Bikepark Malino Brdo – jak za mlada!

Bikepark Malino Brdo 22-40

Nebyl by to pořádnej roadtrip, kdybysme s Martinem každej den nelítali na motorkách po silnici, na kolech v bikeparcích a nedělali spoustu dalších kravin. Že se ale letos, po 13ti letech zase spolu podíváme do bikeparku Malino Brdo byla skoro nutnost. Obzvláště když bikepark teď o víkendu otvírá!

V Čechách ve středu lilo jak ze deseti konví naráz na Rákosníčkovu chaloupku a tak jsme trochu po změnili plány a celou středu procestovali směrem z Rychlebek do slovenského Ružomberku. Sotva přejíždíme hranice déšť pomalu ustává a když dorážíme na parking u lanovky, je tu sucho. Obloha sice zatažená, ale nic nepadá. Chvíli dáváme oraz, ale k večeru si jdeme udělat track-walk po místních tratích, ať víme, co nás tu čeká. Sotva ale vytáhneme paty z auta už nás odchytávaj místní trail-builders a dáváme řeč. No, na kopec se dostáváme a track-walk proběhnul, ale zároveň máme nabídku na zítřješí vývoz pick-upem a to se nedá odmítnout! Takže zítra to bude s vývozem. Pecka!


Bikepark Malino Brdo 22-36

Ráno – mozol! Sluníčko se rozhodlo, že nám to tu zpříjemní a tak se od rána opírá do štítů a hor za námi. Dáváme snídani a pak už za klukama, kteří dávájí místní park dokupy. Inu jsou na to dva, slovy dva (alebo naozaj DVAJA!) a tak probíráme místní situaci, kdy moc dobře i z minulosti víme, že potenciál tohodle kopce je neuvěřitelnej, ale je potřeba lidí, kteří práci udělaj a ve dvou to jde sakra pomalu. Trailů je tu namotaných dost a ještě pár by se jich tu určitě vešlo, ale je třeba i údržba a to se ve dvou zvládá těžko. Jak ale tedy místní bikepark vypadá?


Bikepark Malino Brdo 22-33

Celý park má solidních cca 400m převýšení (když nepočítám trail od horní lanovky) a je tu namotáno od jednodušších, až po mega těžké DH lajny. Okružní trasa vlastně obchází celý kopec a je to ideální na učení stopy, kdy trail není moc široký, ale nabízí zábavný pasáže a několikrát křižuje sjezdovku, kdyby si to někdo rozmyslel.

Bikepark Malino Brdo 22-80

Na druhé straně jsou tu ale i dvě, resp. tři černé DH lajny (Intro,NZ, DH pro), kam chodí trénovat i SK repre a tam jsou pasáže, kde by normální smrtelník volil mezi feratovým setem, nebo klasickým lezením – prostě masakr. No a pak je tu zlatá žíla místního parku Modrý Zamat.

Bikepark Malino Brdo 22-30

Dodneška si pamatuju jak jsme sem před těmi 13ti lety přijeli a kluci nás na tenhle trail pustili jako úplně první a my jsme si říkali, jak už nechceme jezdit nic jinýho. Nebyla to vápencem uhlazená bikroska z kopce. Byla – a stále je to rychlá široká přírodní lajna s obříma klopenkama, kde nahoře si s kolem hraješ, kluci pro letošek přidali i pár dalších klopenek a boulí, ve střední části, pak následují padáky jak do Macochy a ke konci jsou na trailu zase zábavný klopky a skoky. Prostě porce celodenní zábavy.

Bikepark Malino Brdo 22-40

K tomu všemu ale i pro letošní otvíračku kluci stihli připravit jednu část uhlazenýho vápencem uplácanýho trailu, přesně tak jak to aktuální návštěvníci bikeparků vyžadujou.

Bikepark Malino Brdo 22-89

Nic tomu ale nebránilo, aby si nenašli čas a nezpravili i část lávkového trailu, na kterém srdce NorthShore riderů zaplesá. Úzké lávky, gapy a dropy z lávek i dlouhé transfery zase jen po lávkách je něco, co se dnes už tak často nevidí, ale přitom je to super zábavné.

Bikepark Malino Brdo 22-76

Všeho všudy se snažíme najezdit a nafotit co nejvíce, protože bikepark jako je tenhle prostě těch parádních míst a pasáží má strašně moc. Určitě tomu pomáhá i fakt, jak je kopec zvrásněnej skalami a roklemi a proto znovu zopakuju, že potenciál tohoto místa je neskutečnej!

Bikepark Malino Brdo 22-66

Víc už ale toho asi psát nemá cenu. Je to tu prostě pecka a určitě stojí za návštěvu, protože i přístup místních builderů, obsluhy a lidí kolem je prostě za jedna!

Sem to prostě za návštevu stojí!

Takže, kdy dorazíte?

-a-

 

6 komentářů pod “Bikepark Malino Brdo – jak za mlada!”

  1. majos

    Asi je to tam narocne.

    https://www.cas.sk/clanok/2683699/bezny-nedelny-vylet-sa-zmenil-na-horor-takto-si-to-cyklista-urcite-nepredstavoval/

    Ale zase 50-nik ( aj ked pisu bezny vylet:)). Mam chut ist skusit, ale vyzera to na skilled riders:)

  2. Vaklaf

    Díky za oživení vzpomínek na tento skvělý park.

  3. bureau vilvoorde

    Koronavirus Spravy Ukrajina Prominenti Sport Tip od Vas Nora TIVI.SK Horoskop Titulka Europa Nove Casy Lyziarske stredisko Malino Brdo s podtitulom ski Tento rok sme pre tych najmensich pripravili pocas vikendov, sviatkov a jarnych prazdnin vecerne lyzovanie a detsku skolku v Hrabove pri udolnej stanici kabinovej lanovky, informoval marketingovy riaditel Tomas Gazdarica.

  4. Oobuk

    NJ…Malino a jeho obrovsky potencial. 10 rokov dozadu sme tam boli s chalanmi vareny peceny kazdy vikend. Potom sla udrzba do prdele (pocul som rozne storky z ktorich clovek len krutil hlavou) a jazdit lajny kde su rolety na koleso…..to budes radsej o hodku dlshie sediet v aute a povozis sa v Semaci. Kazdoapdne vyzera to na reinkarnaciu parku chalani sa fakt snazia treba pozret aj ich IG. Tento rok kazdopadne tiez planujem navrat a pozret sa tam.

  5. scz

    Ahoj Andy, OT dotaz – proc vymena Oehlins za DVO? Cekal bych, ze Oehlins bude – stejne jak v moto – best. Diky.

  6. -Andy- 720.cz

    scz: Ahoj, hele můj úhel pohledu je, že DVO je znatelně citlivější na začátku chodu, což já jako otec v letech ocenim.. :) Primárně jde ale spíš o to definovat, co je pro tebe to BEST.
    Chod? Váha? Tuhost? Servisní intervaly? Cena?
    Ohlins určitě patří mezi TOP vidlice pro závodní použití, ale 99% zbylý populace to za mě nedokáže docenit/využít a to včetně některých pseudoprofíků.
    Pro mě jsou priority v tomto pořadí: Chod – Cena – Tuhost – Servis – Váha. A navíc to DVO jsem koupil na bazaru za půlku prodejní ceny. Proto ta změna.
    Nicméně – mám doma stále obě dvě vidlice a tak nějak je hodlám měnit asi dle nálady.. ;)

Komentář: