Štědrej den nebo co to teda je, je tady

ggrree.jpgTak jsem se rozhodl vám taky napsat nějaký to přání, jo, jako že na ten Štědrej den, nebo co teda. Krátké počtení k zamyšlení uvnitř…

Vánoce. Je to za mnou. 30 ti dení masakr 7 dní v tejdnu v práci, dobrý pro kšefty, špatný na psychiku, to byly letošní Vánoce. Je neděle, 13h a já sedím v krámu, skončilo to. Přemýšlím, jestli napsat nějakou bilanci, nebo tak něco… Nevím…tak třeba jen tak stručně, co mě zaujalo….jo. Prodej. Hardware moc nešel, zřejmě lidi maj z loňský zimy ještě dost věcí. Co šlo báječně, byly zimní bundy, klasika, HF samo nej prodej, ale hodně dával i MEat fly, snb botky taky šly, a sem tam nějakej komplet. Neskutečnej prodej zlevněnejch mikina a jeansů  Horsefeathers. Celkově gut. A děkuju všem, že přišli k nám, a ne k těm mrdkám konkurenčním, kill em all :)

A lidi ? Zažil jsem tu snad úplně všechno. Byla tu sranda, byl tu i neskutečnej stres, ale všechno to skončilo, a je na čase na to zapomenout. Jen mě to nedá, musím se s váma podělit o ukázku předvánočního stresu, kterou mi to jeden člověk předvedl. Lidi byli v pohodě, někdo měl občas dotaz, že jsem lezl po stropě, ale jinak ok. Uvedu příklad, kterej mě dal hodně. 

Přijde chlápek, už od vchodu skoro běží ke kase, 5O let, zachovalej, oháklej, brejličky, aura síly kolem něj by se dala krájet nožem. Hned mi to naloží, s dvoustovkou v ruce.

"Dobrej, dejte mi za dvě stovky drobný !"

Já na to, koukám mu do očí, sedím u toho : "Nemáme, bohužel."

To ho zarazilo, někdo si ho dovolil odmítnout. : " NEMÁTE ?! "

Já stejným hlasem : " Nemáme. bohužel. "

Ne, nechápe to. "Fakt nemáte !?! "

Já furt stejným hlasem, aby pochopil, že nemáme je odpověď : " Nemáme, bohužel. "  

Začíná se nasírat, fakt : "Jak to že nemáte, co ste to za obchod? "

Začíná mě fakt bavit, pořád drží to dvoukilo v ruce. Já na to : " Jsme obchod, ne automat na rozměňování bankovek" 

Zabíjí mě : " A co má člověk asi dělat ? A jak vracíte lidem ? "

Povídám, pořád mu koukám do očí, což ho hrozně roztáčí, a klidně : " Vracíme lidem v pohodě, právě proto, že nerozměňujeme na parkování, jestli mi teda rozumíte. "

Chlap : " No to se mi snad zdá !! "

Nasranej odchází, a hrozně flákne dveřma.

Musím říct, že jsem neuvěřitelně zocelej a vyrovnanej člověk, až se sám divím. Mě už totiž nemůže nic rozházet. I když je to už třeba fakt moc, spíš se tím bavím, než aby mě to rozčilovalo. Protože když mě to rozčílí, tak mi to zkazí den, ale když mě to dokáže pobavit – tak to je ono. Letos mě snad nikdo nedokázal opravdu vytočit. Díky za to.

A pak tu taky byla sranda. Spousta hlášek, nejlepší byly 4 ženský, co po mě chtěly autogram, to jsem neviděl, fakt sem se nasmál, nebo když jsem v nestřežené chvilce okódoval mimino v kočárku, a rodiče když s ním odcházeli tak začal pípat alarm, a já je obvinil že to dítě museli někde ukrást… No bylo toho tuna…

A taky díky vám, svejm čtenářům, protože tady na webu do značný míry ventiluju svý pocity, který se ve mě hromadí, a tím u mě probíhá taková duševní očista. A vám, naší komunita, která je tu na úrovni, a kvůli který mě to baví dělat. Díky všem.

No nic, zavírám krám. Jdu dom. Konečně. Prodávací Vánoce končí. Svátky začínaj.

Vy si užijte teď už fakt svátky klidu a pohody. Hezký vánoční svátky vám, a já vám zase brzy něco napíšu… Díky za pozornost.

PS: Chlast a chlebíčky !

Čárys.

ggrree.jpg

31 komentářů pod “Štědrej den nebo co to teda je, je tady”

  1. RIDER

    jj dobrý-dost dobrý

  2. kuba

    hezký a veselý

  3. NR

    ty ses desnej sketak carys:-DD…chudak mel zkazeny vanoce…a to mimino?no ty woe.. :-D

  4. tomaass

    to s tím dítětem? ty se fakt nenudíš kamaráde, tak hezký Vánoce a doufám, že vyjde počasí a v tejdnu si parádně pojezdíme, už mi to kolo začalo nějak chybět..

  5. flatíno

    kdyby zpanikarili, zdrhli a to mimino ti tam fakt nechali, to bych se teprv smal.. ale i tak dobry:)

  6. Sušák

    Chlast a Cheníčky :)

  7. Frankq

    Dobree skoda s tim ditetem mel by si nakou ozdobu na kramu :D jinak štastný a veselíí

  8. SPYKE

    Jo jo – ČÁRYS márys CHENÍČEK :-D Good work s tím mimčem – to museli páni rodičpvé koukat… Kohopak příště okóduješ – nějakou roštěnku, psa apdo.? :-D

  9. PauliE

    to mimino je nejvíc :-D

  10. Manas

    Hracka Dusanek :-)

  11. PhX

    S deckem malej punk tak to ma bejt aspon se v kramu nenudis a stastny a vesely for all!!!!!!A do kostela bando aspon jednou za rok na vanoce taky asik pujdu(s donuceni:-) )

  12. eMTy

    já se tomu vánočnímu stresu jen tlemim. lidi uklízej, sháněj dárky, sou nasraný, že nestíhaj navštívit všechny příbuzný, u všeho se rozčilujou. já si jezdim na kole, chodim hopsat na trampošku a když už se fakt nudim, tak jdu sám lízt na stěnu. prostě hlavně se z toho neposrat! navštívit rodinu můžu kdykoliv v průběhu roku, to přece neni žádná vánoční povinnost a dárky dám někomu s větší radostí když to nečeká, než si čtyřiadvacátýho hrát na ježíška. takže vám všem přeju hlavně KLIDNÝ svátky!

  13. raf

    Sakra eMTy: Taky chodim sam na stenu… Meli bychom to nejak zkoordinovat co? Domluvime to v tejdnu na kole.

  14. xCiNx

    u m sou vanoce klasikapracovni 24 mam bezvadnou nocni — a mam klid ! jeste to kolo no to nemam .. snad v lednu konecne ten progress dostane nove biky a ja pomalu ale jiste zacnu shazovat te 10kg co mi pribylo od toho pul rocniho nic nedelani .. jinak stastne a vesele , pohodove vanoce !

  15. kozel

    Tak takovýhle, jako je ten eMTý, mám nejradši. Až si chlapče budeš muset taky jednou sám vydělávat, chodit do práce 5 dní v tejdnu, tak si pak o tom předvánočním stresu můžem popovídat, jak se mu směješ a jak jsi v pohodě. Zatím evidentně nevíš o čem mluvíš. 

  16. eMTy

    kozel: a takový jako jsi ty mám nejradši já. znáš mě tak dobře, že můžeš soudit, jak moc vim, o čem mluvim? jaký si to kamaráde uděláš, takový to máš! z čeho si myslíš, že žiju? že jsem profík a HF nebo dirtparade mi platěj 20 táců měsíčně? mimo to, že jezdim na kole a hodně sportuju taky chodim na vejšku, kde musim dávat zkoušky. a do toho práce. jo, neplatim oblečení, kolo, díly. za to ale odvádim pro sponzory dost práce, focení, reporty, přečti si článek o sponzoringu…ale protože nečekaně i já potřebuju nějakej cash, tak i já musim pracovat! ještě ses v tom neztratil? stíhám školu, kolo, práci. je ti to málo? můžem si to na týden vyměnit…držim se jednoho hesla: “pokud chceš být bohatý, musíš buď víc makat, nebo být skromější” zkus to pochopit a tvůj život bude třeba bohatší.

  17. eMTy

    každopádně hezký svátky i tobě, evidentně jsi jeden z těch, kteří vánočnímu stresu podlehli, tak se drž:-)

  18. kotleta

    co ma chozeni do prace spolecnyho s tim vysrat se na vanoce to nechapu….na vanoce muze srat kdokoliv…

  19. safy

    hehe mam takové tušení, že loni si ještě tomuhle vanočnímu tlaku nepodlehl a přes vanoce si valil klasicky v Punku jako jinej den. Měkneš dědo. hehehe:-))) jinak samo přeju pěkný vánoce

  20. Luk-ass

    Taky preju hezky vanoce vsem sem rad ze ted tyden volna ufff mam to za sebou a do 2.1. me nikdo v praci neuvidi tak stastny a vesely

  21. Grifter

    hele kozle, nejses ty ciste nahodou kozel z 69tky?:)

  22. cartman

    Obdivuju eMTyho jak to všechno s klidem zvládá, asi bych taky podlehl stresu. Zkoušky a vánocích taky znám a úplně mi to stačí a ještě abych měl u toho stres z vánoc? neee, jsou to svátky klidu, tak proč být nasranej. Přidávám přání hezkých a klidných vánoc a hlavně bez stresu.

  23. Tygr

    no hlavně že se točí. a jeden veselej vánoční song pro zahřátí… http://www.vaclavkoubek.cz/vk-mp3/vaclav.koubek.1992.obrazy.22.vanoce_www.vaclavkoubek.cz.mp3 kuwa fandim…

  24. ddd - andy

    Diky Martine, za ty klidny nervy a za to, ze nam to tu vzdycky naservirujes touhle usmevnou formou, kazdej den. Snad i diky tomu ty lidi tady jsou v pohode! Hezky svatky!
    D.

  25. SwitchCZ

    všem vám přeju veselé vánoce a do nového roku hodně naskákaných kilometrů :-) bez pádů

  26. kotleta

    koubek je nejvic!

  27. NR

    woow..ten emty je proste Buh, mas muj obdiv bezmezny…taky se snad jednou dokazi o vanocich vysrat na rodinu a pujdu si lozit po stene…chci byt preci taky rebel :-D

  28. ice

    přeju co nejmin šedivejch vlasů všem, který čeká od 3.1. nevánoční pokec s profesorama.
    KEEP SMILING ALL THE LIFE

  29. eMTy

    NR: to budeš mít těžký, s tim se musíš narodit:-)

  30. bubba

    4 : čárys – krásnej kurz asertivity : ))))) chci být jednou taky tak v poho ……………..

  31. Tůra

    Heh,je až pozoruhodný jak se lidi dokážou bavit(viz.mimino),tak to má bejt jinak by se člověk z toho zbláznil.Když to má člověk ve ,,vnitř ” v pořádku, je to vidět i navenek.Jako v případě Čáryse.No nic, konec žvatlání :) Masný a kyselý všem…

Komentář: