My v Praze – Emtý roadtripin

1a.jpgTak na tuhle neděli, jsme vymysleli v Praze pojezd, eMTý naplánoval lokace, já sebral JČR heroes a vyrazlili jsme směr Praguepitcho…

Myslel jsem že nepojedu, páč jsem den předtím zle poladil zadní ráfek, ale Dšanbe mi půjčil zadní kolo ze svého RB, a já byl tak ready for tripin. Sraz na Chodovci, v 10h. Chtěl jsem bejt přesnej jako vždy, ale museli jsme čekat na Manase, kterej přijel v Berecloth stylu, fakt vylazenej, což mu zabralo nějaký ten čas v koupelně a před zrcadlem, a proto vzniklo malé zpoždění… Dobře ty !

2328.jpg

Nu, takže jsme se srazili na Chodovci. Teda, Chodovec, dobrý, akorát ne na sjezdáka, je to všechno spíš malý až mikro s kratkejma rozjezdama. Tady se blblo asi půl hoďky, a zavelel se odjezd.

3518.jpg

Mezidím už tu byla fakt tlupa lidí, já nevím, ale tak 20 kusů jsem jednu chvíli napočítal. Starý páky jako Hýbnoš, Czert, mladý kluci na HTčkách, i stará parta alá FLps + Andy. Nu, a začal první přesun dne.

Teda povím vám, já bydlet a jezdit v Praze, tak jsem nabušenej jak Poklop nebo Marzoši. Ty přesuny. Nejdřív hroznej městskej kopec, snad 3km, pak nekonečnej přesun do Krčskýho lesa. Ha, myslel jsem, že mi upadnou nohy, vlastně to nebylo až tak děsný, ale s celkem težkým báglem na zádech a sjezďákem to nebyla laskomina…

Krčský les.  

Byli jsme tu kdysi v zimě, sněhu bylo nadmíru, a tak se nedalo skoro nic skákat. Teď bylo sucho, a bylo to o moc lepší. Nejdřív jsm byli na takovejch skočíkách, hodně za sebou, celkem fajn, ale žádnej HC. Šli jsme o kus dál, na drop a gap. Drop je fine, akorát nemá hranku. Celkově tu nic nemá hranku, ty klucí si v tom se mi zdá dost libujou. Přitom hranka je tak důležitá ! Mít jí na odrazu, zkrmit jí na dopadu.

2915.jpg

A šlo se na gap. Gap není mega, ale má naprd rozjezd, v listí a ehm, samozřejmě – nemá hranku. Např Czerta to celkem slušně zalomilo na předek, hua, dost teda. Já jsem tu dal jednoho luskusního vytuhláka s bočním stylem, myslím že se mi opravdu povedl. Manas ruce, zvíže ! Trošku to doladit, bylo by to moc fine, takhle dávám 5 bodů z deseti. No po chvíli jsme opustili tuhle laskonku a jeli takovou strání dolů, s volnejma kamenama, FR jak řemen, dobrý…

3418.jpg

Zde druhej dropík, malej, z takovýho kamene, dolů. Zde bych vypích hlavně Andyho váhání, kdy pořád nevěděl jestli ano, nebo ne – až nakonec NE. Ty ostudo ! I Manase táta se na to chystal ! Sem tam tu někdo hodil celkem křivuli s vytuhlí, až jsme to radši zabalili a nastal hroznej přesun numero duo směrem Točná.

2622.jpg

Tenhle přesun z nás vysál hodně sil, bylo to asi 15km. DOST. Když si vzpomenu, že i do Cihleny u nás jezdím autem (1km) a na TANx taky(o,7km) tak zjišťuju, že musím něco změnit. Od nynějška, všude na kole, slibuju… Respect PRpepici.

Točná.

Paráda. Tady korejtko, se spoustou skoků spíše menších rozměrů. Opět na většině z nich chybí hranky. Na prvním dávám přeďáka, jak jinak, pak už to celkem jde. Je tu moc fajn Wall, na kterým se docela dlouho fotí.

2237.jpg

Celkově ta tratička obsahuje v kuse třeba 6 skoků, jeden větší, pak trensfer, a tak znova. Nebo v kombu s volem. (wall ridem) Pak jsou tu nový věci, jeden takovej lehce do zatáčky trensm kterej byl fak ok, dva gapíky, jeden takovej postupák nahoru… host je toho tu.

1370.jpg

Zde nejdelší pojezd, něco přes 2h v kuse. Chvíli se fotilo na Wallu…

1935.jpg

chvíli na trensu…

12102.jpg

Až nakonec došlo na to nejlepší. Jak naučit Manase Tomka s jeho nechutně vyštajlovaným štajlem pořádnýho koně? Tak mu to popisuju, přeci jen jsem v tom mnohem zběhlejší. Manas si vybírá nejvetšího skoka, a jde na to. po pár pokusech je tam kůn jak kráva, ještě todolaďujeme aby byl pořádně zakloněnej a vytuhlej, a po chvíli je to ono, a výsledný produkt vám tu teď představím.

Zde.

879.jpg

A zde.

792.jpg

Muhahahááá.

No a pak co. Pak bylo načase pomazlit se a jet domů. (je třeba nafotit nějaký fotky pro Havroše, aby jsme mu ukázali, jak nám bylo dobřře. A kdyby dorazil, jak by jsme ho zahrnuli láskou, na oplátku za to, jak o nás pečujě.) Chyběl jsi nám Havroši !

5137.jpg

No a co říct závěrem? Teda, ty přesuny dost. Příště Praha klidně znova ANO, ale už jedině autem po lokacích, a nebo aspon na HT. Lokace pěkné, lidi v pohodě, pojezd hodně dobrej. Příště vás ale vezmu se k nám. To teprv uvidíte co je to přesun. Max slibuju např v Dubném v kamenolomu – 100 metrů horizontální přesun. 15 skoků. Vše.

Tak zatím ahoj.

Fotky od ANDYHO, a ode mě. 

4154.jpg

1369.jpg

2207.jpg

6106.jpg

970.jpg

1067.jpg

11143.jpg

1451.jpg

1550.jpg

1639.jpg

1739.jpg

1837.jpg

 2029.jpg

21101.jpg

2427.jpg

2524.jpg

2719.jpg

2818.jpg

3012.jpg

3174.jpg

3220.jpg

3319.jpg

3716.jpg

3814.jpg

1461.jpg

3616.jpg

 

26 komentářů pod “My v Praze – Emtý roadtripin”

  1. Otas

    Sem z PRAGLU a vubec netusim ze je neco na tocny…… good
    Jen kde to tam je?? =oD

  2. Radek Broz

    Otas: Si delas srandu, ne?;-) To bych rekl, ze je z Phy asi nejproflaklejsi lokalita.

  3. Maverick

    Otas:: jak tam máš to letiště tak kousek od něj!!

  4. Havrosh

    Carys a EmTy by si meli zaridit FR cestovku, nebot uz ted poradaj hrozny zajezdy. Ja jsem kluk nesmelej a ve velkym kolektivu jsem nesvuj. Rad jsem si o tom vsem aspon precet ;))

  5. Otas

    No jezdíme do Prokopaku na sklnatej FR a na ostatni skocky ale tocna mi unikala ;-)

  6. Czert

    nj výlet pěknej, na sjezďácích na točnou to opravdu neni zadarmo to ti potvrdim a ještě ktomu hrádku! Někdo musel pozvednout úroveĹ? výletu a pobavit jižní čechy, bez toho by to nebylo ono :D

  7. Los tomanos (pózink crew)

    To Čarys: Koukam ze se ti tu libilo, ale Praze je blaze ale draze :-D

  8. GrindMaster

    Kdo se stal nakonec vítězem tohoto XC maratónu?:-)

  9. hýbnoš

    já protože sem byl první doma :D mám to z točný asi nejblíž

  10. Pavel

    Priste beru xc-stroj, bude to lepsi……dam tam poradny zdvihy a bude

  11. Kubaa

    motherfucker, co dodat. počkajte až mi přijde kůĹ? v ounoru, to už bude snad i noha ok….

  12. manas tomek

    bylo to fajn, to jako jo. koně dopříště potrénuju, slibuju!

  13. SPYKE (XSTREAM)

    To ČÁRYS: Až zas pojedete takovou akcičku, tak mi dejte vědět = rád se zúčastním, neb mám svýho High Octana už ze Sport Lifu doma :-)

    To ALL: Zapiště si do zápisníčků a dalších paměťových médií termín 14.12., klub RETRO Music Hall, Francouzská 75/4, Praha 2 = párty XSTREAM magazínu v Music Baru, kam jste srdečně zváni :-) Bližší info pošlu do mailů :-)

  14. Manas

    Muhaha, a to ste jeste meli jet k Maturite a k Zoo :-)
    To je teprve XC vejlet :-)

  15. Katarina

    eMTy a Carys: hratky v listi :-D

  16. Čárys

    4: Katarina : to víš, to musíš, příště tam nesmíš chybět, pomazlíme tě kotě… :)

  17. hýbnoš

    manas to bys tam musel bejt s náma protože nikoho jinýho by taková blbost nenapadla :)

  18. Yan

    Ty voe takovýhle šoky mi nedělejte na točný sem v životě nezažil víc jak 10 lidí a najednou takovej kontest:o)
    jestli chcete tak na http://www.silaci.cz je sestřih z toho dne popis tratě a ruzný píčoviny.

  19. Kajman

    Čárysáku,máš mooc fajné kolo a taky ta fotka ve velu je docela gut.

  20. Manas

    Hybnos: No ale musis uznat ze cesticka k altanu a pak po tom kraji je dost zabavna … pak sutinou dolu … muhaha :-)
    No ale je lepsi mit odvoz :-)

  21. Čárys

    4: Kajman : A co ty a tve obstarožní RB? Taky poladíš, poladíš? mimochodem, jak to dopadlo v čerčanech?

  22. Kajman

    V Čerčanech to je ne mrtvim bodě, vyřizuje to právník… to je dobrá zpráva. A ta lepší je, že tam s Mícou stavíme jak divý. Tak se na příští sezonu těšte…….

  23. Posvi

    jsem byl na Tocnej v sobotu, a nadhera kor ty dva gapy ve stredni casti. Pevnak z toho nebyl nadsenej, ale ja jo!!!!!!!!!!!!! Az bude nejakej pojezd v Praze, tak napiste 607202587

  24. Posvi

    Byly to dropy, ta pamět.

  25. Demo

    hele ten bike na 4 obrázku vpravo dole to je haro extreme? (bilý ráfky)

  26. Demo

    aha neni

Komentář: