2 roky po transplantaci jater | Sausage TV 017

DCIM129GOPRO

Ahoj, dneska je 22.9.2020 a pro mě je tento den strašně speciální. Není to tím, že bych měl svátek (vše nejlepší všem Darinám, Morisům, Mořicům a Garikám).

pozn. Andy: Omlouvám se Jonášovi za zpoždění – nicméně dál už story Jonáše Stehlíka inside!

A jo – stojí za to přečíst!
..a třeba se i občas zamyslet..

Dnešek je pro mě hodně speciální tím, že to jsou 2 roky od mého veledržkopádu v Riegrových sadech, kde se před dvěma lety jelo něco, jako downtown, ale spíš to byla destrukce lidí a materiálu.

Já jsem se tam bohužel zničil tak, že mi to už navždy změnilo život a málem mi ho to vzalo. Je strašně zajímavé, jak dokáže jedna vteřina všechno přetočit naprosto naopak a veškeré priority v jednu chvíli přesunout na naprostý konec, jako největší nicotnosti a nutí Vás soustředit se jen na to, jak vybruslit z jednoho ohromnýho průseru, no a že to průser byl zatraceně velký.

Ve zkratce bych to popsal takhle pád -> odvoz sanitkou do nemocnice Královské vinohrady (největší chyba) -> okamžitá operace roztržených jater -> probuzení (údajně jsem měl štěstí a vše bude v pohodě) -> komplikace -> další vyšetření -> další komplikace -> po týdnu revizní operace (díky panu docentu Oliveriusovi, kdyby mě neoperoval on, tak tu prý nejsem) -> při operaci zjistili, že při první operaci přehlédli to, že byla poškozená tepna, která vyživuje játra (takže jsem v podstatě žil týden bez jater) -> jediná šance transplantace (v tenhle moment už si nic nepamatuju a jedu jen z vyprávění -> převoz do IKEMu (jsou to strašní borci všichni! a navždy jsem jím dlužníkem, že to se mnou nevzdali a neuvěřitelný respekt patří zejména manželce a rodině, že to zvládli -> 1. transplantace jater, které ale zničila infekce z krve, která mi z té poškozené tepny tekla do břicha -> pár týdnů úmělý spánek a spousta dalších patálií a o měsíc později druhá transplantace.

Jonas 2 roky pote-2

Takhle nějak bych popsal celou tu situaci. Možná se v nekterých věcech neschoduju s vyprávěním, jak říkám mám to dost pomotané a moc si toho nepamatuji, každopádně při takhle dlouhé době v poloze ležmo a tolika operacích dostane tělo strašně zabrat, takže k prvotnímu šoku, když mě probudili a viděl jsem, jak mi z břicha trčí strašně moc hadiček spolu vyšitým znakem MB, se přidal i šok, že mi nefungují nohy. Pár dnů jsem na tom byl psychicky tak mizerně, že jsem i rodinným příslušníkům řikal, že mě měli nechat umřít, že to bude všechno špatný a že můj život skončil atd…

Tohle období trvalo pár dnů, ale jakmile jsme mě s rehabilitačníma pracovníkama rozfungovali, tak přišla úplně nová chuť do všeho. Uvědomil jsem si, že jsem dostal druhou šanci, respektivě několik druhých šancí, protože dle lékařských zpráv a operačních záznamů jsem byl 3x doslova mrtvý a když dostaneš tolikrát další šanci, tak ji prostě musíš využít a s tím jsem do všeho šel, no a čas, tak nějak plynul a ejhle jsou to už 2 roky a já musím říct, že jsem nebyl nikdy šťastnější a když pominu tu tunu léků, které musím polykat, tak skoro nepoznám rozdíl. Díky za to.

Poprvé doma vyšel schody
Jonas 2 roky pote-3

Říkal jsem si, že tohle video natočím, jako důkaz toho, že když je šance a možnost, tak se musí vždycky zkusit zvrátit nepříznivý vývoj situací a chytit příležitost za pačesy. Já jsem za tuhle příležitost neuvěřitelně vděčný a děkuji za ní.

DCIM129GOPRO

Díky všem, že jste to dočetli až sem a klidně mrkněte i na video.

Jonáš.

8 komentářů pod “2 roky po transplantaci jater | Sausage TV 017”

  1. Jonáš Stehlík

    Tak koukám, že se nakonec zadařilo s vydáním. Díky Andy!

  2. -Andy- 720.cz

    Jonáš: To já děkuju tobě!
    Je absolutní metal čím sis prošel a díky tomu si třeba člověk zas uvědomí co jsou vlastně priority!
    Drž se a žádný další rány vo zem!!!

  3. Vojta MM

    Brutál! Je stejně vtipný, jak každýho z nás za ty leta to kolo už stálo kus zdraví, ale nakonec se přesto k němu všichni vracíme, protože je to pořád něco, co nás evidentně dělá svým způsobem šťastnými a po prvotním lamentování, že já se na to radši nevysral, stejně začneme vymejšlet kudy se k tomu vrátit :D

    Dobře žes to rozchodil a jak píše Andy, už žádný rány o zem :)

  4. ant

    mi pripomina Matta Hoffmana, tam je taky zazrak,ze zije..drzim palce..

  5. Vitas Vary

    Vůbec netušeno….stay strong and never give up mladá puško z Rakovníka. A tohle žes přežil Tě předurčuje na dlouhej život asi tak do stovky bych tipnul.:-) Přeju Ti už jen krásný věci:-)

  6. Jenda

    Říkal jsem si, kde to vázne se Sausage videjkama a ty sis přitom prožíval takovejhle masakr. Držim palce a fajn že seš zase v sedle!

  7. Janouš

    Ahoj, tohle jen vypovídá o tvrdý skořápce všech bajkerů nebo si to tak spoň myslim a přeju hodně dobrejch jízd, jsi dobrej, že jsi to zvládnul. Já měl taky solidně nakročeno z kreše na kole, ale už je to 15let zpět a jezdim dál, možná i líp:) tak se drž, čet jsem to moc rád!

  8. Blahoslav_Jurina

    ujhygt

Komentář: