UL-LET 2019 odstartuje COOL Czech Downtown Series – tiskovka

ul-let-downtown-2018-75

První zastávku seriálu městských sjezdů pod novým názvem COOL Czech Downtown Series obstará tradiční UL-LET. Akci pořádá Ústecká freeridová organizace 17 – 18. května již podeváté. A máme se opět na co těšit.

A ofiko zpráva od pořadatele uvnitř..

Začíná se v pátek podvečer, kdy odpálíme dual slalom za umělého osvětlení. Noční závod loket na loket má pokaždé svou neopakovatelnou atmosféru, pořádá se už popáté. Celá trať bude nasvícená, legendárního Mastodonta rozehrají efektová světla. Pro ridery budou nachystané vývozy v dodávkách. Dojem na místní děvčata můžete udělat vykrouceným zadkem při Whip contestu.

V sobotu se z Letního kina vydáme opět až do samotného centra města. Trať downtownu se nebude výrazněji lišit, co se délky a profilu týče. Přibude však několik překážek, které zatraktivní závod pro jezdce i diváky. „Srdce závodu umístímeopět na Mírovém náměstí, kde kromě gapu do schodů „U Vany“ přibyde další cílová lavice. Do hlušších míst letos určitě něco pochystáme. Troufám si tvrdit, že trať letos bude o zase o kus zábavnější, “ přiblížil novinky ohledně tratě organizátor závodu Vítězslav Stráňa Stránský.

Nově se změní formát závodu. Pojede se kvalifikace, která seřadí jezdce dle časů do velkého finále. Druhá fináloví jízda rozhodne o konečném pořadí a o tom, zda se poprvé v historii podaří nějakému jezdci vyhrát UL-LET podruhé. „Za osm let totiž máme 8 různých vítězů,“ připomněl místní unikum Stráňa. Kategorie downtownu budou letos při účasti minimálně čtyř závodníků či závodnic otevřeny tyto: ženy, muži, junioři a nově master 30+.

Kromě downtownu bude k vidění i umění předních českých freestyle riderů. „Pokračujeme ve spolupráci s Teodorem Kováčem, který má pod palcem Specialized Freestyle contest. Contest bude mít svou zónu za cílem tratě downtownu. Skok tak bude určen pouze pro freestyle, odpadne tak nutnost úprav po odjetí sjezdu“, doplňuje Stráňa.

Na diváky čeká velkoplošná LED obrazovka s kamerovým přenosem a grafikou s časy závodníků. Pro diváky naprosto ideální kvůli přehledu o celém průběhu závodu. Kdo do Ústí nedorazí, může si pustit stream na youtube. Za mikrofonem to rozbalí jako vždy Jiří Haff Haferník, jehož moravština opět strhne i starší kolemjdoucí. Reportáž z UL-LETu odvysílá Prima Cool.

COOL Czech Downtown Series je v letošním ročníku zaštítěna opět organizační i partnerskou jednotou. Jednotlivé eventy mezi sebou komunikují, ladí detaily a natahují si pomocnou ruku. „Na všech akcích se najdete stánek nového partnera Shreadwear, pivo si vychutnáte opět z kelímku Excelent a zahlédnout máte možnost lovce od Jägermeistra. Mediální stránku věci podpoří Prima Cool, který je nově titulárem celé Série“ představil nové partnery seriálu Vlastimil Ševr, organizátor Svatohorského downtownu v Příbrami.

V sobotu probíhá na sousedním Lidickém námětí street open air festival CULTURE UP. Hlavní headlineři do hip-hopu a rapu laděného line upu jsou MC Gey, Věc Makropulos či Redzed. Vstup na akci je zdarma.

Propozice:

http://www.czechdt.cz/clanky/propozice-pro-zavodniky-135.php

Registrace:

http://www.czechdt.cz/registration.php

FB událost:

https://www.facebook.com/events/564212420724910/

Komentář: