Pitbike žije – na Filipmat.us

pit2.jpgTak už dlouho jsem bombardován dotazy, co pitbike. A co pitbike? Já sice už nic, ale klucí s moravy od nás pořídili, a tak nějaké to počtení je tu…THX 2 Fík a na více klik…

Já už sice pitbika asi půl roku nemám, neboť nebylo s kým jezdit a taky kolo je kolo, ale Filip Matuš a spol v Olmíku se domluvili, a pořídili. Jmenovitě on, a Kamil Tatarkovič. Filip ho koupil od Andyho, za pár korun a skoro nejetýho, a Kamil tuhle přijel ke mě do tábora, a udělali jsme si vejlet do Písku za Pavlem Říhou, a tam jsme jednu vyvoněnou 140ku s olejovým chladičem a vymazlenějším provedením pokoupili. 

dsc09695.JPG

Tím se komunita pitbikerů v tlupě bikerů rozšiřuje o další elitní střelce. Eště až si ho přiveze Damjan – nechci to v Olmíku vidět.

Nicméně kluci jezděj, a Fík dokonce i padá, a docela dost o tom publikuje u sebe na webu . Takže jsme jeden článek od něj převzali, s tím aby pitbikeři na 720.cz měli ci číst a ukojil jsem jejich choutky. Zde je jedno tříhodinové poježdění, jak se stalo před pár dny. Fík píše. Pan Janík fotí.

"Tak příprava na sezóny je třeba. O tom žádná. A páč jsem jeden tréninkovej prostředek nedávno pořídil, pilně jsem v sobotu trénoval..

Původně jsem byl domluvenej s Kamilem, ale ten selhal stejně tak jako ve čtvrtek, kdy vzdal vzájemný porovnání sil formou squashe. Pozval jsem teda Dominika a tátu Míru, kterej se podle mě na pita pěkně těšil. Vyrazili jsme do míst kousek od Olomouce, kde jsem od pěti let hobloval kameny na trialovým kole.

pit8.jpg

Kamil tam v tejdnu vyjel takovou pidi trať na louce. Pár zatáček na trávě, dokonce se začala vyjíždět nejedna drážka, takže super. Trochu nás překvapilo počasí, když celá louka, včetně přilehlýho parkáče, který jsme použili pro zahřátí, byla pokrytá sněhem a některý točky pěkně namrzlý. Aspoň nám to dalo zabrat, páč házet pita ze strany na strany, vychytávat drážky a držet to na zpadlým listí nebylo vůbec snadný.

Já pita prohnal tak nějak standartně. Dominik si občas pletl brzdu se spojkou a nemohl ho nakopnout, páč má nohy jak mravenec. Pit byl dost od sněhu, všechno mokrý, takže občas pěkně kuckal. No nešetřim ho, jen co je pravda… Ale od toho jsem ho taky nepořídil..to je jasný.

pit2.jpg

Nejvíc hrotil Míra. Kdo Míru zná, ten ví, že působí spíš rozumně a i na kola získává hlavně v čisté a vyrovnané jízdě. Navíc teď nedávno porodil malýho Johnyho, takže jsem čekal důchodcovský popojíždění. No Míra na to peče a hrotil to jako Carmichael. Drifty furt, drážky netrefoval, radějc smyk venkem..no čuměl jsem!

pit3.jpg

Potom jsem se zatoulal do lesa, kde jsem dřív trialově hobloval kořeny a hrabal se po pedálech do svahů.. No byla to tam super. Výjezdy a sjezdy, točky na jehličí a šutrech…takovej enduro triálek a bavilo mě to DOST! Víc toho.

Nakonec jsem ještě pohobloval louku a jak už to bývá, poslední točka byla má a já opět ležel s naraženým kolenem…chjo. Pan Janík nás celou dobu fotil, jenom mu ke konci chcípla baterka, takže z lesa toho moc není. Každopádně všechny fotky najdete u Janíku na webu… www.fdfteam.cz .. já děkuji za foto a omlouvám se za jejich „ukradení“ ;-) (teď jsme je ukradli i my, jsou vlastně dvakrát ukradený)

Další pojezd musím dát víc enduro, páč to je cesta…to mě baví..teda pokud se pit zase rozjede…ale já mu věřím! Jo a co se týče tréninku, tak utahanej a roztrhanej jsem byl jak po 10ti jízdách na božáku. Pracky, nohy, záda…3hodiny daj prostě zabrat…"

pitcar.jpg

No a to je od Fíka vše. Prostě hračka se chytla, a děti si rádi hrají. Jen tak dál. Web ti jede dobře, a na pitu s tvejma mistrovskejma zkušenostma z trialu na sebe skills taky nedaj dlouho čekat. Good job ! A děkujeme za článek, teď maj klucí aspon co v sekci pitbikes číst…

další článek od Fíka je tady 

DSC09692.JPG DSC09693.JPG DSC09694.JPG
DSC09695.JPG pit1s.jpg pit2.jpg
pit3.jpg pit4.jpg pit5.jpg
pit6.jpg pit7.jpg pit8.jpg
pitcar.jpg    

45 komentářů pod “Pitbike žije – na Filipmat.us”

  1. Petr

    hmmm už mi to chybí to poježděníčko a taky ty držky :DD ále až budou tlumiče v cajku, taky dáme nějakej demidž louky,lesa a i tý tratě.. PITBIKE 4ever ;-)

  2. KRAJIC

    Hoši asi jsem piča. Ale rozmrdávat les na motorce mi přijde trošku nebezpečné a to z toho hlediska, že se toho chytne nějaký instituční čurák, který nerozezná pitbika od kola – můžou začít problémy jako na Slovensku se zákazem pohybu na kole po lesích. Beru zpět pokud to je na soukromém pozemku majitele, který s tím souhlasí.

  3. Čárys

    4: Krajíc : to není rozmrdávání lesa, to je cílené vyjíždění trati pro kola :) Chvályhodná to činost…kterou pak beztrestně využijeme my, na kolech, a zvedeme to na ty zlé motořkáře, který to tam domrdali, my ne, my ne pane úředník…

    Toť jen satira ode mě na středu.

    Just Kydink.

  4. Carlos

    Krajic: A já na to něco řeknu. Do piče aji s ochranářema. Bydlím na severu moravy, koncem 80. let si ti šulini vymohli zrušení MX závodů u lesa, s tím, že tam vybudují naučnou stezku. Co udělali? Hovno, je tam akorat 2m vysoká tráva a roští. Když na stejném místě chtěl před pár lety budovat Aleš Valenta aquapark, opět argumentovali takovouhle kokotinou. Aquapark je taky v prdeli. A vše co nám zbylo je opět 2m roští. Podobný příklad: Vybudování tunelu pod Červenohorským sedlem —> Zamítnuto ochranáři. Namísto toho v Chraněnné krajiné oblasti přidali na silnici jeden pruh (takže jsou tam 3 pruhy –> 2 pro osobní auta a 1x pro nakládní). Takže já potkat ochranáře, tak mu rovnou jednu jebnu!!! Tím samozřejmě neříkám, že by se lesy měly plundrovat.

  5. prochy

    hezký

  6. Petr

    to KRAJIC: mám takovej dojem, že opilý myslivci nejsou žádnou hrozbou a nějací majitelé tě těžko budou chytat po lese :DD co je na tom, když nekur*íš stromy, tak je to v klidu ;-)

  7. filipmat.us

    Vzhledem k tomu, že se tam prohání ožralí myslivci v UAZech a pánové s Hummerama mi nepřijde naše činnost nijak poškozující..A samozřejmě, že jsem jezdil pouze na svých osmi arech lesa jež jsem podědil po dědečkovi…

  8. Kurda

    Zdarec chlapy, taky sem si pořil AGB 29 a je to rachot o dirtu vim uplně všechno ale ptam se jestli při skoku se musí zmáčknout spojka a co u doskoku?? Díky za odpověď .

  9. Junior

    kurda.neptej se..zkousej :D…lets do it!

  10. Mira

    neni to nahodou v Belkovicich

  11. filipmat.us

    Kurda:mno to na to by měl odpovědět eMoTý, ne? Dle mýho spojka blbost a na dopadu plyn, to je jasný.
    Mira: Nene, to je na mým vlastním secret pozemku…

  12. Čárys

    4: Kurda: Já jsem skákal dycky pod plynem. A dopad jasně plyn. Jedině když jsem s tím byl na dirtu, tak s tím plynem to chtělo trochu opatrnějc.
    Jdi to zkoušet to je nejlepší.

    4: filipmatus : ty máš svůj les?!?!? Já chci bejt taky magnát

  13. filipmat.us

    Jj, jak říkám, les je. Přece bych neničil cizí pozemek!

  14. Fred

    jééé to je u nás v bělkovicích :-)

  15. Zdeněk

    Euro Pitbike Supermoto Cup je momentálně jediná mezinárodní série Pitbike
    Supermoto závodů organizovaná ve více zemích. Při odpovídající jezdecké účasti
    se v následujících letech budou přidávat další země a také titul Evropského
    mistra Pitbike Supermoto, o který se budeme snažit.

    V rámci série 2008 se pojedou 4 závody v 4 evropských zemích. V Čechách,
    Slovensku, Maďarsku a v Rakousku.

    19-20.4. 2008 Písek (Čechy)
    31.5.-1.6. 2008 Dunajská Streda (Slovensko)
    16-17.8. 2008 Panonia Ring (Maďarsko)
    6-7.9. 2008 Stetteldorf (Rakousko)

    Bude se startovat s následujících kategoriích:

    Kategorie 1 Junioři do 125ccm 2 ventil 4T motor (Junioři budou sponzorováni
    výrobcem pneumatik Heidenau)
    Kategorie 2 Nástupce do 125ccm 2 ventil 4T motor
    Kategorie 3 Racing 125ccm 2 ventil 4T motor
    Kategorie 4 Racing 150ccm 2 ventil 4T motor
    Kategorie 5 GP Open 2 nebo 4 ventil 4T motor (do 180ccm)

    K přihlášce je povinné pojištění jezdce.

    Detailní popis Euro Pitbike Supermoto Cupu s celkovými pravidly bude dodán v
    příštích dnech.

    Organizátoři závodní série Euro Pitbike Supermoto Cup jsou:# KSE (Hans Eichinger)
    Ayk Racing (Edgar Arzt)
    Tunnig Klimes (Libor Klimes)

    V tom celém ještě jedna chuťovka, na které nyní pracujeme. Budou to 1-2
    události, které nepatří k závodní sérii, ale mají mezinárodní charakter. Je to
    Olympia Supermoto Night Show v Čechách v Brně, každoroční zábavná akce, pod
    režií Agentury Forsage a Českého Autoklubu (ACR)
    Bohužel tu není dostatečný počet míst pro všechny jezdce Euro Pitbike Supermoto
    Cupu, a proto můžou být nominováni jen jezdci, kteří jsou na 1-25 místě v
    klasifikaci.

    Aktuální informace najdete na:
    http://www.pitbikeracing.eu v němčině a http://pitbike.aykracing.cz v češtině.

  16. baworak

    zdar podívejte se na náš blog dirtbike.blog.cz bydlíme kousek od Přerova

  17. Zdeněk

    Ještě dvoje závody 15.12.2007 se jede v Rakousku v hale závod pitbike družstev ve městě Gnas http://www.pitbike.at
    27.12.2008 pořádá Fosbeton závody ve Volarech v hale. Více info a přihlášky na závody zasílejte na motovirus@centrum.cz nebo na neuvirt@pkd.cz

  18. Zdeněk

    Jedna info: hned po novém roce bude možno koupit SOHOO typ 29 na SPZ a s homologací do městkého provozu. Budou mít světla, blinkry, houkačku atd. Bude to mít kvuli SPZ jen motor 4T o objemu 50 ccm ale bude se tam dát nandat motor i objemu 140 ccm a nikdo to nepozná. Takže odpovídám na spousty dotazů. Info motovirus@centrum.cz nebo neuvirt@pkd.cz

  19. lko

    Dávejte sem víc příspěvků s pitbikama. Dík

  20. pit bike...125

    čus potřebuju poradit….prý je v Písku…. nějakej shop s pitbikem…..ví někdo webovku….

  21. Čárys

    jakub.říha Estránky.

  22. pit bike...125

    fakt moc dik

  23. pit bike...125

    cau. A on osobně vlasní ten obchudek..??

  24. honza

    http://pitbikesuspension.xf.cz/ – tunning vidlic na pita

  25. Zdeněk

    Přeji všem borcům kteří jezdíte na pitech hodně zdraví a štěstí. Pro nás všechny stále více lidí na závodech. Čím nás víc bude na závodech, tím to bude lepší, a ten kdo má doma pita a ještě nejel závody tak přišel o hodně. Sledujte tyto stránky a na začátku unora zde uveřejním termíny závodu připravovaného seriálu FOSTBETON.com. který se převážně pojede v jižních čechách. Takže se na Vás budeme za pořadatele těšit a přijeďte závodit. Případné dotazy rád odpovím na motovirus@centrum.cz PS: pro ty co mi píší kvůli těm tvrdším pružinám do předních vidlic SOHOO. Už jsou doma.

  26. klvin

    cus prosim odpoveste na toto: mam new pibike a zaseklo se mi zadni kole nekde v ose nestalosevam to ? prosim o radu

  27. Zdeněk

    V sobotu 01.03. 2008 se v Daytona Karthalle bude konat první závody PITBIKE MINIMOTO v tomto roce.

    Kdy? Sobota 01.03.2008
    Kde? Daytona Karthalle Vídeň (u Langenzersdorfu)
    od 8-12 h
    cena: 45 Euro

    Kategorie I – 125
    do 125ccm, zadní kolo 10nebo 12″, přední 12 max 14″, 4-taktní motor, ležatý s 2 ventily.

    Kategorie II – Open
    do 180ccm, zadní kolo 10nebo 12″, přední 12 max 14″, 4-taktní motor, ležatý s 2, 3 nebo 4 ventily

    Velikost pneumatik musí odpovídat pravidlům příslušné kategorie. Jako obutí jsou dovoleny slicky a profilované pneumatiky s různými směsi ( pneumatiky s hrubým vzorkem jsou zakázány)

    Volné tréninky, kvalifikace, 15min. + 2 kola na každou kategorii. Při velké účasti bude předběžně rozhodnuto o jízdě.
    Žádná druhá jízda.

  28. Zdeněk

    Konec přihlášek je již 15.2.08.
    Přihlášky zasílejte na motovirus@centrum.cz

  29. Zdeněk

    Už je to tady, byla zahájena registrace do seriálu Fosbeton Cup 2008. Registrovat se můžete na fosbeton@fosbeton.com nebo motovirus@centrum.cz Více info najdete na http://www.dirtbike.cz nebo na http://www.fosbeton.com Pojede se o nové dirty. Pozor, první závod se jede už 12.4.2008

  30. marek

    budou ted někdy náký závody v okolí hradce králové?

  31. Roman

    Zdravim vsechny mam AGB 29 a nejseme spokojeny s prednima tluimicema proto uvazuju ze si tam dam bud ty tvrdsi pruziny a nebo ze bych koupil ze starsi krosky nejake 80 predni tlumice jestli by teda nejake pasovali
    jestli to uz nekdo menil napiste dik

  32. Zdeněk

    Zdravím Romana, bez nějakých větších problému jsem tam napasoval do origo brejlí přední Marzochi z Kawy 65. Jak na délku tak i na průměr sedí. Jen do vrchních brejlí jsem musel dělat pouzdra. Pak je to o uplně něčem jiném, ale takoáto sranda stojí kolem 14 tisíc když se ti povede sehnat nějaké slušné vidle. Více info ti zašlu motovirus@centrum.cz

  33. Zdeněk

    Závody 15.3.2008 v Horažďovicích. Perfektní trať motokrosová na pity.

  34. Fošna

    Ahoj,přijeďte do Horažďovic ať víte jak jste na tom.12.4. začíná neoficiální mistroství republiky!!!!!Od profi jezdců až po amatéry.Více na fosbrton@fosbeton.com

  35. maro_

    co myslite ktera znacka pitbiku je nejlepsi?

  36. Roman

    Zdravim vsechny crosare muzete mi poradit kolik se presne leje oleje
    do prednich vidli na pitbike typ 29 ?

  37. Kuba

    Nemel by nekdo zajem o pitbike … INZERÁT SMAZÁN – NEJSME BAZAR. POZN. ČÁRYS.

  38. asdasdasd

    moc hezky ale neznas nekoho kdo by prodal levne(0/10000Kčnebo i levneji)napis mi na e-mail ensdrsnacek@seznam.cz

  39. rdx

    ahoj pitbikeri!!!!takze shanim jen a jen qwalitniho pitbike zadnou chinapower sracku ktera se rozpadne….nebo nedejboze srac co neni ani dodelanej…..chtel bych tu 250 abych na ni mohl litat musel jsem prodat yz250 08 z rodinnych duvodu proto pozaduji jen superqwalitnistroj mate nekdo moznost sehnat a dodat qvalitni stroj???diky tady je icq 329644865

  40. zero

    ROZETY/KOLEČKA 16ZUBU NA ŘETĚZ ZA 350KČ original anglie. supra.supra@seznam.cz icq 245429265

  41. Hogi

    Jestli si chcete vyzkoušet a půjčit pibike, tak máte možnost v Milovicích u Prahy http://www.pitbajk.cz

  42. Jasmin

    Dobrý den… chtěl jsem se zeptat jekej je rozdíl mezi pitama 125 sohoo a e-wind jenom jestli je v tom nějaký rozdíl v kvalitě nebo tak pište na mejl nabo icq…379456841 díky

  43. pavel

    fakt dobrí

  44. Míša

    ahoooj klucí máte prawdu pi-bike jako nejwíc sama ho mam takže wim o čem mluwíte…jako lesy a tratě…??fakt nejwíc držim palečky at nejni těch “dršek” moooc wim jaký to pak je :-Dtak hodně štěstí w jízdě

  45. Míša

    ahoooj klucí máte prawdu pit-bike jako nejwíc sama ho mam takže wim o čem mluwíte…jako lesy a tratě…??fakt nejwíc držim palečky at nejni těch “dršek” moooc wim jaký to pak je :-Dtak hodně štěstí w jízdě joouu a hezký pity máte na fotkách

Komentář: