Cesta z Makra vol. 2

58374472_10218939632829833_6559915555061497856_o

Tak a další pokračování Markétina potování po svých je tu. A že to nebude furt sluníčkový dokládá report uvnitř. Tak klik na report..


Moje Camino do Santiago de Compostela č.:2

 

JUPÍÍÍÍ JOU, včera jsem dala prvních 100 km z mé cesty. A bylo to docela hustý. To, že brzo ráno vyrazíte z Albergue (hostel pro poutníky – taková větší noclehárna) někdy kolem 8h a hned na začátku čeká stoupání – to asi na rozehřátí, to je docela pohoda. Jen po několika kilometrech mě začala bolet achilovka – otlačená z boty a navíc jsem měla i hlad a vypadalo to, že brzo začně pršet. Tak jsem se přezula do crocsek. Asi jsem mezi ostatními poutníky vypadala divně, ale vyplatilo se….když začalo pršet, tak jsem jen navlékla pláštěnkové pončo a na Albergue jsem došla v suchu :-). Ostatní pak museli přes noc sušit svoje pevné boty….

A dneska pokračovala cesta pátým dnem. Ráno opět za městem velký výšlap do lesa. A tomu jsem se těšila, že to bude paráda. Jenže jak včera pršelo a v lese se makala, tak celá cesta byla rozježděná těžkou lesní technikou….to jste neslyšeli těch krásných slov, co ze mě vypadlo.

Prskala jsem jak křeček…. Dámička v jejích oranžových běžeckých botičkách musela s tím 9kg batohem na zádech se tím brodit či lépe přeskakovat. A to nebyla sranda… Takže i když byl původní plán dojít dneska až do Bilbaa, tak jsem to po 18km zasekla a že si dám relax.

A Bilbao bude zítra :-)

Buen Camino….

Markéta

1 komentář pod “Cesta z Makra vol. 2”

  1. Tomáš R.

    Markéto, jsi statečná a úžasná… vedeš si skvěle!!!! Jestli ti zbydou ještě síly, napiš víc o tom, jak se stravuješ, o ubytování jak jsi spokojená a příběhy lidí kolem tebe … např. proč se rozhodli jít, jak si vedou apod. Těšíme se.
    V poslední době, když si nestíhám dělat poznámky ze svých cest, volím variantu “namluvit si pocity a zážitky na voicerecorder”. Člověk tím ušetří čas (namlouváš během cesty) … a zážitky se neztratí. Doporučuji :-)
    Zprávy z domova: dnes po 3 týdnech v Roztokách trochu prší. Jinak vše při starém ;-)

    Buen camino!!

    T.

Komentář: