle vysvětlilo, takže na vyhlášení už mohl Frky v pohodě stoupnout na jedničku, druhej byl Petr Leták, třetí flek zalít Martin Mitvalský, pak Jirka Plicka a pětku uzavřel Mára Petelík.

Za mě teda, díky klukům za přípravu a za pohodovej závod a skoro přemýšlím, že bych si ty závodní ambice snad někdy i zopakoval..

-a-

PS: A že jsem jen netřímal ty řídítka, tak galérka bude zítra.. ;)

2 komentářů pod “Downtown Rakovník – report”

  1. Martin Čárys

    A co jsi zalitl ty dedku ?

  2. Andy

    Hehe – předemnou sice nebyl nikdo starší.. :D ale na bednu mě chybělo 7vteřin.. (ale to budou ty závodní ambice) ;)

Komentář: