Ruda – otevření nového bikeparku

14143.jpgNo budu pokračovat podle časových přesunů. Do Rudy dorážíme v pátek kolem 20h. Je tu už celkem dost lidí, tak berem fleka…

…u tělocvičen, vítáme se s Lučanovcema, je tu i zraněnej Gaspi, Márošák, Simmons, malej Procházka, a z českejch star např Maňas Tomek. Děláme si depo u tělocvičen, roleta, doráží el.Kloko a Kája, mají sebou kapesní gril, tak ho vyndaváme, a grilujem Maňasovo maso (díky) a vedem řeči. Celý večer se snažíme přesvědčit el Kloko, že člověk by měl bejt hodnej, ale ne blbej, že by neměl dělat vše jen proto, že ostatní si to neumí zařídit jinak, atd…jsme v opozici a tak se tam slušne dohadujeme, hehe..

A pak to přichází. Neskutečnej slejvák. Ale fakt hrůza. Blesky, déšť, my stojíme na asfaltovým parkovišti, a pod nohama (protože my neuberem a pod roletou grilujem vesele dál) nám teče fak 2cm potok vody. Lituju lidi ve stanech, protože tohle je děs. Takhle to pokračuje až do 1h, slejvák, kydy, slejvák… Jsme zvědavý, co se bude dít s tratí…

13161.jpg

A je tu ráno. Je celkem hezký den, sluníčko svítí, a je jasný že to bude ono. Otvírací den je tu ! Simmons slavnostně překusuje pásku, a nový bikepark je otevřen.. Přijeli 100kladi, s Radkem Brozem – hned dostal vynadáno ode mě, že stále nejede fórum, a taky se mi zdál nějakej opálenej. Že von nemaká ?!?

 8183.jpg

Jedem s MT nahoru. Už jsme tu několikrát byli, na HF tripu, i jen tak na ježdění na podzim, a tak víme co čekat. Luksusní, 2,15 km dlouhej trail, obsahující velké množství klopenek, se dá sletět za 5 minut hrany. Začátek je pár klopenek a skoky, některý ty klopky jsou fakt boží.

6237.jpg

Pak les, boule a otáčky, vše melodické a logické, polodřevěné a polohliněné ale velice zábavné. Po nočním slejváku tu zbylo lehce klouzavo, ale co je opravdová pecička, jsou lávky, které, osliznuvší je gumy účastníků, kloužou jako prase.

4304.jpg

Tak a ceny. Tady není celodenní permanentka, kupuješ si bodovky. Když to neprojedeš, platí celý rok – není problém. My zandaváme 100 bodovku za 650kč, a s vědomím, že za celej den toho víc jak 10 nemůžem dát. Dál tu maj 50bodovku za 400kč, si myslím, že ta dražší se vyplatí víc…mnohem. Ceny myslím luksus.

Trochu zrychlujeme, a ke konci dne už docela blbnem. S MT jezdíme motocross, kousek za sebou, je fakt frdel. Je tu televize Óčko, a protože se s nima už celkem známe, tak se domlouváme, že něco natočíme. Internetová média jsme již obsadili, teď je na řadě televize ! Muhahahahá.

dsc07608.jpg

Tak se v 16h scházíme nahoře. Jdem to po kouskách, jezdíme hlavně trio MT, já, a Mlaďák (na půjčený Koně hrozně zandavá). S náma ve skupnce co chce bejt v televizi je ještě Radek Broz (potřebuje zvednout sledovanost) a Dušánek, který je znám svými narcistickými sklony, díky nimž se i hodiny vydrží dívat na svý fotky na dolekopcom. 100kládi střídavě jezdí a fotí, fakt se doplňujou, nejsou to bráchové ? Je tu i Sosnič, a fotí nás na mou krabičku od mýdla, děkujeme… Prostě shooting jak má být.

12173.jpg

Lehce to někde hrotíme. Např překlopka. Ve třech. Mlaďák první. Já druhej, MT třetí. Mlaďák na překlopku. Já spodem, MT vrchem. Výjezd z pasáže. Já první, MT druhej, Mlaďák sklápí překlopku a je třetí. Nechápeš ? Nevadí. Ale bylo to just… :)

8184.jpg

A samozřejmě bočák do lesa, a výskok z lesa. Mlaďák stůl s nohou, MT poťahy, ach…a klopka. My že ve dvou, jako minule s Klauzem. Jdem na to. MT jí valí horem, já že spodem. Při nájezdu do ní už vidím že to asi vyjde, a fakt jo. Předháním ho spodem, a v rámci zachování zdraví na to radši už kašlem… Ale záběry budou gut.

9160.jpg

Nakonec je třeba to ještě namluvit. Toho se chápe Maňas, protože je to člověk študovanej, že. Děkujeme a chválíme, především pana Procházku MT vyzdvihuje, hehe. No a tm to defakto balíme. Snad ještě zaskočit spodní skok, tak jo, ale to už je konec. Jo, ty jo, ted jsem si vzpoměl – kameraman z Óčka? Hecujem ho, na překlopku. Bere si kolo. Jede. Nahoře v nejvyšším bodě zastavuje, a skáče bez kola dolů. Jde na to znova. A dělá to samý ! Respect, to bylo dost. Sem se víc nenasmál za celej den…

1118.jpg

A balíme to. Jsme znavený, děláme si depíčko u auta, sprchujem se, MTmu se v tý studený vodě zmenšuje pták na přijatelných 15cm, děláme si těstovinky se sejříkem, pohodička, a když se konečne rozkoukáváme, kde je kdo, že by jsme dali hospodu – nikde nikdo. Všichni odjeli do Rudy na nějakou párty. Jedem taky, řekli jsme.

Hodný mladík nás tam veze, a my čekujeme skoky a lávky co maj přímo u hospody v Rudě. Není to špatný, hlavně ty dva větší dirty – OK ! Párty se rozjíždí, Márošákovo vídeo, plus nějaký další, všichni balí a lejou, Márošák je asi nahluchlej páč hudbu solí fakt fest, Simmons je slušne navátej, holky pěkný… A takhle až do dlouhých raních hodin. Kradem taxíka, a přesouváme se zpátky do Dodávek, kde jsme tak znavený, že spíme až do 10h dopoledne…

5264.jpg

A poslední den, Ruda opět. Je slunce, a my nikam nechvátáme. Celkově si to hodláme fakt užít. Z lanovky hážeme sámošky dětem na trati, polepujem sedačky, podepisujeme holkám kozy, a na trati jezdíme hroznej MX a fakt se u toho řežeme.

Třeba jízda. Vršek Manas první. Klopenky spodem. Já horem. Hrozně mu to ujíždí, skáče na tom jak kozel. Se řežu tak, že se nedá jet. Dál les. Jsem metr za ním. Jednu klopku blbě najíždí, hroznej kalup. Řvu na něj, „to chtělo vejš“ řve na mě v plný palbě : „já vím ja vím !“ a ani neubereme. Někde to mrskáme lesem, a ne po trati, tím největším bordelem, pořád plnej. Jednu jízdu s náma jede Cruzo, jojo, držíme ho mezi sebou, a ten jde tak na držku, když se mu zamyká kolo, žes to neviděl. Hohohó. Jo, víš co je Motocrossovej průjezd zatáčkou ? To je když narveš nohu pod řídítko až se kopneš do brzdy,a držíš to v koleji (klopce) bez brzd. Hrozná prdel. A to je asi vše.

6235.jpg

Tak takováhle byla Ruda. Novej bikepark má tímto premiéru za sebou. Myslím že budoucnost je zde veliká. Tratí bude stále přibývat, dole budou dirty, a myslím že na víkend – Geiskopf – Ruda – to sem bude mít určitě smysl. Díky všem co se na stavbě podíleli, klobou dolů, a velká radost nás, jezdců….

Tak ve čtvrtek čus v Asii. Přijedu. Když Hnůjdaj dá.

Fotky fotil : Sosnič Venca a další jsem ukradl na ETbikez.com – to fotilVelkej a ještě větší bratr. Díky…

9159.jpg

7207.jpg

 106.jpg

Nový trik ! Ztuhlý Heiník do bočáka ! Dobře Filip ! 

7209.jpg

3369.jpg

ty jsi labužník, ale až druhé místo… 

 1117.jpg

neboť vítězem se stává : Gája !

2491.jpg

  

19 komentářů pod “Ruda – otevření nového bikeparku”

  1. xCiNx

    chjo skoda ze to mame pres celou republiku :( , super report !

  2. tomaass

    gája je boží :-D

  3. milhaus

    gája je švihák :D, jinak ruda asi moc pěkná, už se tam těšim

  4. ueeeeee

    gája muhaháá

  5. Manas

    Uch, gaja! Tesim se moc :-)

  6. coolo

    gájovi žúžová slusi

  7. mouras

    projel sem fotky a gája vypada jak moje mamka kdyz si brala tátu :D brekeke

  8. Preema

    ty vole Caris ty si zijes…

  9. LíLa

    Mooc hezký fotesa :) Bylo to hutné tak,jak to hutné být mělo :)) Akorát tam asi dost lidí píchlo nebo prorazilo, že ..:D

  10. el kloko

    Čárys: Takže já budu hodná, ale ne blbá… takže co dáš za ten videoreport? :-D

  11. Radek - etbikez.com

    AD titulek pod fotkou: Ale no jo porád:o)

    el kloko: Pojď ke “konkurenci”;-) Nezapomeň, kdo ochotně vistavil video minule;-)

  12. karloss

    a jéje…to je ostuda von to Čárys fakt sem dal hehe

  13. el kloko

    Radek – etbikez.com: Nooo, hele, čárys říkal něco o tom, že etbikez upadá a že tam nikdo nechodí a že to vůbec stojí za prd tak ti nevim no… :-D

  14. Radek - etbikez.com

    Pěkně kecá – abych mu to tu nevypnul :D

  15. Čárys

    4: El Kloko : Mužeš mít mé krásné tělo ! Stačí ?
    ………..počkej…….

    No to asi stačit nebude…

    Takže co navrhuješ ? Klidně mi to navrhni. Řekni to. Já to klidně udělám… :)

  16. el kloko

    Radek – etbikez.com: :-D :-D

  17. el kloko

    Čárys : k tomu asi nemam co dodat :-D

  18. Carys

    4: el kloko : Takže jsme domluvení… :) Super. Budeš v Karlovicích ?

  19. el kloko

    Carys: Myslim, že nejsem domluveni, ale místo Karlovic budu stejhně leda tak ležet v učebnicích makroekonomie…

Komentář: