Bikepark na Špičáku bude premiérově otevřen už 1. května!

Spicak-1

Jojojo – to je už příští středu, jak je volno! A co k tomu vědět víc? Tak klik na info od kluků z pohraničí, kde lišky dávaj dobrou noc a Král Šumavy vládne trailům!
Info uvnitř..

 

 

Otevřeny budou všechny tratě bikeparku a k dispozici lanovka na vrchol Špičáku. Novinkami jsou zrekonstruovaný horní úsek trati Black Friday, nový pumptrack a skill centrum pro výuku začátečníků.

Pokračuje spolupráce s německým Geisskopfem i program Gravity Card

Poprvé od roku 2006, kdy byl vybudován vůbec první bikepark na šumavském Špičáku, bude otevřeno už ve středu 1. května, kdy je v ČR státní svátek a tudíž volno. Na to pak naváže víkend 4. – 5. května, další středeční státní svátek 8. května a další víkendy až do 9. června. V sobotu 15. června pak začíná a bude pokračovat až do 15. září každodenní provoz.


Bikepark Špičák tak díky dohodě s ochránci přírody získal pro bikery navíc dalších 14 dnů, kdy může nabízet své služby a nechat jezdce užívat si sjezdy v jednom z nejlepších bikeparků v Evropě. V době od 1. května do 9. června budou lanovka i bikepark v provozu od 10 do 16 hodin (od 15. 6., pak od 9 do 17 hodin, v pátek a sobotu do 18 hodin). Jedná se o jednu z podmínek umožnění dřívějšího startu letní sezony.



Bikepark Špičák přípravy nepodcenil a vzhledem k časnějšímu startu bikerské sezony s nimi začal už na podzim 2018. Vyplatilo se to, protože ještě v polovině dubna ležel skoro na 50 procentech tratí sníh. Bylo nutné se také popasovat se spoustou stromů popadaných při lednové sněhové kalamitě. Prvního května bude ale vše určitě nachystané.

Hned 1. 5. se dá vyrazit i na nově zrekonstruovaný horní úsek oblíbené trati Black Friday. Byl vylepšen její povrch, aniž by se zasáhlo do jeho přírodního charakteru. Přidán byl ještě jeden atraktivní skok přes trať, kde si jezdci mohou vybrat, zda ji přeskočí nebo objedou jinudy.

K dalším novinkám patří nově vybudovaný pumptrack a skill centrum pro výuku začátečníků. To bude umístěné v místech pod novým parkovištěm společně s tréninkovým hřištěm, které bude dokončené k 15. 6., kdy tady začíná každodenní provoz.

Bikepark Špičák už několik let jako jediné středisko v ČR vydává a akceptuje Gravity Card, což je společná jízdenka pro 20 nejlepších bikeparků v několika zemích Evropy. Nadále pokračuje spolupráce s německým Geisskopfem – možnost uplatnit celosezónní společnou jízdenku pro léto.

V průběhu léta bude otevřena Gravity Academy – biková škola zaměřená na downhill, freeride, enduro.

Letní půjčovna byla opět z více než 50% obnovena. Návštěvníci bikeparku uvítají nové Kony Operator nebo kompletní vybavení Fox. Půjčit si tu lze i klasická horská kola (včetně dětských) nebo elektrokola. Poblíž lanovky je též dětské hřiště.

Akce v sezóně 2019:

24. – 26. 5. Bike weekend s Outdoorchicks

15. 6. Summer Start – zahájení každodenního provozu, Live koncert, Big Air Bag contest, testování Kona

16. – 18. 8. IXS European Downhill Cup – jubilejní desátý ročník evropského poháru ve sjezdu, jediný v ČR

14. – 15. 9. Giant Enduro Race Špičák – součást enduroserie.cz, nominační závod světové série EWS

 

1 komentář pod “Bikepark na Špičáku bude premiérově otevřen už 1. května!”

  1. Janouš

    Radost, to je radost:)

Komentář: