Bikepostting – ER CREW first time banger

FormatFactoryIMG_1720

Když rejžovi Benovi ER Crew, guru Šimon řekl o letošním kole soutěže 7dayz film contest, začli jsme vybírat kvalifikační vidko, který by nás mohlo dostat do finále..Poslali jsme Flow what you want s Filipem Rybou, které v prvním kole neprošlo, ale naštěstí jedna filmová crew vypadla a jako pro první pod čarou to pro nás byla vstupenka na sedmidenní jízdu s kamerama v rukou plnou srandiček, záhřestů, kopání a hledání novejch spotů, úprav těch co už jsou a samozřejmě ridingu…

 

Podstatou 7dayz je vymyslet, natočit, sestříhat a odevzdat sportovní film ve stopáži do sedmi minut. Podmínkou je točit jenom za těch sedm dní, což si pojistí na zahajovačce tim, že každý crew daj krabičku s věcma od sponzorů a šátkem kterej by se měl objevovat na většině záběrů.

 

Rozvrhli jsme si čtyři dny na natáčení a tři dny ve střižně. Den jsme strávili u nás v DPB, dva dny na Kluku, kde má Ben chatičku a mohl tam bejt vcelku pohodlnej basecamp. Poslední den jsme si nechali na pískárnu u ČB, kde jsme do poslední chvíle nevěděli jestli to bude reálný, protože celou noc pršelo a na pískárně, která je promočená neuděláš nic.. Po příjezdu v šest ráno zjišťujem, že je to docela ready a vrháme se na obhlídku kde co a jak nakopat a odkud točit, protože je to lom a kromě nějakejch raw sjezdů tam nebylo zhola nic… Našli jsme pohodlnou stranu se sjezdem a  tak dvou metrovým dropem, dál to navazovalo na step-up, kterej se dal skočit i do bangu vlevo  a z dropu si jel druhou lajnu se step-downem a posílákem přes malou rokli.. Kolem oběda měníme lopaty za řídítka a jdem točit, protože to vypadá, že pršet zase každou chvílí začne. Poslední záběr vypínáme ve 3 odpoledne, kdy začíná stabilní déšť a už to prostě nejde.

 

Najíždíme do střižny a po 3 dnech co u toho sedíme od rána do večera klikáme “Render” a modlíme se aby nespadla úschovna při odevzdání, protože jsme mail s videem odevzdali opravdu za pět minut dvanáct…

 

Plán byl původně takovej, že do film contestu to musí mít příběh, tak řeknem náš příběh /vyplavení DirtParku Boršov/ a pomíjivost spotů jako takovejch – občas postavíš něco jen na jednu věc a pak už to nikdy nejedeš.. Když na to přišlo, tak jsme zjistili, že na ty povídačky to prostě neni a tak padlo rozhodnutí odpustit od toho a natočit edit jakej chceme my.

 

No mohli jste posoudit sami, bavilo by Vás víc koukat na nějaký ušmáky co mluví před kamerou klišé o podmínkách, nebo riding a digging beze slova.…?

 

A video Flow What you want je zde:

 

 

Komentář: