Posun otvíračky bikepark Monínec

Monin-1

Mohl bych sem hned na první dobrou napsat, ten datum, že jo, ale to by nebylo tak napínavý a já bych vás ochudil o nějaký ty moje moudra.. Takže jako vždy – klik dvnitř, pro více info..

Předně – byla zas brigáda a měl přijet bagr neb nejen na louce je třeba tvořit klopenky, ale i v lese je pořád pěkná paseka. A když kříkám pěkná paseka, myslím to doopravdy. Vítr si vzal přes zimu pár stromů a bohužel jich bylo i pár přímo vedle parkovejch trailů. Výsledek teda je, že trať je v prostřední části nejetelná do doby, než nepřijede bagr a nevyloupne asi tři pařezy. Sešli jsme se teda s Vlkem v sobotu v komorní sestavě a rozsekali aspoň to, co po polmech zůsatlo stát..

Přesně tak wóla jsou dole. Bylo to už 4 roky co tam tyhle klopený kusy dřeva zatápěli nejednomu riderovy. Útržky gripů, dresů a kůže zachycený v pletivu, kterým byly wóla potažený, toho byly jasným důkazem a protože i ty dřeva toho měli za ty léta dost, padl na ně nemilosrdný zub času a Vlkovi motorovky.

Nicméně ihnd poté, co byly rozřezaný na prvočinitele a poslední pilina ještě nestihla klesnout do lesního podrostu, už se na místě začala tyčit nová konstrukce. Wóla tedy budou. Nový a lepčí!

Co ale zatím není, tak to jsou zatáčky na horní louce, kde stále leží sníh. Snad teda příští sobotu kdy snad už dorazí bagr, budem moct založit první jarní brázdu. A protože sníh a bagr ajsou asi tím nevětším zlem je nutno otvíračku posunout. Ostatně oficiální vyjádření areálu Monínce k otvíračce je zde:

“Všem bikerům, kteří se těšili na pojezd už v sobotu 28. dubna se moc omlouváme. Sněhu se bohužel ze sjezdovky vůbec nechce a bagr by se v něm asi utopil a tak musíme ještě týden vydržet a posunout Bikepark opening na 5. května. Pozitivní zpráva ale je, že tou dobou už bude připravená i tréninková dráha na Czech Downhill Tour, která proběhne o týden později 12. – 13. května. Nedočkavci, kteří se obejdou bez parku a lanovky jsou zvaní na Velo Test Fest 2018 už 21. dubna, kde si každý může vyzkoušet nejrůznější kola a porovnat jejich funkční vlastnosti.

Děkujeme za pochopení a 5. května se na váš těšíme na laně! “

Žádný velký drama se teda snad nebude konat a Vlk bude mít víc času na doladění tratí. O víkednu tam byla zas lehká pomoc od kluků z Miličína za což i jim patří nejen velkej dík, ale i permice, oběd, kilo na hodinu a fakt dobrej pocit.. :D

Takže i pro letošek budem pro Vás mít něco novýho a wólama to nekončí..

-a-

 

4 komentářů pod “Posun otvíračky bikepark Monínec”

  1. Martin

    Jste pro stě nejvíc.
    Díky, za celou bike komunitu, že už 10 let…

  2. Martin

    Hele, Bejvávalo se sěhem hur, aneb před 5 ti lety :
    http://720.cz/?p=20180
    Muhahahahaha

  3. Andy

    Pravda! A jak je známo: Dříve, to bejval NĚJAKEJ sníh!
    :D

  4. Martin

    Muhahahaááá, a i bez SNOW fucktory

Komentář: