Monínec Dark snow 2018

Moninec Darksnow 720-4

Zima nám sice před pár týdny moc sněhu nedala a tak se letos SKI vs SNB battle nekonal, ale jinejch akcí se na Monínu pořádá stále dost. O ktom jak se jezdí sjezdovce dolů za nosem si můžete přečíst uvnitř..

Bohužel jsem nestíhal páteční ridesrs meeting, ani testovací jízdu na svahu a tak na mě zbylo jen místo za objektivem. Dorážím teda v pátek navečer s panem Tobiášem na Monínec a na sjezdovce už není ani lyže. Všechny sjezduchtivý lyže jsou totiž už nahoře na svahu a chystaj se na první jízdu mezi brankama. Letošní ročník, zdá se fakt se vydařil, neb zima udeřila v plný síle.

Po chvilce čekání (start byl v plánu na 8hod ale reálně se teprve v půl 9 konečeně začalo něco na startu hýbat), se konečně z kopce pouští první jezdec předjezdec. A je pravda, že když na to koukám, skoro lituju, že taky nejdu, protože takhle prázdnou a upravenou sjezdovku mít jen pro sebe, to není každej den.

Nicméně tučný startovný a vlastně jen dvě jízdy jsou těžkou protiváhou tomu krásnýmu manžestru. Klucí a holky tedy lítaj po sjezdovce dolů a jak je vidět, ať maj na sobě šprcky, nebo rozevlátej vaťák, držej to všichni s vervou a touhou urvat každou desetinku.

Každej jede dvě kola a pak ještě nějaký možnosti připlatit si opravný jízdy, sice dělaj z akce podívanu na celej večer, ale diváků po trati je jak šafránu v zimě. Asi zima, nebo co? My s Tobíkem to nakonec taky balíme a jdem kolem desátý spát do dodávky – přeci jen v noci má bejt fakt zima a já se jen modlim, aby vydrželo topení až do rána – o tom ale jindy.

Za letošek teda zima sjezdu přála, lidi držely plnej a až na pár krešů si pro nikoho nemusela záchranka. Celý to pak podtrhly výhry od areálu, časáku SNOW a výrobce lyží Sporten. Každopádně akce na páteční večer podařená.

No a na pár rychlofotek vyjde třeba zítra.

-a-

Komentář: