Kanada snění o trailech

watning.JPGTraily… Píďa nám napsala další část kanadskýho drýmu, a spolu s ilustračníma fotkama je to všechno vevnitř. Klik na nadpis!

Ahoj, tady Píďa. Tak něco o ježdění.

Celkově je ježdění v Kanadě jinde. A není to jenom díky terénu, ale taky díky tomu, že tu lidem došlo: „doprdele tudy cesta nevede“. Byly doby, kdy se tu jezdilo na ultra lehkejch věcech, a to hlavně, protože žádný jiný matroše nebyly. Jenže když jim rámy pořád praskaly, a kliky se viklaly, tak se naopak hupslo na co nejtěžší matroš. Což je ale  zase děsně vyčerpávající. A tak se vrací zpátky k těm lehčim, ale už daleko odolnějším matrošům díky všem těm novejm technologiím. Další věc co se za ta léta, kdy je extrémní mtb na světě, změnilo jsou zvdihy. Nejdřív nebyly, a pak i ty 4 bylo moc. Dneska už jsou možnosti mít zdvih ukrutně vysoko vod země. Čísla jako 220 už nás dnes nepřekvapí. Ale popravdě, na takový ukrutnosti tu nenarazíte.

watning.JPG

A poslední věc. U nás když má někdo dvě kola, tak jsou pro něj základem pevňák a péro. Tady je to zcela jinak. Máte tu ňákou sjezdovou mašinu, a pak kolo, se kterym ste schopný na Mt. Fromme vydupat samy a přitom se luxusně svízt dolu.

Sečteno a podtrženo, rozdíly mezi cana bikovou komunitou a tou naší komunitou sou dost viditelný. Nikdo tu nehrotí zdvihy, protože teorie: „mám zdvihy, nějak ten bordel přerubu“, se tu fakt nerazí. Tady se technicky učí jezdit i každej začátečník. Tady sou kola odproštěný vod přebytečnejch kil a zdvihů, a přitom vám to zaručí pohodový ježdění. Taky se tady nikdo nešklebí nad tím někam si to vydupnout pro dobrej pojezd. U nás se na 3dhčku bez lanovky sjíždí lidí míň, protože: „přece nebudu za ty prachy šlapat do kopce“. Tady vás výšlapy kolem 4 hodin nahoru nepřekvapej. A poslední, všem je u prdele na jakym kole jezdíš a kolik dáváš. Prostě let`s go ride.

 shleyer-3.JPG

Všechno napsaný vejš hodně souvisí s ježděním samotnym. Traily sou tu na všechno, jenom čistě z lávek, nebo jenom klopenky a hodne utáhlý zatáčky. Tady na NS a i jinejch trailech se nejezdí moc co do rychlosti, ale techniky (ve whistleru je to jinak). 

lavky.JPG

Všechny traily maj ale jedno společný. Neskutečně vymakaně na sebe navazujou. Všechno je to udělaný super zábavně, a přitom je vidět že člověk co to stavěl ví co dělá. Začnete ukrutnou lávkou, co se vlní, a následuje pasáž malejch dropíku, co se daj i sjet, většinou sou v zatáčce. Pak najednou konec a lávky přes bažinu, a pokračuje to dál, stromy po kterejch jedeš, pak širší lávky nad propastma a nakonec mega rychlá pasáž se samejma zatáčkama v keřovitym porostu, super…bavíš se tím a vo to de.

drop1.JPG

Taky až se na NS vydáte, nesmí vás překvapit kolil je na trailech pasáží, kde se šlape do kopce. Vejšlapy odpovídaj obtížnosti trailu. Takže fyzička jak sviň! A ještě pro srovnání obtížnosti trailů Kdo ste se už svezl na špičáku, tak to je dobrej trail tak mezi zelenou a modrou…

A víc zase příště. Píďa.

 rock-city-small-road-gap.JPG

ten-samy-drop.JPG

 shleyer.JPGshleyer-2.JPG

18 komentářů pod “Kanada snění o trailech”

  1. Zeke

    sečteno a podtrženo si v těch pár řádcích napsala to čeho má u nás každej plnou hubu ale málo kdo se podle toho dokáže řídit.. užij si to tam (=

  2. kuba zed

    Tak to je můj velkej ,vlastně největší sen.No jdu zase makat abych si na toco nejdřív vidělal a už o tom nemusel jenom snít.Doufám že se tam jednou všichni sejdem.Čaaaoooooo

  3. Luk-ass

    ticha zavist opravdu nadherna to zeme az se tam jednou dostanu muzu si rict ted uz muzu v klidu umrit

  4. Éro

    Dávej Píďo dávéjjjjj.. :)

  5. Dudák ze STrakonic

    jednou se tam musim podívat

  6. The Skreth

    jo tak teď si to vystihla moc pěkně.. Zatím nejpovedenější článek :-D Sjezdový mašiny vycházejí z módy.. Užitkovost opravdu jenom na pár místech, hlavně tedy ten Whistler, když jedeš tak rychle, že nestíháš sledovat každou blbost pod kolama, což se ti na North Shore málokdy povede.. Už jsem taky začal přemýšlet, že postavím něco takového, ale na druhou stranu, tady to není, jako tam. Tady je to furt si myslim víc o DH nebo Enduro.. Nic mezi tim..

  7. The Skreth

    Jinak chvílim výběr trailů na fotkách. Ty patří asi k těm nejlepší v bikeparku. Rock City, Schleyer byly opravdu parádní. Clown Shoes taky dobrej, jenom ten drop na konci mě stál přehazovačku, patku a řeťez..

  8. Anríl

    Ve whistlerským WS trail shopu nej.nabídka – nej.rockenroll na bajku jsou traily Rock City!, Clown Shoes, Schleyer, in Deep a Joyride..:), jen menší infou: foto č.1.(od shora) – nutně všude přítomné upozorňování, f.č.2 – drop do pumpy na Schleyerovi, f.č.3. – láffky na Clown Shoes, f.č.4 – drop na velkej šutr na Joyride, f.č.5 – roadgap na Rock City, nájezd tam byl z pěknýho kořenovýho bordelu!, f.č.6 – pohled z dropu na Joyride, f.č.7. – křižovatka, vlevo Schleyer nebo vpravo Joyride?!, f.č.8 – pořádnej stonesjezd na Schleyerovi…, ale furt je to jen malej výčet všech trailů, prostě pecky a fláky!…shake it báby…!

  9. perry

    nadhera, velka zavist … ale popravde, byla by jeste vetsi, kdyby na fotkach byl i nekdo na kole, ne jen samotny traily… ;o)

  10. Píďa

    jo rideri pridou, todle sou jenom ilustracni foty, stejne jako se v reportu nic nedeje :)

  11. tachmud

    Je to ale krásnej sen! No třeba za pár let! Jinak dle fotek super paráda!

  12. Píďa

    za par let..lidi nic skoro k tomu nepotrebujete….

  13. Spon

    Luk-ass: No hele tohle si rikam uz od 15 let uplne tu samou vetu. nejses ty taky biker? :D

  14. ddd - andy

    JJ, kdyz jsem se vratil, rikal jsem ze prodam sjezdaka a budu jezdit na pevnaku, protoze tady je to fakt po rovine a bez nerovnosti.. :-)

  15. KRAJIC

    Tohle tak mít v Beskydech tak se pojebu blahem – kombinace výletu do přírody s nějakýma poletama a lávkama směrem dolů – zřídkavý jev. Buď šlapeš nahoru jako kokot a dolů to je totální
    sračka až bys brečel nebo jdeš zaskákat a pohybuješ se na pár metrech čtverečních. Dobrodružství
    veškeré žádné.

  16. Píďa

    ddd-andy, stale se na tebe zdenek manhal pta…

  17. Čárys

    4: andy: už jsme to dali s Petrem dohromady, a v létě jedem, a protože nevíme nic, tak ty jedeš taky, abys nám to ukázal. Začni šetřit. A bez keců.

  18. Anríl

    to Čárys: je fakt, ze na jugošku, apod. si našetří každej a zas to o tolik není víc ta Kanada, nic nedosazitelnyho to neni, cca 50tis.na mesic podle toho, jak je kdo velkej alkoholik, pocitano i letenkama!…a 50tis. nam prece dneska ferovy pujckari pujcej ferove i na ulici:)

Komentář: