Špičkovej full service

Spicak 21-28

„Dvě jabka, matonku, jo a támhle toho fůla.“

„Zabalit?“

„Ani ne. Skočim to rovnou ztrestat..“

No, hele bez přibarvení – skoro přesně takhle ta konverzace proběhla. A pak už jsem seděl na lanovce a vzlínal vstříc opojnému utrácení převýšení. A kdeže to takhle funguje? Tak mrkněte na článek.

 

Čtvrtek. Bubnování kapek do střechy v rytmu trash metalu přestalo kolem pátý. Předpověď zas vyšla jak jackpot ve Sportce. S Hannie a malym Jonášem se teda z obytňáku hrabeme až kolem devátý, kdy se sice pořád na obloze honěj mraky jaky efjedníčky v Monacu, ale jejich barva přešla z těžký ocelový šedi do RGB 243,243,243 a to už je sakra optimistická šedivá! Normálně by člověk řekl, že i vzduch voněl padlým deštěm, ale s ohledem na letošní léto je spíš s podivem pokud vlhkost klesne pod 100%. Připočítej si k tomu hluboký šumavský hvozdy a je to kombinace na biking ideální.

Spicak 21-20

Jo počkat, já vlastně furt nenapsal, kdeže to jsme. No přeci na Špičáku, v místě který si jako jedniný už dlohodobě umí poradit s pořádáním nejen Českýho poháru (kterej se tu jel před týdnem), ale i s Evropou. Jsme v místě, kde bikový tratě furt ješt dávaj smysl a s pevňákem to tu vážně nesjedeš. Teda sjedeš, ale tvůj zubař bude pak mít žně, když ti cestou dolu po DH lajně vyskáčou všechny plomby.

Spicak 21-16

Po snídani teda dáváme plán, že já zajedu vočíhnout mokro v lese a nahoře u rozhledny a pak dáme společně výjezd lanovkou, nějaký kochačky a já polítám chvíli na biku v parku. Jak už jsem psal, drží si u mě místní bikepark pořád punc správnýho bikeparku, kde jsou prostě zdvihy potřeba, takže když už jsem tu, proč nezkusit ty zdvihy z vyšší sféry. Jasně že bych si to užil i na endurku, ale když ty karbonový Kony na mě v půjčovně tak žalostně volaj..

Spicak 21-5

Když pak ještě vidíš, že tady se fakt nešetří a kola jsou postavený na komplet podvozku od Öhlinse, DVO, nebo horní řdy Rockshoxů, není už vůbec nad čím váhat. Po mnoha letech teda zase sedám na sjezďáka a to v plný hulbě. Lehce poladit kokpit, sedlo a tlumítka a jde se na to.

Spicak 21-40

První lano je vždycky trochu nejistý a není tomu jinak ani v tomhle případě. Karbonovej sjezďák na 29“ sice požere slona, ale když chceš mít vítr v helmě nějakej skill to přeci jen chce. A já tu první jízdu mám pocit, že na tom sedím vobráceně. Dolu to teda nějak doklepu a co čert nechtěl potkávám bandičku třech bikerů, který spali kousek od nás na parkingu ve stanu. Hrnu se teda k nim a že dám pár jízd s nima, mezi tím si ještě s Hannie a Jonášem střihnem jeden výlet lanovkou nahoru a já se pak s klukama začínám propadat převýšením který nám lanovka každou jízdu naděluje.

Spicak 21-19

No jako hele, kecal bych kdybych napsal, že „29“ers are gay!“ Jako to, co se děje na tomhle kole ja fakt zadarmo a já se vůbec nedivím, že se ve sjezdu tak zrychluje. I rolety dostávaj úplně jinej rozměr, než když ti tvoje stará 26“ guma zapadla do každý díry jak vlastenec. Začíná mě to výrazně bavit a pomalinku začínám zrychlovat, takže přichází naprosto jasně to, co přijít musí. Oběd!

Spicak 21-42

Nadlábnout břicho, pak káva, odpočinek a jen tak mezi řečí potkávám Zuzku od nás z práce – svět je malej! Lehce zrelaxovanej pak zas na kopec, utrácet s klucíma nějaký to převýšení. Ve finále dávám jen dvě trati s lehkýma odbočkama a tu pravou sjezdovou laskominu v podobě trailu Strugle vynechávám. Asi málo chráničů, nebo spíš kompletní absence sjezdovejch skillz. I tak si to tu ale zase mega užívám a skoro je mě líto, že se na obzoru objevuje temná ocelová šeď mířící naším směrem, ze který ještě šlehaj blesky jak na diskotéce ve Stodolní. Ke konci ježdění teda dáváme ještě malou jump session na posledních luxusních lavicích, já něco cvakám a celkem spoko to balíme.

Spicak 21-29

Bike vrácen do půjčovny bez ztráty kytičky a ještě probíráme místní bikovej život. A jak to tak poslouchám, tak Špičák dál pojede svoje DH tempo i když tlaky okolí a lidí který si půjčujou biky jsou neúprosný. Dálnice prostě vládnou světu.

Spicak 21-3

Špičák byl každopádně zase špičkovej a jedinou výtku bych možná měl k neudržovanýmu dětskýmu „koutku“, ale jinak je servis kterej místní bikepark dlouhodobě nabízí perfektně sjezdově zaměřenej.
Tak díky za to a držte to dál ve sjezdu!

-a-

1 komentář pod “Špičkovej full service”

  1. Miki

    Souhlas,Špičák baví moc.

Komentář: