720 roadtrip vol 20 v roce 2020 – ROADTRIPING ŽIJE !

467

Možná si to už nepamatujete, ale kdysi…kdysi…se psal rok 2003 a já jsem dělal roadtripy po ČR pro lidi, co rádi cestují v dodávkách za sportem…tenkrát to bylo kolo.
A nyní, o ehm…17?!?!? let později…je to tady zase.

720 ROADtrip jak zamlada.

Takže, brečet tu jaký to bylo, když jsme byli mladý a úplně skvěle blbý, nemá nejmenší cenu, o tom, že to vlastně už nebude o DH taky ne, (protože o DH to vlastně nikdy ani nebylo), bylo to dycky…O PARTĚ LIDÍ CO SE CHTĚLA BAVIT…jasně, taky o grilování Petra Heiníka, dělání volovin a dalších věcí, jasně.

Já bych to chtěl trochu oživit. Hele, já vím že jezdíte. Jasně že jo, cestujete, atd. To jsme ale dělali dycky, že jo.
No a já bych chtěl, abychom to zase udělali, jako parta blbců, který pořád vlastně jsme. Vy ne ? My s Andym jo.

Takže jsem vymyslel akci, roadtrip, plnej přesunů, jako kdysi, kol, večerních grilovaček a kempování nadivoko na veřejných místech, haha.
Vy už jste možná zapomněli, jaký to bylo, že jo, a vy mladý o tom už nemáte ani páru, a to je dobře asi : ) Připomínat si to ve fotkách radši nebudeme…a nebo, jo. Níž.

No, takže s Andym vyhlašujeme 720 roadtrip Vol X, a datumy a program je tady :
23-24.květen bude BBB inverzně-pervezní-triatlon, ale o tom se zmíním o kousek níže.
Akce tedy začne 25.května v pondělí.. Kdo by se chtěl zúčastnit už víkendu, tak klidně, máme program na cely víkend od pátka do neděle a bude to strašně bolet a to chcete J  (http://www.pimpyourlife.cz/post/427)

25. května, pondělí, 10:00
Singltrek pod Smrkem. ( https://podsmrkem.singltrek.cz )
Singl asi každý zná, ale aby toho nebylo málo, tak si dáme Polsko, protože Polsko je prostě super. Bude to tak na 3hodiny max, abychom se uplně nezničili. Samozřejmě na klasických šlapavých kolech, o těch to bude nejvíc. Vzít sebou, samozřejmě, nutnost : ) Obídek, a hlavní bod dne, vyšlápnutí na rozhlednu Smrkem. Tady my s Andym srabácky vytáhneme Ebiky, protože tenhle vejlet má vejt o zábavě a Ekolo je k tomu, abychom se podívali jen tak pro prdel taky někam, kam se nám po Ačku prostě nechce na sklonku dne..(a taky, víš co, mladý už jsme byli). Fotky, a sjedeme se vykoupat na kolech do nádrže do města, a pak se pomalu sbalíme a vyrazíme dál.
Večer bychom se totiž už chtěli ubytovat na Trutnov trails. Vogrilovat něco, vykoupat se, natáhnout slackline a dát se do pohody někde na louce.

26.května, úterý, 9:00
Trutnov trails. (http://trutnovtrails.cz)
Tak Trutnov trails jsou myslím to nejlepší a nejtechničtější co jsem zatím v CR viděl. Technikou myslím ne že někde nahážeš kopu kamení a nazveš to trail, ale udělanou stezku, která prověří ne jaký máš zdvihy, ale hlavně zkušenosti. Tady jsme byli před pár lety s Andym a Romanem, a bylo to fakt těžký, ale boží. Večer musíme opět nakopnout káry, a přesunout se dál, tady se totiž nekempí moc dobře, aspoň co si pamatuju, ale hlavně máme před sebou další lokaci, kam se chci dostat už večer. A to bude : konečně trochu toho bikeparkování : ) Kouty ! Večer nás čekejte.


27.května, středa, 9:00
Kouty nad Děsnou. (https://kouty.cz/bike-park/)
Tak první regulérní bikepark, takže tady docela prověříme zdvihy a celkově to tu projedeme a vojedeme co nám naše starý ruce umožní. To mi připomíná, že sháním vidlici která to dá a ne toho mýho Pika, kterej fakt nedává nic : ) Pokud pojede lanovka, super, využijeme jí, pokud ne, vojedeme co budeme moct po vlastních nohách, a až nebudeme, uděláme si s Andym romantický výlet na Dlouhé stráně, protože to chci vidět na vlastní voči, eště jsem to neviděl. Večer se zase přesuneme, ale jen o kousíček dál, budou na programu Rychleby.

28.května, čtvrtek 9:00
Rychlebské stezky. (https://www.trailhunter.cz/rychlebske-stezky/)
Tak tady už jsem taky jednou byl. Byli jsme na nějakým trailu Wales nebo co a bylo to PEKLO. To už nechci nikdy zažít, hahaha, ale zase ty další flowtraily byly top a to chci a moc. Takže sem určitě jedeme, a moc se těšíme, ty jo. Rychleby už jsou taková klasika, ale dobrá – a hlavně úplně vidím ten flowtrail na sklonku dne…Ach…Tady asi přespíme, abychom měli megamoc síly na další den, kde nás bude brzy ráno čekat docela dlouhý přeusun –  Bikearena Vsetín.

29.května, pátek, 9:00
Bikearéna Vsetín (https://www.trailhunter.cz/bike-arena-vsetin/)
Nevím vo tom vůbec nic, a proto tam chci, hahaha. Ale na webu o tom píšou takhle : Bike Aréna Vsetín je signletrailové centrum u obce Semetín těsně za výjezdem ze Vsetína směrem na sever. Zázemí je zde prosté, namísto základny je tu jen malé parkoviště u silnice s dřevěným přístřeškem, ale traily už jsou pak naopak docela velkorysé. Takže prý je tam toho dost a dost, a proč to vlastně strkáme tímhle směrem, ptáte se? Protože v pátek večer a v sobotu přes den bychom rádi byli…

30.května, sobota – Slovensko
OVERLAND FESTIVAL (https://www.overland.sk)
Proč co jak co to jako je ?
Overland festival je sraz lidí co maj upravený auta na obytňáky, a bývá tam okolo 800 aut a já si myslím, že je třeba tam aspoň jednou za život zajet – i když teda tady ty srazy vůbec nemusím, protože co tam jako děláš, jsi tam a prd – tak sem na Overland chci. Pořádá to Martin Remiš, sejde se tam parta postižených lidí co třeba jedou s Ladou kolem světa a nebo Fáčkem přes Rusko a podobný demence, a já tyhle typy chci vidět naživo, hahaha. A taky hlavně je to v nádherným prostředí slunečných skal v oblasti kde se i leze (https://www.climb.sk/crag/show/39) a kde jsem kdysi, hrozně v pravěku závodil s Hubajzem na kole… Takže prolezeme fesťák, sbalíme Ebiky, projedeme se na vysílač nahoru (https://cs.wikipedia.org/wiki/Vysílač_Veľká_lúka) na vysílač, a prolezeme nějaký ty cesty na skalách. (To aby Andy začal něco dělat, haha) a večer se pobavíme u mnoha přednášek a potkáme snad i nějaky známý tváře na festivalu. Od 16:00 bych chtěl taky udělat den otevřených dveří u mě v The Bouda cemperu. Ofiko. Přijede Petr Pinďák, něco vám vo tom říct, a naučíme vás jak nejtovat a tak : )

31.května, neděle.
Odjezd domů. Ráno si ještě hodlám vyťápnout někam na vyhlídku, a pak to nějak dopoledne, nebo okolo oběda sbalit, a vyrazit poklidným tempem zpět do Liberce, mám to strašných 500km a tak pojedu pomaličku. Cestou se někde vykoupu, a budu celou cestu volat Andymu jak se mi po něm stejská, hahaha.
Tím celá tahle taškařice skončí, teda pro vás, já přijedu do Liberce, přebalím se, zacvaknu za sebe loď a vyrazíme na 4 měsíce na ostrov Vir. Ale to už je úplně jiný příběh, psaný v neoprenu mokrejma rukama…o tom zase jindy.

Cestování se sportem. Nikdy, nikdy mě to neomrzí. Chybí mi to, když to nedělám tejden, a protože takovejhle trip, co jsem tady ted vydal, je jen předzvěstí měsíčního roadtripu Evropou, co pojedem o rok později, a kde se bude lézt, serfovat, bikovat, skákat ze skal a lítat na padákách, tak navrhuji – pojedte s náma, si to letos v minimalistické generálce zkusit zažít, a nebo zkusit ZNOVU zažít.

Nevím co bych k tomu asi dodal.
Lákat vás víc nebudu, protože už jedeme dva, a dva už je parta, že jo, ty kluku jeden pražskej Anderlovic. Tak se přidejte, budeme rádi, klidně i na den třeba jen.

Těším se na to.

720 roadtrip po 20 ti letech vol 20 je tady.

 

2 komentářů pod “720 roadtrip vol 20 v roce 2020 – ROADTRIPING ŽIJE !”

  1. Spyke

    Pecka akce, jako vždy ;-) forever young & wild ;-) držet plnej! Aloha!

  2. Pospi

    Krása! Já mám klasicky pech ale :/ Budu mít hroznej fofr v tý době a 27. valim do Anglie :(

Komentář: