Leo gang a Salbach – tip na výlet

9163.jpgMárty mi poslal recenzi na dva bike parky v říši – Leogang a Salbach a super fotky. Je to Supermárty, což už ale víte. Čtěte a čumte. 

O víkendu jsem si byl zajezdit v Leogangu. Celá partička byla složená z 11ti lidiček já, Ivoš, Pája, Marian, jeho Zuzka, Petr, tři Milani. Cesta proběhla klasicky. V pátek ráno odjezd na přechod k Chebu, pak dálnice na München a Salzburg až k vytouženému cíli Leogang  – cca 480 km z Kraslic.

 12176.jpg

Ve 12 jsme už stáli u kasy na permice a platili 65 éček na tři báječný dny bikování. Partička se rozdělila na dvě skupinky, kdy jedna lítala po kopcích na XC mašinách a hltala nastoupané výškové metry a ujeté kilometry no a  já, Ivoš, Pája a někdy Petr s … j sme si užívali trailíky. Celý středisko je spíše to z menších, ale dá se přes hřeben přejet do Saalbachu kde využijete permici z Leogangu. První den bylo hrozně nadšení a tak jsme za odpolko daly 3 jízdy. Od konečný stanice lanovky vede trailík s obtížností červená – klopenky, kameny, bláto a kořeny. Po najetí velice zábavný.

8187.jpg

Tenhle trailík vede do mezistanice lanovky, kde se rozděluje na pravíčko – trailík s povrchem uježděnýho štěrku. Klopenky, malý skočky a hrozný kule dolů. A levíčko – kde jsou dvě tratě freeride což je opět velice klouzavej štěrkovej  povrch.

Na tomhle trailíku měl part Cedric v některým ze starších bikových videí ( skočky, dropy, klopenky, lávky atd. ) Souběžně s touhle tratí vede DH cestička lesem. Všechny traily končí v bikeparku u lanovky. Tam je 4Xka, dirty, mega dirty a lávky.

4308.jpg

Po ježdění, kdy vleky jezdí do 16:45 jsme začly stavět stany na parkáči před lanovkou. Je to legální ubytko pro bikery. Max komfort, čistej hajzlík se studenou i teplou vodou + studená voda venku + elektrika a potok. Za všechno tohle jsme ve třech lidech + auto na jednu noc zatáhli 9éček, druhou noc jsme nepřiznali – pohoda.

Po večeři jsem vzal grálu a šel se trochu houpat do parku. Jezdili jsme wall, lávky a gapíky. Na večer trochu sprchlo, ale ráno opět azurko a my nadšený na bikování.

7213.jpg

Tenhle den jsme šlapali do kopce i my. Bylo to super bikování po vrstevnicích a turistickejch cestičkách nahoru a dolů ( takový super endurko). Každej den jsme z kopců nasjezdovali něco kolem 35 km. Večer proběhlo klasika posezení u pivka a zhodnocení všech zážitků za poslední dny.

V neděli jsem vstával ve 4ráno a přemluvil Mariana na focení při východu slunce. Kola v autě byla hned a my se drápali do konečný stanice lanovky, výška 1800m.nad m. Nejkrásnější zážitek víkendu, kýčovej východ slunce a já bikuju. Nádhera. Po 3hodinkách odmakáno. Dolu jsem to vzal na kole a dal si ten kopec jako první…

109.jpg

Dole snídaně, zabalit všechny věci do káry a na devátou už stepovat u lanovky. Celej den ježdění  a se smutnou tváří odjezd v 18:00hodin domů.

Byl to zase jeden z nejlepších bikovejch víkendů  co jsem zažil – super parta lidí a Alpy s počáskem. Leogang můžu jen doporučit!

Ahoj Márty   

11102.jpg

 9163.jpg

 6241.jpg

3375.jpg

 5268.jpg

 1806.jpg

2498.jpg

22 komentářů pod “Leo gang a Salbach – tip na výlet”

  1. el kloko

    Boží!

  2. Sul

    krásný… a ty ovce tam, podržej??? :)

  3. Manas

    Bozi. Chci taky jet rano prvni trail pri vychodu slunce. ach!

  4. Blacky

    Manas no ty woe na starý kolena z punkový dobytka romantik jo.
    fakt tě žeru :)

  5. mouras

    tomu taky rikam krasna priroda, ne zcela poniceny biotop, ta scenerie fotek to se mas Márty, ty ovecky, ty klopenky, ten vzduch musi chutnat a vyhled stipat do oci, prelux. dík za TIP SPORT, jo a Márty..máš hezký nárty

  6. Manas

    mouras: ty uz pijes takhle brzo rano?

  7. milhaus

    krása

  8. Schwara

    Mne tam teda naposledy stipal do oci vzduch, z hor se podivnym klimatickym jevem snes do udoli tak neuveritelnej kravskej puch ze se to nedalo vydrzet, a to sem kluk z vesnice! Ale jinak je to tam fakt bozi! Přidám story, Saalbachu nam na jednom trailu lezela krava a nedala se zaplasit, nechteli sme ji nasrat, tak sme ji nakonec museli pekne otraverzovat spodem.

  9. matto

    leogang a saalbach dokladne poznam…..je to tam nadherne…..ako vravi autor clanku, nie en samotny park, ale aj traily nad nim su super a saalbach je fakt husta trat plna korenov..

  10. mouras

    Manas: vim co mas na mysli,brekeke…Víš ja mam jeste vecer, jeste jsem nespal, pisu totiz absolventskou praci a nestiham…ale uznej – tahle priroda je mocna.

  11. Los tomanos - Pozing crew

    Nekdo se to ma…

  12. Cube

    kde přesně jsou ty traily nad lanovkou,byli jsme tam loni a krom parku jsme nic nenašli,docela bych to letos zkusil,dík za radu

  13. PauliE

    Moc pěkný, moc. Jak report, tak fotky.

  14. maverick82

    jj, měli jsme se krásně – doteď jsem si neumyl kolo a smrad kravskejch a ovčích sraček se mi line pokojem :))

  15. Páník

    parada…zavist:)

  16. matto

    cube: proste nevystupis na medzistanici ale pojdes az uplne hore….je to este raz tolko asi…a potom mas viacero moznosti ako ist dole

  17. DD

    nuda

  18. dhmiki

    mega fotky

  19. zyen

    taky by mě zajímalo jak se dostat na trail z horní stanice lanovky, loni sem ho nenašel. díky za info.

  20. perry

    chci tam…

  21. Preema

    paráda!

  22. Marian

    to zyen: Z horni stanice se das doprava pod lano a jedes prvnich par metru zacatku sjezdovky a po pravy hrane uz mas najezd na trailik. Od mezistanice potom vede jedna cesta doleva a jedna moc krasna doprava. Samozrejme dolu.

Komentář: