War zone

fog6

Vrátit se nepřichází v úvahu. O dvě ulice vedle se rozpoutalo peklo. Ulici za mnou prosvětlujou skrz ustupující dým reflektory. Nezbývá než běžet pryč. Běžet a modlit se, že mě nedostanou..

To, že se stane něco zásadního člověk prakticky nikdy neví dopředu. K tomuhle se ale už nějakou dobu schylovalo. Už několik měsíců dopředu bylo vidět menší náznaky. Lidi začli být nervózní, mít před sebou postupně tajemství větší než schovává v oblasti 51 a začli vyrážet do obchodů na lov potravy. I přes zmanipulovaný média to prosakovalo do podvědomí všech.  Konec se blíží. Je jedno kdo jsi, kolik jsi vydělal, jestli máš dudlík, nebo měříš metr devadesát a máš padesátku nohu. Na tomhle světě tomu neunikneš. Tedy, neunikne většina civilizace. Ten zbytek má ještě šanci. Šanci zůstat skrytí, nebo utíkat.

Volbu utíkat jsem si nevybral. Narodil jsem se do ní. Můj papírový a následně digitální otisk vstoupil do databáze odkud nejde vymazat jinak než totálním kolapsem společnosti zaznamenaných. Tisíce dat se dobrovolně chrlí do cloudovejch úložišť bez respektu na možnosti zneužití. Jako jímky bez výpusti plní se disky sračkama a mraky nasávaj i sebeměnší špínu, co kdo kde vypustí. Z mraků složený, ty krásný, zdánlivě bezpečný a bezedný řešení, nabízejí se na trhu pod povrchem plovoucího ledovce k dolování vlastního prospěchu a moci, pod vodou studenou a černou tak, že ta většina civilizace ani prst nesmočí. Stačila by jedna neopatrná návštěva toho světa a jejich počítač by zmodral strachy, jak freediver po dlouhym ponoru.

 

A tak utíkám.

Bez GPSky.

Bez telefonu.

Bez virtuální stopy.

 

Kolem lítaj dělobuchy. Je Silvestr a lidí vypouští reálnej stres z virtuálního světa. Slaví přežití pomíjivosti okamžiku a s rukou nataženou svíraj ten svůj virtuální svět.

Co je ale ta pravá realita?

Tak zkuste občas utéct.

Jen tak, jako dřív.

Sami pro sebe..

 

-a-

11 komentářů pod “War zone”

  1. Šárka

    Bravo!!!
    A ne občas, vždy a vše bychom měli dělat hlavně pro sebe…

  2. blue

    Andy, měl by sis dát přihlášku do PEN klubu!

  3. tichac

    Výtečnýýý… díky!!!

  4. Andy

    Jee děkuji vám za ohlasy.. :) Občas to prostě píše samo.. ;)

  5. šíma

    andy závidím ti,když to popáté čtu tak jsem se do jednoho světa nenarodil a ještě nepřerostl úplně … bohužel

  6. Mirek Č

    Takový JINÝ článek :-) Jen dvě přirovnání a spousta poeticky abstraktních myšlenek s napínavým vývojem, čte se jak detektivka i báseň dohromady. BRAVO. Že by nová životní síla, přicházející se “Změnou”? :-) P.S. A fakt jsi zdrhnul?

  7. Hannie

    Mirek:
    Zdrhnul .. Na chvíli zdrhnout a být jen sám se sebou přeci potřebuje každý, jinak se pod tíhou dnešní doby udusí ..

    Andy:
    Nejlepší .. ;-)

  8. Martin

    Co dodat, sraješ jako sejra ! :)
    Pecka, bejbe !
    Ma, děkující…

  9. Bařena

    Pic. Sem tu nová přistěhovala jsem se do Brandýsa a chci se voptat jestli máte ňáký tip na ježdění v okolí. A kde jsou ty neratovický lávky :-). Dikes

  10. Jakub vole

    Normálně sem v hospodě přerušil kamose, Aby přestal zvastat, ze si to musim dočíst…

  11. Maara z Klaanova

    Velka parada kamarade!! Super napsano, napinave a ma to skvelou pointu. Presne muj styl. Je fajn ze stale vznika kvalitni psana tvorba. Navic v jazyce ceskem, coz se muze dosti lidem zdat jako samozrejmost. Ja si toho ale vazim nejvic. Jen tak dal.

Komentář: