Kanada snění aneb Píďa jede

mosquito.JPGA je tu další a tentokrát delší pokračování, cose za ty tři čtyři dny událo za velkou louží. Sepsala Píďa, a i fotky – vše uvnitř…

Druhej den mě Zdeňěk potěšil. Na kopec se vyvezeme autem. Jedem tentokrát na Mt. Seymour. Tam žádná závora, co by zamezovala vjezd jako na Mt. Fromme, není. Vyvezem se nahoru a necháme auto na parkovišti. Zdeňkova dcera Klára si to dupe nahoru (upřímě, blázen…) a autiko vyzvedne. My se vydáváme plni očekávání na 13ti kilometrovej sjezdík po trailech. Pane bože tolik!

163.JPG

Vjíždíme do lesa na trail jen jeden černej kosočtverec. J pohodka, ale ty wole ta lávka na tom začátku? Hele to ti bylo umění, nahoru dolu, doleva, no prostě do všech stran a nehorázně se to kroutilo jak vlnobití. Člověk to přejede, pak se otočí, a valí voči co to jako bylo. Tenhle trail mě opravdu bavil. Samý lávky (pro představu 30-20 cm.) kamenama vystlaný klopny, zábavný dropíčky, projetelný zatáčky. Někde se ti to větví na lehčí a těžší cestu…

skills centrum.. 

skills-centrum-ve-whistleru.JPG

 ty krávo…skills-centrum-ve-whistreru-dve.JPG

Jelikož je sobota, člověk tu potká hromadu lidí. Skupinky holek co juchaj, rodiče s dětma, a pak střelci co si to tu projížděj jak dyby to bylo hovno. Člověk si tu trochu připadá jak na ňákym bikovym srazu. Tolik lidí bylo třeba na votvíračce bikeparku. Prostě zatlačuju voči, aby se mě nevrhli do brejlí.

Navazujem na těžší trail. Ale i ten me baví. Už je tu víc lávek a sou těžší. I když to co je pro nás úzká lávka, tady se jezdí normal, a úzká znamená třeba jenom na pneumatiku. Někde slejzám jak srab. Třeba proto, že se nechci koupat v rašelině, nebo se mě třeba nechce tvrdě dopadnout z několika metrů na zem.

dole-park.JPG

Poslední trail na kerej navazujem je nejjednodušší. Jen ty zatáčky. Jako jestli byly na Ladies only zavřený, tak tady asi nejsou. Kroutíš to tam jak s náklaďákem, a ne a ne to kolo zlomit. Časem přídeš na to, že na North Shore potřebuješ nejen fyzičku, ale taky umět zastavit se v zatáčce, vyměnit si nohy a dupat dál.

 punk přeprava… preprava-v-aute-no-control.JPG

Věčír se vnořujem do světa nákupních center. Nakupujem zásoby na celej měsíc. Super je, že sme koupili naprosto vrchovatej nákupní košík a stálo nás to jenom 150 dolců, zato u nás by to byly minimálně 3-4 litříky.

A jako správný češi sme samosebou museli navštívit nějakou kalbu. A tak nás Klára bere do Vancouvru na dramec. Hele to ti bylo jako probudit se někde v extravagantním království. Čeče co tu lidi nosili bys u nás neviděl ani na tý nejvíc crazy přehlídce.

Dáváme si pivo, že kandaský musíme ochutnat. Bože, natočil to bez pěny, a chutnalo to jak chcanky s kafem. Po tomto otřesnym žážitku sme se rozhodli vrátit se dom a jít spát…

A víc zase třeba…brzy. 

mosquito.JPG

23 komentářů pod “Kanada snění aneb Píďa jede”

  1. The Skreth

    CBC je parádní, co?

  2. vita_dbs

    drumec…to se dalo u Richarda čekat))) btw.: pustilil te za gramce?)))

  3. Sul

    “stálo nás to jenom 150 dolců, zato u nás by to byly minimálně 3-4 litříky” …dobrý no =D

  4. Adam

    Ahojda! Hezke fotky vyvolavajici pekne vzpominky. Ale proc jsou u clanku z North Shore? At se vyprava vydari! Pozdravujte Zdenka!

  5. Flora

    Joj..na pivo si zvykej ja sem v USA a nenasel sem odvahu se toho napit, jenom sem videl sklenici s necim co vypada jak chcanky redeny vodou..

  6. Spon

    ty voe jestly je v ty canade to pivo fakt takovej kandel tak se tam poseru. jestly se tam fakt odstehuju

  7. The Skreth

    to Spon: a už jsi tam byl, že se tam chceš stěhovat ?? ;-)

  8. Anríl

    Dost řečí o tom, jak je to tu supr, prostě má to tu užasné WS účinky – přestal jsem chlastat, hulit, zhubnul jsem, na kole jezdim vo 100šest, dávám si to, jak prasák…, né, nebojte to byl průměrmej vtip…pověst si musím zachovat, checht, Anríl pro všechny nástup do Kanady ihned!

    to Vita dbs: za gramce mě nepustili, prej takovou hvězdu nemůžou zaplatit:))))

  9. Píďa

    no jednoduse, clanky nevkladam ja, tak carys asi nevi co kam patri i kdyz je to popsany…takze skoda…pro vsechny ty fota patri k bikeparku ve whistleru.skills centrum je taktez ve whistleru a doctete se vo nem pozdejc..punk preprava se take vztahuje k pozdejsimu datumu..:)

  10. Píďa

    to skret: vsechno je tu paradni..a taky si myslim ze se nutne nemusis stehovat jenom tam kde uz jsi byl, je to na kazdym…pryc s konvencema….zlato

  11. prochy

    Čárysy budou ty horizony

  12. Píďa

    to Adam: jo pozdravovat budu…:) dnes zas prijede

  13. vita_dbs

    anríle zkus se někde prosimtě podívat po prospektech o tech 4kolkách pro kripli. Dík moc. Nebo to zkus někde ofotit. Stavim se v Agoře až přijedete. Zatial. dík

  14. Píďa

    ahoja vito, popis 4kolek nakej bude, Kohut si to tu masti porad …je jich tu vlastne vic, zkusim se zeptat primo jich….zatim

  15. Anríl

    to vita_dbs: Urcitě něco seženu, buď přímo od Kohúúta, či od Tomáše Procházky, jak psala Píďa viděli jsme ho pekelně lítat a nej.prdel je, že je učitel ježdění a jel jsem za ním, když šéfoval třídu malejch puberťáků a nemaj lehký mu stačit na normalbajku:))…

  16. Čárys

    4. Pída: Když ony ty clánky přišly bez fotek, a na me bylo tlačeno, abych to vydal – co jsem měl dělat ? :)

    Víc fotek, posílat spolu s reportama – a bude pokoj :)

    Díky za super čtení…užívejte…

  17. Anríl

    neni zas ja dik za uverejneni…a pro vsechny co nechodej,dens super pokec s Kohutem…moc rad by prijel do CR…a mame veskery podklady pro tebe vito!! mame te pozdravovat, mas si obstarat ctyrkolku a prijet s nim pojezdit…..:) je to pohodar….

  18. Píďa

    neni zas ja dik za uverejneni…a pro vsechny co nechodej,dens super pokec s Kohutem…moc rad by prijel do CR…a mame veskery podklady pro tebe vito!! mame te pozdravovat, mas si obstarat ctyrkolku a prijet s nim pojezdit…..:) je to pohodar….

  19. vita_dbs

    Anríl a Pída: super) moc díky. jak sem psal stavim se v agoře až přijedeš. tedka v sobotu to tam jdu zkontrolovat))) užívejte dál!!!!!!!!!!! a jeste jednou thanxx)

  20. Martini

    hej super…jel bych taky Anrile,zabijte to tam poradne….urcite je to tam jak ve snu…

  21. Anríl

    to vita_dbs: Nemas zac a pozdravuj v m.Agoře:)

    to Martini: zabijacka to je poradna – kazdej den das neco vic, ja konecne kua sezral steup Kokanee na slopestylovce a respect nej.z Píďy skočila 5m dvojáák, fakt 5m poctivýho letu!!!, sem si ho taky moc uzil a mistni borci tam litali tak 10m do dlouhyho dopadu a samo s prstem v zadku…:)vaaaa…

  22. vita_dbs

    zase to ričrde nepřeháněj aby z tebe jeste nebyl závodník, na starý kolena)

  23. Anríl

    to vita_dbs: Ajo nesmím to přehánět:)))…šup do knajpy:))….

Komentář: