MMX – První vyjížďka na pivo..

IMG_E4853

To je furt samej výkon, tepy, segmenty a nastoupaný metry, ale abych se sebral a jel prostě na pivo, tak to jsem za celou dobu, co jezdim, snad ještě neudělal.

Tak moje první vyjížďka na pivo uvnitř..

Jako já vim, že je to pro valnou většinu z vás divný, protože slýchávám, jak každá správná vyjížďka musí být správně zalitá, nebo že bez iontů v pivu to nejde atd, ale já mám tak trochu problém, protože to pivo prostě moc nepiju. Sem tam jedno dvě, ale spíše donucen okolnostmi, než bych tu orosenou sklenici s tekutým zlatem uvnitř vyhledával okem hraničářskýho vlčáka.

Jaký bylo teda moje překvapení, když na pracovního mail přilítla pozvánka na mtg od 17h do 22hod  s označením MMX. Jeden dvojklik a už zírám na mapu, popis, a seznam lidí. Nejdřív tápu, ale po chvilce mě začínají nejen body v mapě zapadat do souvislostí. To není mtg – to je pozvánka na vyjížďku od kluků z IT zakončená v Dobřichovickým pivovaru.

Chvíli váhám, protože vím, že na IT se leje jiná liga, ale takhle v půlce týdne to snad nebude taková piatika. Rafinovaně se ještě domlouvám s Hannie, jestli by pro mě do Dobřichovic nepřijela pak autem a když je plán danej, rozhodnutí je jasný. Jedu s nima protočit nohy a protože trasu plánoval Vláďa, kterej má už lehkou Enduro zkušenost, bude cestou i možnost se trochu prolítnout. Jmenej seznam na pozvánce je sice dlouhej jak nákupní lístek od chlápka, co právě vyhrál sto mega, ale známe tyhle hromadný akce a jejich úspěšnost. Potvrdí to dvacet lidí, dva se pak omluví, že nemůžou a zbylejch 18 dělá mrtvý brouky, takže člověk zas jede sám. V tomhle případě mě ale hodně mile překvapuje účast. Jako jedenáct kousků je pěkněj počet!

V balíku je to pak směsice kol i trendů, to ale vůbec nevadí, protože já fakt počítal s tím, že se spíš budeme ploužit krajinou, což by mě pro tentokrát moc vyhovovalo. Tak nějak se teda v balíku sice sunu dopředu, kecáme s ostatníma a já se iniciativně snažím něco cvaknout na telefon do albíčka. Ostatní pak čekaj na první křižovatce a když je dojíždím a chci hodit hlášku, že nezastavuejme, že máme zpoždění, pojmu divnej pocit z předního kola. JO! Takže já jsem píchnul?!? Tak to je dost. Tlemim se sám sobě a nakonec stejně ženu ostatní dopředu, že to zalepim a dojedu je. Stává se z toho ale pěkný martirium, protože tu pididíru nemůžu najít. Nakonec se ale daří a já na to skáču a valim plnej ještě s Honzikem a Mírou co řekli, že se mnou solidárně počkaj.

Takže žádnej odpočinek, ale pěknej interval si tu vpálim. Po chvilce naštěstí skupiku dojíždíme a přichází hned první sjezd. Tak si beru zas vedení a cestou lesní ať se práší za kočárem. Dole čekačka, srandičky a pak zas všichni společně nějaký ty motanice lesem až nad Černošice, kde přichází pro sjezdovější část naší tlupy malá odměna ve formě jednoho z Frantovo trailů. Klopka za klopkou a malý poskočíky jsou nakonec schopni projet prakticky všichni a já dole dávám za vděk několika poletům.

Well done IT CROWD! Zbytek pak už jen po silnici a kolem řeky po cyklostezce, až se prvně objeví nápis MMX, což neni MegaMotoX, ale název tamního pivovaru. Tak a tam už teda to pivo a něco k tomu, abychom se lehce po devátý začali postupně trousit směr domu.

Teda ne že bych začal na pivo jezdit každej den, ale ona ta vyjížďka na pohodu byla moc fain takhle po práci.

A na to, že tam byly čistý endura, XC závoďák, treking a jak jseme psal, vůbec všhochuť stylů, jelo se docela rozumně.

Za mě teda palec nahoru a třeba si to zas brzy zopakujeme.

Vždyť stačí jen poslat ten meeting request.. J

-a-

4 komentářů pod “MMX – První vyjížďka na pivo..”

  1. Čárys

    Paráda ;)
    Příště k vlcakovi na slívku ;)

  2. MartyDH

    Pekný počtení….tuhle trasu znám, ale Andy prosím Tě, kde je to místo s tím “vodopádem”? Někde nad Černošicema?

  3. Andy

    Čárys: Hehe – to by asi dojeli jen dva lidi.. :D

    MartyDH: Je to u vesnice Choteč, těsně vedle turistický zelený. :)
    Prostě zde: https://en.mapy.cz/turisticka?mereni-vzdalenosti&x=14.2787357&y=49.9878017&z=17&rm=9gfErxX8J3

  4. MartyDH

    Díky, jojo už se chytáááám:)

Komentář: