Nejmrazivější Chinese DH Špindl 2018

DCIM102GOPROGOPR1412.JPG

V sobotu se jel asi nejmrazivější Chinese DH za poslední roky. Letos to byl už čtvrtý ročník téhle neskutečné šílenosti a naprosto úžasné akce. Tentokrát se mi povedlo ukecat ještě jednoho kámoše, pro kterého to byl první závod vůbec..

Od rána jsme poctivě ladili formu v baru pod sjezdovkou, protože vzhledem k tomu počasí, to byla přeci jen příjemnější příprava než jezdit na prkně po sjezdovce. Dokonce se nám tam líbilo tak, že jsme úplně zapomněli, že už máme jít na start, tak na poslední chvíli bereme kola, běžíme k lanovce a jedem nahoru.

Na startu už skoro všichni seřazení, tak jdeme na kraj lajny, kola dáváme pár metrů před nás a mrzneme tam ještě dalších deset minut, než dorazí Marošák a týpek na skůtru, který říká asi něco o bezpečnosti, pravidlech atd. Nevím, vůbec jsem ho neslyšel… Pak odjel o pár metrů dál a snažil se v tom větru zapálit petardu. Po pěti minutách se mu to povedlo a chaoz mohl začít. Beru kolo a snažím se vymotat co nejdřív z toho chumlu přede mnou běžících týpků.

Rozdupu to a statečně všechny objíždím, když najednou periferně pozoruju týpka, který v mega rychlosti vletěl do první sítě, co tam byla. Pak už jsem viděl jen oblak sněhu a něco černého co letí vzduchem. Říkám si, ok, letos to bude hodně velký punk. Přijedu dolů, beru lístek od slečny, který znamená, že jdu do finále. Kámoš, který se rozhodl brzdit o zem, se do finále nedostal. Přibíhá kámoška, sundávám rukavice a hned jí beru její. V téhle zimě tenké rukavice nebyly dobrá volba. Takovou kravinu už neudělám. Pak kopu panáka Jageru a hurá znovu na start.

Ten se mi docela povedl a tak se držím v první skupince, jen v té rychlosti za ostatními vidím jen sníh a pár stínů, tak se snažím jet podle nich. Asi v půlce zjišťuju, že stíny ujely a já jsem úplně na kraji sjezdovky, když to chci vrátit zpátky, jdu k zemi. Rychle zvedám kolo a pokračuju. Vidím cíl! Co k**va dělá na cílové čáře týpek na lyžích?!

Nestíhám dobrzdit a zastavím se až o něj. Závod končí, od partičky dostávám další panáky horkého Jagera na zahřátí a už se těším na after, která je jako vždy naprosto super. Jenže ne letos. After není?! Marošák udělá takovouhle akci a poprvé na ní není žádná after?! Zkouším zjistit víc ale marně. Nikdo o ní nemá žádné info. Ok, jdeme teda aspoň a pár piv do hospody a v deset poslušně spát. Divný pocit vzbudit se po Chinese DH a nemít kocovinu.

Závod se povedl jako každý rok, ale bez after to prostě nebylo ono.

Tak snad příští rok.

Komentář: