Cesta z Makro vol. 9 – FINÁLE

60942545_10219181101626402_3253962550248734720_n

Moje Camino č.9:

DORAZILA JSEM DO CÍLE…..A CÍL CESTY TAKY PŘIŠEL…..

 

Vážení, tak jsem to dala…byla to dlouhá a náročná cesta přes 4 státy Španělska – Baskitsko, Kantábrii, Asturii a poslední Galicii. Trvala mi celkem 34 dní ze San Sebastian do Santiago de Compostela a v nohách mám tedy přibližně 800km.

Včera, když jsem přišla na kopec nad Santiago, jsem pak už až ke katedrále šla v jedné velké euforii, byl to neuvěřitelný pocit….UŽ TAM BUDEM, UŽ TAM BUDEM….JÁ TO UŠLA, TĚCH 800 !!!!! Skoro mi až bušilo srdce a nechtěla jsem tomu pořád věřit. Pak jsem si došla pro “compostelu” – certifikát, co vydávají poutníkům i s ověřením ušlých kilometrů…asi si ho pověsím na zeď…

Ale ten pravý cíl přišel už 65 kilometrů před cílem a to musím říct, že to byl tak silný zážitek. Proč vlastně ??? I přes všechna úskalí, co mě potkaly – kotník, pak zablokovaná žebra atd., jsem to nevzdala, proč jsem se vlastně rozhodla jít přes hory, když původní plán bylo jít Camino del Norte při pobřeží ??? Co mě stále hnalo a táhlo dál a dál ??? Ta odpověď mi přišla při stoupání do dalšího kopce, kdy už zase bylo krásné počasí. Vzpoměla jsem si na mámu, která tu s námi už skoro 10 let není…. a začala jsem brečet jako želva….a trvalo to víc jak 5km a bylo to tak silné a až nádherné. To bylo to, proč jsem šla a měla jít dál….a měla jít přes hory. To ona mě celou cestu vedla a věřila mi….

A teď tu sedím na hotelu v Santiago a nad těmito řádky brečím. A je to tak odlehčující a uvolňující pocit…. a pokud si takovou cestu sám osobně neprojdete, tak to nepoznáte… nedá se to popsat, cestu do Santiago si prostě musíte prožít. A i když plno poutníků, co jsem potkala, jdou už po několikáté, tak říkají, že ten pocit přijde pouze na první cestě. A já jsem strašně šťastná, že jsem to poznala.

Jinak je to divný pocit, že už dál nikam nejdu…tedy jako včera s batohem na zádech, samozřejmě, že životní cesta pokračuje dál….

TAK BUEN CAMINO….šťastnou cestu…ať je jakákoliv

Markéta

5 komentářů pod “Cesta z Makro vol. 9 – FINÁLE”

  1. Andy

    Markét kloubok dolů!
    Dobře pamatuju tu lehkou skepsi, když jsi jako dámička, prakticky s nulovou fyzičkou a nejistotou, zaklapla tady v práci comp a vyrazila jsi.
    A je to jak píšeš, ona ta cesta není tolik o fyzičce, nebo výkonu, ale o poznání. Ať už v jakékoliv formě.
    Pro tebe poznání přišlo.
    Tak přeju ať vydrží.
    :)

  2. Viktor

    Hltal jsem ty Vaše zážitky, kilometry, výhledy, odbočky a celý popis a držel celou cestu palce. Jste úžasná a díky za to, že jste to s námi sdílela.

    Tak buen camino!

    Viktor

  3. Ivan

    Markétko, velikej respekt :-)

  4. Eva Koutová

    Marketo, skalním se před Vaším výkonem a moc Vám fandím. EK

  5. Eva Koutová

    Obrovská gratulace a hlubokosklon

Komentář: