Chainless race a Whipcontest 2022 report + výsledky

Moninec Chainless 22-47

Brzda na moníneckým parkáči v sobotu ráno lehce před osmou nebyla v duchu Kena Blocka, ale pěkně v poklidu na stařešinu. Motokros to totiž bude dneska celej den, takže je třeba začít zvolna. A jak teda celej letošní Chainless a Whip contest probíhal – tak na to už mrkněte dovnitř do reportu!

Sotva usedám lehce po osmý v monínecký eM-dvojce za stůl a rozjíždím compa s připravenou nesmrtelnou excelovou tabulkou, už se ke mě hrne prvních pár nedočkavců a že by si jako dnes zazávodilo. Inu, počasí zase zaplacený, trať vyznačená, tak proč ne. Začíná tedy dvou hodinová datlovačka jmen na přihlášení a ač vždycky všude píšeme, že registrace končí v 10hod, tak světe i div se i letos nám tam přišly 4 kousky pozdě.. no nacpal jsme je ještě aspoň do druhýho kola, ale už me to klucí fakt nedělejte – nervy moje! Muhahahaha..

E2C85771-2DFC-43FF-B8E1-BC477AC2B894

Pak rychlý přesun k cíli, do obytky, kde dle počtu startujících strávím pěkný dvě a půl hoďky měřením časů. Letos závodnickej balík čítal pěkných 75 kousků z toho dvě Šárky (v posledních letech k nám totiž ani jiná jména holek nejezdí) a k tomu se nám ale zdatně začíná rozrůstat kategorie mlaďochů – 10 kluků pod 15 let je slušný podhoubí do příštích let. Dokonce sem nakráčel i jeden 6ti letej střelec s betonovým odhodláním závodit, ale nějak jsme se s jeho mamkou shodli, že to kdyžtak ještě o rok posuneme.. :)

Moninec Chainless 22-51

V 11hod pak padnul startovní výstřel a Vlčák začal pouštět jezdce s minutovými rozestupy na trať. V průběhu závodu tu sice proběhlo pár předjetí, ale neblo to nijak dramatický až na jeden případ a to že snad zrovna jedna ze Šárek dostala loket – a já protože vím, kdo startoval za ní, tak se jen anonymě ptám – jako doufám Tome, že ses jí omluvil..? :) Co ale bylo ještě dramatičtější, tak sledovat jak se ti nejlepší tlačí s časama hluboce pod 2:30 a to dokonce tak, že v prvních čtyřech vteřinách bylo narvanejch hned 10 jezdců? Jako kde to jsme? Na svěťáku? Hele fakt ta špička byla letos hodně našláplá!

Moninec Chainless 22-76

No a jak to tedy dopadlo? Kdo byl tak ví, ale kdo nebyl, tak vězte, že ani po dojetí obou kol Chainlessu jsme, jako již standardně, nevydali s Vlkem výsledky, ale rovnou se šlo na první dvě lavice, kde proběhnul již tradišní Whip Contest. Co jsem ale nečekal byl počet whipařů. Já jich napočítal na začátku 25 a z těchdle poletujících bičařů se po 20 minutovým jamu vybralo 5 nejlepších, kteří si to za začínajícího deště rozdalo ve třech jízdách. A stejně jako Chainless i tady nebyla nouze o dramta a divácká kulisa to taky náležitě dokázala ocenit.

Moninec Chainless 22-94

Prostě letošní ročník se opět povedl a to zakončení monícký letní monínekcý sezony stálo za to. Na vyhlášení jsem se pak hromadně přesunuli už do restaurace M2, protože ten déšť už o sobě dal docela vědět.

Moninec Chainless 22-95

Po velikých nátlacích konečně letos zveřejím i komplet výsledkovku a tak snad jen v rychlosti napíšu, že vyhrála překvapivě Šárka, mezi mlaďochy to byl Filip Střádal a jako jediný s časem pod 2:22 to v chlapech byl Vojta Strmiska. Detailně to ale můžete prostudovat níže.

Moninec Chainless 22-47

Závěrem snad ještě velký dík Monínci za další sezónu a hlavně celé bikové CREW, která se o bikepark postupně starala – hoši DÍKY ZA TO!!!
A příští jaro opět na Monínci – see ya!

-a-

A abych nezapomněl – jasně, že jsem ještě fotil WHIP contest – takže gallerka zítra!!!

A výsledky ZDE:

Vysledky Chainless 2022

 

2 komentářů pod “Chainless race a Whipcontest 2022 report + výsledky”

  1. takyŠárka

    Zdar. No sice jsem byla poslední, ale bohatší o zkušenost a zážitky! Věřte, že postavit se na start s nadupanou mládeží a zkušenýma pardálama včetně Šárky, která fakt jezdí, a ještě na trati, kterou neznám, nebylo vůbec jednoduché…Všichni byli milí…A hlavně úžasná podívaná. No asi to byla troufalost, ale trenér řek´! :-D Prostě dík! Šárka

  2. Šárka

    Holky gratuluju! Mně to letos nevyšlo, ale tři Šárky na startu, to už by bylo vážně na nějaký rekord :-)

Komentář: