ADVENT – Svátky, nebo obchodní hrátky?

3172.jpgNu, teď odbočím od těch našich fyzickejch aktivit a dáme se na cestu panku. Nebo byznysu? Nebo cestu svátků klidu a pohody? Nebo cestu komerce a blbnutí lidí. Cosi o mém pohledu na dekadenci společnosti – uvnitř.

Nu, blíží se nám ty Vánoce. Ty naše svátky "klidumírupohody" jak se ještě stále a naprosto zcestně říká. Povím vám malý příběh.

O čem ten příběh je? Začal by tím, co vlastně pro nás Vánoce znamenají. Podle křesťanlů je Advent, dobou radostného očekávání a těšení se na svátky vánoční. Ha. Co tohle ale znamená pro obyčejného člověka?

Nic. Obyčejný člověk je v totálním presu. Nakoupit všechny ty blbosti, kterejma letos opět chybně obdaruje většinu svých známých, o rodině ani nemluvě. Je to o vyhozenejch pěnežích, kterejma nakrmíme žrádelní obchodní velkovýkrmny. Je to o frontech a strkání. O napečení všech těch nesmyslů, při kterejch už předem víme, že nám z nich bude blbě. O killingů kaprů. O devastaci stromků v lese, aby jsme měli doma ten "symbol Vánoc", kterej nás má pak mylně udržovat v představě, že letos jsme si zase, díky těm skvělejm Vánocům, blíž. Vždyť  jsme za šustotu balicího papíru přeci tak šťastní !

2205.jpg

Nu, jedeme dál. Nyní se dostávám k tomu podstatnému. Byznys. Skejt byznys. Skejt byznys? Hadr byznys. Je třeba vám toho co nejvíc nasolit, že. Jasně, votevřem to v tejdnu stejně jako obchodáky, vod vosmi do vosmi, v sobotu taky, a v neděli jakbysmet – tudíž to votevřeme od nevidím do nevidím, přijdte kdykoli, třeba až pojedete se žrádlem z Tesca. Vemte to k nám. Dostanete nějakou tu bundičku…s happy vánoční slevou…

Pro mě osobně advent a vánoce znamenaj 30 dní v kuse pracovat. Soboty, neděle, pořád tu mít otevřeno, protože je přeci ten ADVENT, a lidem přeci nestačí 6 dní v tejdnu, oni přeci chtěj nakupovat hlavně v neděli, protože to je přece super, neděle. Cože, na hory? Do bazénu?  Na kolo? Na procházku? V klidu doma?

Ne, my chceme nakupovat. Pořád.

A co říct závěrem?

U mě teda ne. Nehodlám podporovat tuhle demagogii lidí, tohle prostě nedám. Užijte si volného dne jinak. Ne nákupem. Proto, nečekejte otevřeno u 720 v neděli. NIKDY.

Takže, jedeme dál.

Po – pá 12-17:30. Sobota 10-12

Motocross. 

27 komentářů pod “ADVENT – Svátky, nebo obchodní hrátky?”

  1. ddd - andy

    Ufff… u tech dvou odstavcu pod “obrazkem” sem se teda zapotil… ;-)

  2. armi

    Ale copak se stalo seš nejakej nasranej žeby si byl z pruznej z prace?? Notak pohoda klidek ser nato zejtra zavři jet na TanX a žadny stresi pivko pohoda dyt je to jen zasrana prace nic jinyho,přece se kuli praci nestrhaš tak čau a žadny stresi

  3. Čárys

    4: Armi : Přesně tak to udělám. Z práce zpruzenej nejsem, jen z toho blbnutí kolem Vánoc.

  4. Tygr

    díky za tvůj vánoční náhled. taky “miluju”vánoce… a kolik dělá ta happy vánoční sleva?…

  5. Čárys

    ten první odstavec pod fotkou je myšlen ironicky… :)

  6. Havrosh

    Prave jsem prisel z piskovny. Tam zadnej predvanocni frmol nebyl. Pocitam, ze zejtra rano na Krkavci bude taky klid…

  7. zub

    moc hezka teorie, avsak muj krasny cas Adventu si nenecham nicim kazit, ani nakupovanim ci vyrabenim darku… pouze v onu slavnou chvilku preckam par vyzyvavych pohledu od tech co si jeste nezvykli na muj vanocni pristup, od nejblizsich to posloucham jeste o par mesicu dyl. Zato jsem stravil minulé Vánoce v dilne a zabyval se vyroubou SNOWbiku a letos v tom hodlam pokracovat.. at ziji vanocni tradice:-)

  8. Želvička

    To je super, zrovna přemejšlím o tom, že budu jen bajkovat a lézt celej prosinec a od nového roku až do dalšího prosince.
    Mára HUDY SPORT

  9. tomaass

    dobře čárys :D

  10. ueeeeee

    já si zrovna otevřel masivní úvěr že si k tobě zajedu nakoupit boty, bundy, kalhoty, pásky, brýle, snowboardy, skejty a pár dalších drahých věcí na 50 let dopředu – v neděli a ty mi to tam zavřeš… budu to muset utratit v bikebaru :))

  11. Turkey

    no do PRDELE to jsou nemalé Dýně

  12. štětka

    Správně…. a co štědrodenní dopolední vyjíždka na Radvánov??? nechce se mi doma pomáhat…

  13. jose

    jednoduse ses linej a chces na kolo, hehe…ale neboj, my to mame taky tak..hehe

  14. Flathead

    njn..od nevidim do nevidim je jen v brne v SUBFORMU, vid BARELL? :D

  15. Barell

    Čekal sem kterej zmrd se ozve…Holt business je business..
    BTW:neser, nebo pudeš makat taky…

  16. Radek / etbikez.com

    Vánocema začíná zkouškový… a navíc bejvá bílý zlo. (letos podle mě vůbec nenapadne, zapomněli na nás! :D ) Koupit si na Andělu v Tescu něco k jídlu je nemožný, lidi tam blbnou. Nemám to rád.

  17. Čárys

    4: Stetka : jasný ! Stedrodeni vyjizdka je uz povinnost.
    4: U6e : a kruciš :)
    4: DD : Popravdě řečeno je to tak. Nebo ne? :)

  18. štětka

    v tom případě mi rezervuj místo!

  19. Čárys

    4: Stestka : počítám s tebou… Jeste o tom vydám článek, to je jasný, kde vás všechny místní svolám…

    Budes chtít pujcit kolo? :)

  20. Mára

    Koukám že Čáryse navštívili Jehovisti, a podle všeho byli uspěšný=)) Vítej mezi námi=)))

  21. Vohrada - CCF cyklo crew

    Hlavne je taky povinnost SILVESTROVSKA VYJIZDKA !!!
    Carys ji zajiste sfoukne na NEW RB…..

  22. manas tomek

    dobře ty, jachacha

  23. mr.Tuner

    souhlasím s tebou Čárys, všude už panuje těžká komerce,ti lidi co pracuji a na ty darky si vydelavaji rukama o vikendu do prace pujdou , rozmazleni zakaznici si tam zajedou a ti “sefici” se na tom nabalijou .. za par let to uz bude docela mazec , nechci na to ani myslet ale co , chcete kopirovat amér .. no problemo , ale chtelo by to vlastní cestu ..

  24. maso

    ale martine to není hezký přístup vždyt vánoce sou taková pohoda

  25. Lukas-au

    mas recht. to jak budou mit teska votevreno 24 denne to je nemocny. jen dodam ze jezisek je symbol vanoc a pohody a ten spicenej santa kterej je vsude to je jen symbol skurvenyho skupovani co se da.

  26. Čárys

    4: All :např v rakousku je nedelni prodej zakazanej zákonem, myslím… Chci to taky. Trosku kultury do zivota lidí by neškodilo. No nic…

  27. T.H.O.mas

    Dobrej pristup… Ja bych vanoce rovnou zrusil, pro me je to obdobi stresu a vseho spatnyho, zadna pohoda, zadnej klid… fuj…

Komentář: