Downtown Zlín – dirt i DH masaka

1105.jpgHeja, jsem zpět ! Další víkend za mnou, závody ve městě, pády, vyhrocené triky, friends, more more more…

Tak jsem se rozhodl, že se taky přihlásím do Zlína, na Downtown, což je městský závod ve sjezdu, to jsem ještě nikdy nejel, tak si řekl – to by mohlo bejt dobrý. A taky bylo.

Vyrazil jsem už v pátek, přes Náměšť, sraz s Tygrem, že má novej foťák, a tak že uděláme nějaký to blejskání. Vyzvedl jsem Tygra na dálnici, vše klaplo, vyndal přístroj alá Robyn Trnka, a já se šel rozjezdit. Párkrát jsem tam něco zaskočil, udělali jsme cvak a nějak tak jsem si to tam ladil. Než jsme se ale dostali k těm největším věcem, blbě jsme hapal jak malej. Jenže ouha, docela mrda, a hodně blbě přesně placákem do koukajících kamenů. Chrániče nikde, klasika. Teda bolest dost, jak už dlouho ne.

31118.jpg

32106.jpg

No nic, nějak jsem se sesbíral, a vážně uvažoval, že pojedu dom, neboť jsme nebyl ouplně freš, to tedy ne. Nakonec jsem na sebe byl tvrdej, našel jsem polohu v autě, a odklapal to směr Brno – Kroměříž – Zlín.

Ve Zlíně zastavuju dole na parkáči u dirtů, lehce to čekuju, a belhám se do bazénu, s vizí že onu naraženinu ROZPLAVU. V bazíku zjišťuji, že nemám freš ani rameno, a po jednom bazénu se skoro topím, tak na to kašlu, hehe. Plavčík koukal jak z jara. Jdu zpátky zčekovat trať.

Scházím se s Flatheadem, a celou BO crew – u6e, Carlos s DRZH…. večeříme, a pak to jdu zčekovat. Tak něco k trati.

2841.jpg

Trať je asi 600m dlouhá, myslím. (Předem upozorňuji, že píšu jen co si myslím, na oficiální informace se musíte proklikat jinam). Začíná votáčkou, pak takovou dřevěnou sviní s dvěma odrazama, esíčko, další dřevěná svině, esíčko, skok přes pařez, klády na banána, (super komba) esíčko, transfer do wollridu – nutno skočit, a pak se to dělí – levíčko přejezd lešení, nahoru a dolů, pravíčko náskok do korby náklaďáku, a přes střechu gapem ven (spíš dropem) a pak rubačka na tak 10 – 11m skok, s dírou. (Zde jsem dával dle slov Klauzíka nejhezčí koně, muhah). Pak buňka, šla skočit celá i s mohutnám tlumením, obrubník (svině) a zavírací levá, pravá a dřevěné cosi, a dabl set dolů do metra, a dlouhá levá rubačka v cíl. Výživné, rychlé, a velice zábavné. Klobouk dolů před staviteli.

2936.jpg

Dole jsou pak 3 dirty, s rozjezdovou rampou. Teda spíš dva, páč ten třetí je step up step down, a není velkej. Maj tak 2-3m díru, ale jsou fakt hóóódně nahoru, dost, dopady veliký a tvrdý, taktéž chválíme stavitele.

16110.jpg

Přijíždí Maňas s Klauzulí, Ubytováváme se na parkingu, roleta, jídlo, a kolem 12h jdeme spát. Já mezitím slušně otékám, a v noci spím fakt blbě, páč mě bolí prdel. (A to nic nebylo) He.

No a je tu sobota ráno. Jdem na registračku, trvá jen chvilenku, odsejpá to, organizace fakt šlape, startovná jen kill í čko a k tomu free red bull, ty voe, opět dávám deset bodů z deseti. Jdem si to nějak projet. MT a Klauzík jsou na chvíli na dirt…

Tak mi trvá asi 3 jízdy, než je tam vše. Obvzlášť klády chtěj bunnyhopem, nic jiného nemá smysl, a na ten jedenáctimetrák to chce hooodně rubat. Taky mám 2,5 Maxxise s Moto vzorkem, není to ono, moc mi to nejede. Přiznám se, že ten 11m jsem doletěl jen jedenkrát hezky do dopadu, jinak jsem většinou nasadil koně a dal si konec plošinky. Ale což, byl sem rád že můžu jezdit, a taky sem se hlavně nechtěl smotat na to stehýnko, to bych asi neudržel stolici.  Dávám si asi 6 jízd, a jelikož tu už není co trénovat, prdím na to.

9156.jpg

Závod začíná pro mě v půl třetí. Manas jede kousek za mnou. Koukáme na Ádíka Klauzů, jede hezky moc, skok dává celej, paráda. MX styl. No nic, jdem nahoru, čekáme, vedro je úděsný, koukáme na buchty, a pak už se du zacvaknout. Pípá to po půl minutě, tak vyrážím, MT mi v zatáčce mává, řve něco jako už deš ven, klasika. Jízda mi celkem sedí, žádná velká bota, drop na placku, kůň jak kráva, pak opatrnějc, dole si sedám, au. No čas nic moc. MTýmu se nahoře kouše přehazka, pak si to rozmyslí a začne fungovat, leč MT ztrácí… No počkáme na druhý kolo.

 3362.jpg

V pauze mezi kolama bych vám chtěl říct, že Zlín je město neskutečnejch kundiček. Hrozně dlouho jsme hledali nějakou tlustou a hnusnou, a voe, N.I.C. Samá kost, tričíčka, kalhotky, sukýnky, neskutečný krasotinky, žádný jak u nás na jihu, žádná „shodit tak 50 kilo, hotová labuť“ ne, jen krása. Ach, tady bych chtěl žít…

12170.jpg

No nic, je tu 2 kolo.

Vedro se stupňuje. Klauz letí smykem. Všichni to hrotí. Atmosféra super. Spíkr talentovanej. Jose bleje. Já startuju. Drtím. Zatáčky ok. Klády super. Trens pomalejc. Drop v pořádku. Dlouhej skok kůň. Buňka mrdka. Obrubník prd zadní. Ucházím. Zatáčka ještě ok. Druhá už ne moc. Žvejkám to. Schody tam nasírám. Dole už je cíl a blízko. A mám to prázdný. Ale o sek líp než v prvním. Kdyby, hehe… Sundavám triko. Ukazuju MTýmu barvy. MTý smykem. 1:11. Zvíře. Super race !

22125.jpg

Moc se ale nezdržujeme, jdu se podávat na dojezd těch nejlepších. Letěj horzně, obvzlášť ty našlapaný bikrosáci, to je fakt mnoho. Taky na HT vyhrává, je vidět že na DH to není ono. Dobře jede Matušák, na Cově, páč pan G mu nebrzdí, hehe, to víš, nový kolo… Michal Červenka hodně MX, ale i jíní, whipy, hell. Lidí o kterých psát by byla tuna. Hlavně byli všichni v klidu, a hodně si to užívali…

23108.jpg

A jde se na kvaldu dirtu. MT a Ádík se přezouvaj z fajv tenů. A jdou si dvakrát skoro bez tréningu skočit. MT si dává jednu jízdu, Klauzík taky, A jdou na kvalifikaci. Holt skloubit tu sjezd a dirt nebylo jen tak, máte oba můj obdiv. Klauzíkovi to celkem vychází, káňa a tak, a tak postupuje, MT tam dává beko do manuálu, leč si sedá na prdel, a tím musí skončit… do fajnlu jde jen Klauz, škoda..

103.jpg

Jedou se i malý kola, a teda, to je hrozný emo. Bende moc, malej a hubenej, kůňďora a trna, jinak nic, a ostatní mě lehce zklamali, hodně jich to mělo problémy i jen dolítnout. Samo prá lidí diktovalo, ale jen pár. No nic. Vyhlásily se výsledky v DH, a po lehkém prostoji se šlo na věc. Mimochodem DH vydrál Kváča, a zbytek jste si našli už určitě jinde, že… Sorry.

1104.jpg

Fajnl džem se jede půl hodiny. Klucí sázej fakt dost, a hrozným způsobem se to tu vyhrocuje. Bartek, co dodat. Styl jak prase, vejšky, hodně lidí beka, třišede, ty voe, např Ženu jsem dlouho neviděl, a šel nahoru, Klauzík si dává 3x do držky o odraz, páč mu přeskakuje singelspeed. Lítá vejšky, a štýla…pořád víc se to hrotí. Jose je super spíkr, lidi si dává do varu, atmosféra houstne, pokusy o barellroll, beko s no foot seatgrebem, 360 turndowny, ale pro mě je best manem dne KLAUZ, a jeho přeskočenej step up step down. Děs. Nemám slov, Klauzi. Jak ostatně podotkl Matušák. On by to skočil i Mlaďák (zkoušel, zahodil), ale jedinej Klauz je tak vylízanej, aby to držel až do konce. Předek zadek hrana, ale odjeto. Jak píšu, a nemusíte se mnou souhlasit, pro mě největší zlo dne.

1971.jpg

A tím jsme to zapíchli. Bylo totiž už 20h, finále dirtu skončilo, a MT s Klauzíkem měli před sebou strašnou dálku až do Prahy, a já s Matušíkem směrem Olomouc…tak jsme to rozpustili. Naskákali jsme do Dodávek, natankovali bio za 23kč (chci žít ve Zlíně) a rozjeli se každej jinam…

A co říct závěrem? Byla to naprostá pecka, a pořadatelé mají můj velký obdiv, jak super to zorganizovali, vymysleli, postavili. Trať byla zábavná, lidí přišel mrak, organizace šlapala, a všichni se bavili. Moc díky !

A co my? My jsme si udělali půlnoční Matušpárky, přezuli kola, probrali věci, a šlo se v jednu spát. A o nedělním výletu s MAtušíkem do Karlovic vám napíšu až zejtra, ok ? Tak pa všici….

 2741.jpg

2645.jpg

2546.jpg

2484.jpg

21129.jpg

2060.jpg

1873.jpg

1797.jpg

15124.jpg

14140.jpg

13158.jpg

1113.jpg

8179.jpg

7202.jpg

2482.jpg

  1103.jpg

ehm a protože tohle bylo na pódiu fakt zajímavý, tak krátká kompilace…

2483.jpg

6230.jpg

5258.jpg

4298.jpg

3363.jpg

fotky : Matušík , a my. Díky… 

Jo a jednu fotku jsem si ukradl. Fotil Nitro. Zčorovano z TBB . Máte u mě oba pusu.

619_b49c8d3be04ac6cb2febf1adb9bbe637b9a07e85a9c0878e0ea1a1c557f441cb.jpg 

15 komentářů pod “Downtown Zlín – dirt i DH masaka”

  1. coolo

    pekna podiova prace:D

  2. FunThomas

    Ta pichna je jako moc Velebnosti :o)

  3. eMTy

    sjezd, dirt a učení na státnice opravdu moc skloubit nejde, byl sem fakt grogy…ještě, že se mnou byl komik klauz, jinak bych cestou domu fakt usnul!

  4. jose

    To vis, prvni zavody v zivote tak jsem to neustal s nervozitou a musel jsem to vyhodit :-)

  5. Kubik

    moooc dobra akce kua ja jsem ale medialni mrda uz mam i fotku na 720 tak to asi budu skakat :D .D muhaha jinak carysku a mt musite dojet na ten tripek jsem se domlouval s emty takze pak jen pisnete a udelame nejakej motocross :) KUNDICKY 4ever

  6. Manas

    eMTy: a jaks dal statnice? z voleje za 1? :-)

  7. mouras

    víte proc se holky rochnej ve vlasech? protoze nemaj koule ktery by si podrbaly…..zrzavy mam nejraci, a tahle je šukadelická

  8. mouras

    kola loka aneb bez louky na kole…downtown zlin mi byl vzdycky sympatickej, pokazde tam chci. Asphalt urban je moje, drifty a nanuky vecne zeru, ale zlin mam daleko tudiz shit fat blit, skola byla prednejsi. Zlín je nádherny město (historii píše pan Baťa). Report me jako vzdy bavil celou dobu a nemam výtku-paráda! čárys jsi textu mocipán. Klauzik je zase nejvic nejvetsi pekelnik-hellmaster. načež mi zbýva jen se těšit na last year.

  9. Čárys

    4: Mouras : Děkuji ! Kecy ty mi dycky šly, slohy pokaždý za 5 – odchylky od tématu… Muheh, mrk mrk.

  10. DD

    mouras..mas skoro takovou anglinu jak ja, dobre ty…last nebo next year??

  11. Aaron Cheese

    Muhehe Zlín mam 9 kilaku a kundass je tu vic nez mrte

  12. Horac

    Heh tak jako suprová akcička tohle! Ale nejvíc sem byl paf když sem viděl 720:D Ale Čárys musel taky dobře čumět když tlačil bike nahoru a šel kole mě a já: heh další borec s RB aaa 720 na rámu to bude čárys! a hned bylo zdaaar:) – prostě good chlap tohle:) a jinak jen tak dál! MX PITCHO! :P

  13. Hanz_zlin_CB

    Ta kocanda je k videni v musiclandu A ve zline jojo je to luxusni kousek

  14. Čárys

    4: DD : Muhahahá
    4: Horac : Já vůbec nevěděl kdo jsi :) mrk mrk. Ale teď už vím…

  15. Twinky

    Čeza bikeři chci se zeptat kdybych to jel na dirtu Mongoose fireball myslíte že by to kolo přežilo???

Komentář: