Votuň svůj Dodž – T4 a Andy

052.JPGTak další a další bikeři maj dodávky, se kterejma jezděj na závody… Jeden VW T4 v dechtu bez turbíny se stanem na střeše je vevnitř. A co ty, už máš svůj dodž ?

VW je v kurzu a tak bych tu představil i mojí káru. Na začátek trochu tech. informací.

Volkswagen Transporter rok výroby 92, 2,4l bez turba v dehtu dává 57kw a maximálku (dle techničáku) 140kmvh. Váha max. 2,5t s přívěsem 4,5t. Tuhle káru mám asi rok a půl a najel jsem s ní 20tis, takže tachometr teď hlásá 195tis. Ať jedu jak jedu žere pořád 8 na sto.

 161.JPG

Chlápek co to měl přede mnou (majitel bikeshopu) jezdil s tímhle autem asi 5let. Transporteru uříznul střechu a přidělal střechu na spaní z Westfalie. Sezení pro 6lidí, spaní pro 5 (dva na střeše tři dole na rozkládací zadní lavici). Od začátku jsem se smířil s tím, že tohle není žádnej lovec pokut na dálnici za překročenou rychlost, ale co, tak tam budu o půl hoďky pozdějc. Co se mě na tomhle autě líbí nejvíc, je právě, to, že můžu zastavit na jakýmkoli parkovišti a v autě bez problémů přespat a dál vegetovat. Boční 2m roleta mi dává další prostor. Neduhy byli snad jen zaseklý uhlíky v zapalovači (oprava 100kč) a vyžvejkaný silikon. pouzdro na přepákování šaltpáky (70kč) jinak do auta leju naftu a sem tam vyměnim olej..

andyvzime.JPG

Ale pořád si lámu hlavu jak vám takovýhle auto nejlíp popsat? Prostě modelovej příklad. Jedem na závody! Dejme tomu na víkend.

Takže vyrážíme v pátek po práci. Kola přijdou ven na zadní dveře, kde je od Thule držák a klidně by se ještě další dva biky vešly dovnitř. Tašky se nahází dozadu za lavici, sedáme do auta. Po dálnici jedem kilo. Nechci tuhle káru už moc honit a na 3,5tis otáček jedem 110kmh.

Na místo dorážíme za soumraku. Parkujem. Parkoviště je trochu z kopce, takže vyndávám klíny a najíždim na ně, abych to srovnal a nespali jsme z kopce. Roleta na boku auta se vysouvá do strany a sklápí se nastavitelný nožičky, nebo se opírá o střechu druhýho dodže zaparkovanýho vedle mě – to je potom depo! (vetšinou to byl můj dodž, pozn Čárys)

 063.JPG

Rozsvěcím v autě lampy (jedou na druhou baterku, kterou mám schovanou pod sedadlem řidiče i s případným adapterem na 220V) Zatáhnu za páku a zadní lavice se rázem mění v obrovský letiště. Standartně sebou vozím velký froté prostěradlo, polštář a peřinky, kterýma to dolaďuju. Okna zatahuju neprůhlednýma záclonkama a na přední sklo tutéž záclonu nacvakávám do cvočků ve stropě a na bocích dveří. The love place is ready!

043.jpg

Pod zadníma sedačkama je menší lednička, jede na 12V, ze který vyndavám jídlo na večer. Pro případ velkýho vaření je tam taky plynová bomba a dlouhej přívod pro dvouplytýnkovej přenosnej vařič s grilem.

032.jpg

Jdem spát. Na výběr je dolní již připravený letiště a nebo zvedací střecha, využívaná spíš při delších výletech, kdy je v autě cestovní bordel a skládání a rozkládání postele mě nebaví. Spaní dole má výhodu, že v autě je velký ticho a řvaní lidí v okolí mě nijak neruší a ráno, je díky záclonkám v autě dlouho tma. Nahoře je to zase jak ve stanu, slyším vše kolem a vepředu můžu rozepnout okno a koukat na hvězdičky. Překvapivě ale, díky laminátový střeše, neuniká tolik tepla a dá se tam spát i když je venku na nule.

 082.JPG

Ráno snídaně, pohoda, oblíknout – pokud je zvednutá střecha, můžu si v autě stoupnout a v klidu se oblíct. Na obídek vyndat židličky, sednout pod roletu ať prší, nebo smaží slunce. Ten prostor navíc je super. Můžu se tam převlíknout, aniž bych nosil bordel do auta, na nosnících rolety nechám sušit věci.

052.JPG

Odpoledne po ježdění, pokud není koupání v blízkosti, mam v autě 20l kanystr s čerpadlem zase na 12V a 2m hadicí zakončenou sprchovou hlavou, takže sprcha kdekoli.

A večer? Rádio s výsuvnym displayem, zkouknout nějaký dývko, poslechnout Ipoda a to vše s dálkou, s pohodlím zadních lavic.

 181.JPG

Jediný co mi chybí je nezávislý topení, ale s peřinkama a ženou u boku se to dá zvládnout i ve velký zimě.

nezávislý topení alá Andy…

 andyho-zena.jpg

Na závěr, snad jen podotknout, že v autě jsem vozil třeba i dva pitbiky naráz, aniž bych musel vyndavat zadní lavici, nicméně ta se dá velice snadno vyndat z kolejnic a tak vznikne z obytňáku náklaďák. Takže kombo dva pitbiky dovnitř, dva biky na zadní dveře a vzhůru za dobrodružstvím už párkrát proběhlo…

A to je vše, kamarádi ! to byl Andyho dodž. Děkujeme za článek, pánešku ! 

A s čím jezdíš na závody ty? chceš se podělit , Tak neváhej a pošli materiál na seven20@volny.cz  Zveřejníme cokoliv :) 

161.JPG

01.jpg 02.jpg 03.jpg
04.jpg 05.JPG 06.JPG
07.JPG 08.JPG 09.JPG
10.JPG 11.JPG 12.JPG
13.JPG 14.JPG 15.JPG
16.JPG 18.JPG  

21 komentářů pod “Votuň svůj Dodž – T4 a Andy”

  1. Čárys

    máš lepší nezávislý topení než já ! kolik toho vyžere za noc, na plnej výkon ? Muhahahááá

  2. Los tomanos

    Pekne ty….tuhle sem te videl jak beres caru z prahy :)

  3. ueeeeee

    slušnej bufík :) kolik to asi žere?

  4. tomaass

    super auto, měl jsem tu čest se svézt :-), trochu topí do kopců :-D

  5. Junior

    paláda

  6. Junior

    ueeeeee: na co ty hned nemyslis :D…a Čárys: zveřejníš i našláplou fábii 1.4 MPi co se do ní sotva vejde kolo rozebraný do posledního šroubku a žere víc než ty vaše tranďáky dohromady?což?

  7. DD

    kdyz jedes s tou zvedlou strechou, nebrzdi to trochu?

  8. prochy

    HF má good auto

  9. Buba

    tolik jsem necekal…good one

  10. fousmen

    A ja vzdycky premejslel proc mas tak divne zelenou strechu :-)

  11. T.H.O.mas

    sakra, tahle “rubrika” mě začíná doslova srát :-D … Jinak to nezávislý topení v uvozovkách ne? nebo je vážně tak nezávislý? :-D

  12. eMTy

    mě se snad ty T3 líběj nejvíc! akorát to tvoje nezávislý topení je podle mě trochu závislý…

  13. flatíno

    jj, super vozitko, televizka pro spolujezdce je supa:-)

  14. Junior

    Alice je na něčem závislá?

  15. kotleta

    eMTy:to je t4

  16. Junior

    kotleta: :D:D:D ten byl…

  17. bubba

    mě se líbí ta žena……. kdes ji koupil…. topení není třeba

  18. eMTy

    kotleta: dobře, tak prostě tenhle model t4:-)

  19. Junior

    no bubbo…

  20. ant

    ta zvedaci strecha je fajn a s 2.4d objedes svet, to neznicis ;)

  21. ddd - andy

    Jojo mam tu karu rad a to nezavisly topeni snad jeste radsi.. :-)

Komentář: