Report Německo

Vojta vylet-4

 

Už asi týden předem jsem měl plán na tenhle víkend, díky lavinám v rakousku padla volba na malý kolo (rozuměj BMX). Když o víkendu na kolo, tak určitě do haly. Když do haly, tak z prahy jedině do německa, buď The Last Hole nebo nedávno otevřená hala v Görlitz. Po domluvě s lokálama z obou míst se jeví plán. V pátek po obědě vypadnout z prahy a jet do Görlitz. Večer přejezd do The Last Hole a sobota tam.

V pátek mám poslední zkoušku, naštěstí úspěšnou. Rychlej oběd za studentský ceny ve škole, skáču dod dodávky a jedu posbírat další členy výletu. Jedu já, Vyhaz (mladej týpek z Kamenice) a Onýs. Později než bylo v plánu, ale jedem. Já pořád ze zkoušky v obleku, jako správnej ředitel zájezdu . V Görlitz se máme potkat v Liberečákem, kterej to má přes kopec, s Kubou Najmanem.

Po cestě začne trochu sněžit, trochu víc sněžit, teda spíš vánice, že jedu sedmdesát po dálnici a přijde mi, že letim jak Schummacher na okruhu. Před pátou dorážíme na místo. Oslavnej panák na moje zkoušky, natáhnout chrániče a helmu, vzít kolo a jdem to okouknout. Celkem pěkná hala, minoška, dvě funbox lajny, pyramida a příjemný rádiusy. Zavíraj v sedm, takže jezdíme jak smyslů zbavený a natočili jsem pěkný ho*no. Ježdění ale kvalitní.

Kuba vysílá transfer přes celou halu tam a zpátky, jakoby se nechumelilo. Najednou lokál ohlašuje deset minut do konce. Posledních pár lajn a balíme to. Pokec chvíli před odjezdem, nějaký nápady a plány na další výlety. Kuba jede dom, my jdem nakoupit a jedem směr Chemnitz. Navigace píše hodinová kolona u Drážďan… ještě, že si v Německu můžeš dát pěkně pivko za volantem . Před kolonou zkoušíme jinou navigaci, objížďka přes město a nějaký vesničky, ale příjezd o hodinu dřív. Večerní projížďka po Drážďanech zpříjemní monotónní dálnice. Přijíždíme k lokálovi z Last Hole, Danielovi Richterovi. Říká něco o narozeninách jedný buchty co tam taky jezdí. Prej party v Chemnitz, odjezd za deset minut :-D. Večer radši popisovat nebudu, jen je docela vtipný přijít se spacákem v ruce k holce, kterou jsi viděl asi dvakrát v životě a říct: Ahoj, všechno nejlepší, dneska tady spím :-D

Sobota ráno, teda poledne, ale my máme ráno. Kafe dostanem a jedem zpátky k Danielovi. Uvařím oběd, pokecáme, dostanem panáka (Němci chlastaj fakt pořád ) a jedem teda do haly. Je asi půl pátý. The Last Hole je super místo, maj to tady dva lokálové. Platí si nájem a celý to postavili ve dvou lidech. Je tu v podstatě minirampa se spinou a funboxem, postupně rozšiřovaná na pěknej bowl. V čechách něco těžko představitelnýho. Lítá se rychle a vysoko, když tomu dáš. Hodně lajn se tu dá vymyslet.

Pro mě nejlepší místo na zimu, kde se schovat s malým kolem. Jezdíme asi do půl desátý, pak přesun zpátky k Danielovi. Je tu tenhle víkend sraz motorkářů, celkem ortodox, protože tu je asi půl metru sněhu. V rámci srazu je dneska kalba na zámku. Malej klub v zámeckým sklepení, klenutý kamenný stropy, dobrej undergound. Doslova. Zase party do raních hodin. V neděli se proberem a jedem do prahy.

Za mě super víkend v bmx komunitě. Prostě kam přijedeš, tam se najde někdo, kdo tě ubytuje na gauči a provede tě po okolí včetně všech místních zvyklostí. Stačí ti vlastně nafta na výlet a něco k jídlu, zbytek se vždycky nějak vystříbří :-D Díky čau a zas někdy.

2 komentářů pod “Report Německo”

  1. Andy

    Nikdy jsem v žádnym bowlu nejezdil, ale láká mě to fest! Hihi..
    Pecka report – díky! :)

    Hele a ty motorkáři – nebyl to náhodou legendární Elefanten tretten viz tenhle report u nás před 12ti lety? http://720.cz/?p=4305

  2. Vojta

    Díky, bowly jsou super.
    Je to celkem možný, ten sraz se tam dela pres ctyricet let

Komentář: