Deníček pokračuje – obyčejný den Robyna Trnky

1900.jpgTak Kubajsz to začal, a neboť mi to přišlo jako dobrej nápad, jedeme dál. Jaký byl jeden všední den známého fotografa Robyna Trnky, se podívejte uvnitř…

Probouzím se. Už čtvrtý den jsem na cestě. První den jsem si zabikoval na Špičáku,druhý den fotil na Zadově MR XC, kde jsem uklouzl, naklekl na koleno a popraskalo všechno co mi taljáni posešívali vevnitř, dobrá práce Robčo. Třetí den jen courání páč na kolo díky mojí kolenní šikovnosti nemůžu a tak obhlížení freeridových stěn na zimu. Na lyže…

No a dnes musím přejet ze Šumavy do Brna, kde RedBull pořádá FMX show někde u Olympie. Večer po show už mastim dom. To není od věci, jsem již celkem jetej. Ranní pumpa a klasický dojem, že jakmile mám někde tankovat tak se do tý nádrže vejde hrozný kvantum peněz na to jak to rafička neomylně padá nalevo, když by mohla chvíli hnít napravo. Párek v rohlíku, kola, kafe, dobrá snídaně.

 
01_robovo-24cervenec.jpg

 Plzeň – Prágl, jižní stojka, D1 safari a konečně Brno.

 02_robovo-24cervenec.jpg

Před Olympií nic není, volám Kuchtovi co jako,jestli jsem se nesekl v čase a místě. Jen se uchechtne, že ne, ať se zatím projdu, že dorazí vpodvečer před show. OK. Jdu do Olympie. Vevnitř se musím podrbat za uchem…rozjezd v baráku ze schodů, rampa…..a dopad nikde…aha on je o patro vejš za zabradlím v kavárně.

Píšu sms KuXovi, že se zcvokli. KuX odepisuje, že je to maso a má z toho hromadu srandy…

No nic. Jen Pilník si stěžuje, že je to malý a krátký (pouze 16m daleko a 6metrů nahoru…) a že nemůže pořádně trikovat. Rozjezd byl z triple setu ze schodů, 10 kroků po koberci na zatáhnutí a pak už jen zaklonit :). Easy. Neřešim. Sedám a snažím se relaxovat. Nejde to, všude je hrozně lidu, zalejzám do káry na kompu pouštim muziku a úspěšně usínám.

 03_robovo-24cervenec.jpg

Ve čtyři se vyhrabávám zase ven. Setkávám se s Márou z RedBullu, Davidem Horváthem se kterým to pro RB fotíme a Jirkou Schindlerem – neoddělitelnou částí DHC crew – kameramanem. S Davidem probíráme scénář, odkaď, co, kde, kam dáme blesky, jaký kanály, no prostě lidí bude hodně takže příprava nutná.
 04_robovo-24cervenec.jpg

KuX s Pilníkem si to anonymně užívají. Nalítávali ráno, teď už jen milosrdně dorazí lidi. S Davidem končíme krafání, show začíná.
 05_robovo-24cervenec.jpg

Flatland, FMX – pauza a připravit na druhý kolo.
 
06_robovo-24cervenec.jpg

Vyladíme s Davidem plán na druhý kolo, rozhodíme strany,  přenastavíme blesky a zase – brakedance – FMX. Konec.

07_robovo-24cervenec.jpg

 Balíme cajky, loučíme se a Mára potřebuje CD pro RedBull se selekcí ihned. Běžím do auta, vybírám fotky, cpu je na CD a odevzdávám, kmitám pro dva bejky na cestu, loučím se a ve 21h něco startuju směr západ.

 08_robovo-24cervenec.jpg

100km před Prahou první krize, dávám humus bagetu, kafe a sušenku. Pádim až za Prahu, posledních 20minut už zase jen silou vůle.

 09_robovo-24cervenec.jpg

Zastavuju na pumpě, pokládám hlavu na volant a dávám 3minuty spánku. Jdu koupit další ledový pití. Za Lubencem mě probouzí asi v jednu hodinu ráno Márty jak jsem na tom. Probudil mě doslova. Vyděsil se, když mě slyšel jak jsem se ohlásil stejně jako když vás v noci vytáhnou z postele. Daruje mi asi 5minut hovoru, aby mi probral mozek. Díky kámo, to byla velká ruka. No a pak už to dojíždím po 4 dnech domů.

 10_robovo-24cervenec.jpg

Vyndavám cajky z káry a ve tři spim ani
nedutám. To byl můj 24.červenec. Nic dramatickýho…

Hey Rob

(Pozn Čárys : Tak tohle byl deníček RT. Prej nic dramatického. Z takovýhodle dne bych měl zážitny na měsíc… Díky ti, super počtení…a kdo bude další ?)

20 komentářů pod “Deníček pokračuje – obyčejný den Robyna Trnky”

  1. KUbajsz

    dobrej protiklad mého “flákání” a spaní po obídku hehe. Dobře ty!

  2. barell

    Kdo další? Co takhle malá extrovertní děfka s kotletami se sídlem v Brně?

  3. Manas

    2 barell: to by nebylo moc zazivny. jedine kdyby dodal dost fotek. Tipnu si: Rano se vzbudim z vopice, jdu pichat, obed, pichani, pivo na pryglu, pichani, vecer parba ;-)

  4. KUbajsz

    Manas: ty mu ale věříš …. musíš oddělit mediální tvář a to jakej je v životě. Haha.

  5. oraNGE

    Manas: A ja myslel ze nejvetsi pichac je P.H. :)

  6. Manas

    2 Kubajsz: jasne ze neverim, ale tak by to on napsal :-)

  7. flat

    hobitek nepije, nekali, obcas si vrzne, je to hodnej kluk s kotletkama..

  8. Čárys

    Příští deníček bude… já už vím… bude boží – rozšíříte si další obzory…

  9. Tiborski

    Jezdil jsem s hobitkem ve spindlu last sobotu. Jezdí tam s kámošem 3 čti tři týdny. jestli tu trat bude mít někdo good najetou, tak určitě oni. Dal jsem 6 nebo 7x a ruce byly total mrkev. Jo a rikal, žýe fakt nepije, jí podivný zdravý vjeci a tak. Holt závodník, ví co chce. Jo a taky utrh šalter, tak to jezdil celý den bez :-)

  10. Čárys

    4: tiborski : tak to je asi 5tej šaqltr letos. Já ho v podstatě neviděl jezdit jinak než bez šaltru…
    4 : Robyn : Jak to zkoušeli ? to už to maj tak v ruce, že to tam nastaví, a rovnou fláknou ?

  11. kotleta

    ma spravny auto T4 mnam

  12. rob

    carysovi: vicemene, i kdyz prvni pokus byl malej Peta kratkej,protoze na 16m opravdu nelitaji, musi na to dost pomalu, takze to tam povesil na hranau na lyze a zustal vyset za kopyta. Sundali motorku a uvolnenej Peta upadl na zem. Za zabradli to ale bylo napoprvy, ale vicemene jsou uz dost presny a moc pokus-chyba cest si dovolovat nemuzou.Tady byla dost jina situace,takze myslim za “1″ :) jsou to borci,co naplat.

  13. Los tomanos - Pozing crew

    Beznej den, ja mam bezny dny, tohle je pro me bozskej den :)

  14. Czert

    můj den: work, pak work a pak opět work! Něco se musí změnit!!!

  15. maverick82

    to Czert: true true…

  16. eMTy

    on the road again…vcítil jsem se do tvýho dne, mám to poslední dobou dost podobný. ty osamělý noční cesty autem jsou děs.

  17. T.H.O.mas

    2eMTy: Čárys s tebou nechce jezdit? :-D

  18. perry

    …už tušim proč pořád vypadáš tak strhaně :o) … ale zase se asi nenudíš…

  19. Čárys

    4: emty: Já ti dám osamělý noční cesty. Pro mrd musíš něco vytrpět….

  20. DD

    kdyby ste meli MB tak mate radost z cestovani

Komentář: