ikscé v Krupcé

img_1132.jpgA v sobotu jsme měli v plánu Krupku, jako už po desáte. Ale tentokrát to konečně díky počasí vyšlo. Hurá… Klik na víc akce.

No, takže ráno jedu na devítku k Filipovi, od kterýho je odjezd. Parkuju u něj ve dvoře, přendaváme věci do Multivana, přijíždí Mave, a S Filipem za volantem mizíme směr Teplice. Cestou potákáváme nějaký benga, a Filip vypráví jak ho sejmuli minulej tejden. Jsi závodník bejbe !

Jsme tam hned. Ze Strakonic přijíždí Jouda, s bobříkem (dodávka v bílý barvě, s hroznám veselým bobrem na boku, hehe) a parkujem. Je celkem sucho, ale protože celou noc lilo, čekáme MX. Čekáme dobře.

img_1078.jpg

V Krupce jsem už nebyl od závodů, takže rok, a neboť jsem slyšel různá hlášky, co je tu nový, a tak podobně, čekám celkem změny. Změny nastaly. Ha. Takže, jdeme na to.

Údajně (to znamená pro chytače za slovíčka – to, co jsem tu tenhle víkend slyšel) bude start tam jako vždycky. To je nahoře na louce. Tím osobně pro mě odpadá závodění tady, neboť ta rovina mě totálně nebaví, a když mě to nebaví, tak to ztrácí smysl. No nic. Rovina se za tu dobu změnila v lehkej kopec se mi zdá, pod bahnem – skoro se to nedá vyjet, aniž by jsi nešel s tepem nad 200.

img_1084.jpg

Přehoupneš se přes vršíček, jo, a jedeš k první zatáčce. Tady dochází k největší změně, a to je to, že se za tou zatáčkou pak točí doprava, zase na rovnej, asi 400 metrů dlouhej úsek. Děs. Proč? Tady polovina lidí umře, a vletí do techniky v totálu. Modlím se, aby se tohle zrušilo, a jelo se třeba až od toho rozdělení tratí. Aspoň. Neboť tohle neni konec, s XC šlapáním..

img_1088.jpg

Jedem dál, sípeme v deliriu. Přichází kamenný valy, s náskokem, a další kámen úrazu. Je to tu sice moc hezký, ale absolutně to nejede !!! Takže po tenhle úsek jsem to změřil na tacháku, a má to poctivejch 1100 metrů. Takže jedem, kilák rubačka, a pak votáčky co nejedou. No dobrá, jedem dál. Les. Cedička v slušnejch kulích hodně hustým lesem, sem tam kořen, fajn, ale hodně, HODNĚ vo držku.

Výjezd nahoru na konci – skoro do nuly – už nás jaksi nepřekvapí, že.

Pak je to takový motocrossový, celkem fajn, zatáčky a nějaký ten schod, a zase lehkej výjezd, ale bez problému. Pak se to stáčí takovým traverzem dolů, není to moc z kopce, ale je tu taková černá hlína, co klouže jak prase, a v tom jsou kameny.

Tenhle úsek nebude zadarmo, spíš si myslím že to bude to nejtěžší tady….a přichází pitomost největší…v tomhle rovným úseku je to kopák, asi 80cm vysokej, a do kamenů, samozřejmě na rovinu, s nulovým odjezdem. PROČ, bože?

to není výše zmiňovaný skok… 

img_1114.jpg

Tak na to s Joudou poukazujeme že je to nesmysl, ale jsme celkem vostře ujištěni, že pokud se nám to nelíbí, a nebo na to nemáme, můžeme jít jezdit fourkros. To se celkem v duchu bavím. Hele, no problema, jo, já to klidně skočím, ale mrdat si kolo můžu kladivem dole na parkovišti. Prostě je to tady nesmysl. Pokud tohle nezruší, nechám si to až na závod. Spouta práce pro nic.  Jouda si to dává, doraz do nuly a pedálama bere zem. Laskomina. Až se to vyjede…

Jedem dál, zatáčky a jeden celkem macatej skok, přes potok, kterej má slušnou deadline. Není to špatný, jo, kdyby….kdyby…kdyby jsi za tím neměl klopku, která tě vo 90stupňů votočí v místě, kde jsi skoro na rovině. A začíná kopec. Proč to tu nenarovnali, aby jsi plytké a stoupací úseky překonal s nějakou předtím získavší rychlostí ? No nic.

nájezd

 img_1133.jpg

polet

 img_1132.jpg

zatáčka za dopadem 

 img_1146.jpg

Vyšlápneš kopeček, sjedeš schod, pravou, levou točku, bez výhrad, a ujedeš asi 200 metrů, a jsi….ano….v ďolíku. Pod kopcem. Nasazuješ malej převodník, a jedeš si to vystoupat. Když to o 100 metrů dál vyfoukneš na vrchol kopce, pošle tě to do velkejch volnejch kamenů, kde to zákonitě prorazíš. A jsi zase na rovince. Ale ta už je jen krátká, a mázne tě do prudký techniky.

Tady je to pak docela dobrý, hodně z kopce, a pak takovou singletrailovou cestičkou pod lanem dál. A už jsi skoro dole, a klasický stará dobrá vejplata od boulí z nároďáku v MX.

Tak a to je trať.

Prostě jasně, práce milión, respect, ale 3 věci. Proč : ta strašná rovina nahoře, prodloužená o dalších 400m ? Proč nesmyslný skoky v místě kde je to netřeba ? Proč tolik rovinek a výjezdů ?

Teď mě můžete začít mrdat. Předem bych vám chtěl říct, že je mi to jedno. Tohle je můj názor. Nadšení a práce je tu dost, ale chybí tu logičnost. A s tím úsekem nahoře, se vám tam někdo zabije, až vy kyslíkáči vletí do toho lesa…

Video z trati, bez toho skoku a kousek se jede jinudy. Ale XC úseky jsou tam vidět dobře. TADY.

Jdem to najezdit. Zpočátku to klouže jako svině, a taky nevíme přesně kudy, postupně už je to lepší, a něco i baví. Spíš se tak vozíme, nikdo to moc nehrotí, sem tam BMX, sem tam jak s hnojem – klasika. Skok přes potok nakonec dává i Sokolík, sice jde za ním na držku, ale je to tam, bejbe. Jednou mě vyloženě podržely Fiveteny, neboť si mě podal les, a já s nohou venku drtil kotník mezi kořeny…uf. Ty boty jsou lepší než jakákoliv ortéza.

img_1157.jpg

Nahoru nás vozí sokolíka přítulkyně, dodže od Joudy má v paži, podle mě je její táta trucker a máma truckerova žena. Dáváme si to asi 5 hodin, ani nevím kolik jízd, myslím tak 6, možná víc. Trať stále osychá, a tak se tu pak dá i někde letět – což předvádí Jouda, kterej jde tak na držku, až skoro likviduje Norco. Ta trubka se hezky prohla, kamaráde :) Prodals to ?

No a Mave, klasika, jednu držku v kameným mordoru, dobře ty, a já jednou stromeček. Všichni ale žijeme, a jsme ok. A i celkem spokojený, zmotocrossovaný.

Jsem na to zvědav, jak to tu bde za měsíc a půl na závodech. Snad se to nějak do tý doby vyjede, zrychlí, zlepší. Uvidíme.

Balíme to asi v 16h, jdeme na jídlo, bašta veliká, a pak už jen rozjezd k domovům. Jouda se nás drží statečně až do Prahy, vykládáme MAveho, domlouváme plán, a já jedu navštívit PH do Jesenice, kde dostávám napapat (těstovinky s rybičkou, čajíček, kafíčko) a na spaní přejíždím do Čerčan. Je jasno, zima jak kráva, a zítra to bude určitě suchý… Dobrou noc. Teda vám den.

Ha.

Tak jsem zvědavej na ty kommenty, tohle jsem sem napsal předevší proto, že už jsem něco tratí pojezdil, a můj názor je že je tu co zlepšovat. Takže to berte jako konstruktivní kritiku, ne kibicování, jejímž účelem je poukázat na chyby týhle verze tratě.

Sespsal : Čárys, foto : RaF a já.

IMG_1072.jpg IMG_1074.jpg IMG_1076.jpg
IMG_1077.jpg IMG_1078.jpg IMG_1084.jpg
IMG_1088.jpg IMG_1091.jpg IMG_1106.jpg
IMG_1110.jpg IMG_1114.jpg IMG_1116.jpg
IMG_1123.jpg IMG_1130.jpg IMG_1131.jpg
IMG_1132.jpg IMG_1133.jpg IMG_1134.jpg
IMG_1135.jpg IMG_1136.jpg IMG_1137.jpg
IMG_1138.jpg IMG_1139.jpg IMG_1140.jpg
IMG_1146.jpg IMG_1147.jpg IMG_1148.jpg
IMG_1149.jpg IMG_1150.jpg IMG_1157.jpg
IMG_1161.jpg IMG_1165.jpg  

69 komentářů pod “ikscé v Krupcé”

  1. Buba

    kopák mi prijde taky celkem core…

  2. shimano

    jouda šel na držku?!?!?! hurááááááááááá! :D:D:D (sorry jouda, já jen abys věděl jaký to je…):D Prostě na muj vkus padáš moc málo… :D:D

  3. tomaass

    ja cp v xc nepojedu, tak je mi to jedno, ja pojedu jen to dh

  4. Jouda

    Dobře napsáno, představu o trati mam uplně stejnou. Člověk po začáteční rovince prostě nebude mít sílu vypořádat se s technikou, která pokračuje dál na trati. I pro bezpočnost by bylo lepší to trochu fyzicky zlehčit.

  5. Los tomanos

    Carys: to abys sis domu poridil rotoped a zacal trenovat :D

  6. Radek - etbikez.com

    Hmmm, jsem na to zvědav naživo…

  7. RaF

    Plně souhlasím! Oceňuji VELKOU snahu a odvedenou práci, ale jsou tam některé věci jaxi méně logické, ale uvidíme jak to nakonec bude.

  8. HoF

    Myslím, že hodně podobně se to jelo naposled v roce 2000. Pak se od toho upustilo, že to nesplňuje trendy….

  9. thomas

    podle videa mi to príde jako peknej FR sigle trail na nedelní projízdku:)
    Ale DH moc ne..

  10. -= mouras =-

    souhlasim!! určitě je dobře, že jsi se vo tom takhle zmínil. Myslim že jsi dost rozumne vysvetlil, že odvedly hodne tvrdy prace, ktera ale stoji za starou backoru, protoze postrada logiku. ja na ČP Krupici letos mrdám, abych se tam honil… Ve svym volnu radeji budu krotit kolo jinde! teda pokud – V Krupce je nádhernej les a skvěle se tam vlní terén, tak doufám že na tvoje rady místní bořek stavitel dá a provede razatní zmněny. PS: díky za info chtěly jsme tam jet….

  11. p.e.t.r.

    nemám rád dohánění “Světových parametrů trati” dřevěnými monstry, navíc v místech kde je obtížné najet a potom dobrzdit. Jinak na Krupce pamatuju doby, kdy se startovalo úplně ze špičky kopce, nevím jaký tam je aktuální problém, poslední pohárovka se mi zdála velmi vyrovnaná, technická, jako první závod si nemyslím, že by byl problém v okoukanosti. Byl bych nerad, kdyby si to však stavitelé tratí přebrali jako v Hostýně: “nelíbí se vám to, tak to pořádat nebudeme vůbec,,,,o tom to přeci není. Spíš jsem zvědav, zda by se nepodařilo přeci jen něco prosadit ve Špindlu, tedy nějaká změna, aby to taky nebylo jen rovina skok, rovina rovina skok….. srdečně Petr Uiblein, toho času koleno OUT

  12. -= mouras =-

    thomas: zapomněl jsem zčíhnout videjko – tedy dal jsem čumendo na videjko a beru z5. To jak jsem se vyjádřil bylo moc tvrdý. je to peknej singleTrack, urcite! ale jestli tohle má bejt pohárová trať tak nevim, pořád si závodní tratě představuju jinak….Nevim jakej je místní problem, ale vim že XC je DH problem.

  13. Zvolouš

    Tak nevim, já byl v neděli a z trati sem celkem nadšenej, když teda pominu tu úplně první fakt zbytečnou rovinku a pak ten seskok z klády do šutrů. Jinak nerad moc rejpu do tratí. je to pro všechny stejný a mam pocit že se pořád bavíme o DH “závodu” a ty bejvaji i o fyzický připravenosti. No nic. Taky jenom můj a hlavně celkem nepodstatnej názor.

  14. eMTy

    to abych zas najel na třífázovej trénink a začal sypat nějaký drogy…

  15. KUbasjz

    Já pro změnu souhlasím se zvoloušem. První rovinku pryč! Ano, Ale zbytek velká pohoda a dost mě to baví. S rychlostí sem nikde problém neměl. A šutry po tom debilním kopáku jsem z dopadu nějaky vyházel čoveče, takže ted se to dá o něco líp. Taky se mi to vůbec nelibilo, ale nakonec pohoda. Trat se mi rozhodně líbí víc než ta minulá. A pokud někde nemáš rychlost, tak to nemusí bejt tím, že je to špatně postaveny :) Tot zas můj nazor ;)

  16. _MiReK247_

    pěknej reportek i fotky:)

  17. Milan Cizinsky

    Jo, podobně se to jelo v roce 2000, jako pametnik muzu rict, ze kvality lonske trati to nedosahovalo, ze se od toho upustilo, bylo jedine dobre. Loni vsichni nadavaj na 1 rovinku, tak ji pro jistotu ztrojnasobime. Proc to nevede z toho kopecku nad lonskym startem, kdyz to slo drive?
    Pohar 2008:
    Liberec zrusen, Krupka XC, Spindl ?, Karlovice 4X, Bozak 12let cca stejny
    super podminky pro rust jezdeckeho umu…
    pred sezonou porada, to je vysledek….co na to zastupci jezdcu?

  18. -= mouras =-

    KUbajsz: :D souhlasim, díky. Vypada to ze si dam v tejdnu trip do krupice….

  19. Čárys

    4: Kubajsz : Ano, přesně tohle jsem čekal, až někdo napíše. Skoro jsem se o tom chtěl zmínit v článku, abych předešel komentům jako je tvá předposlední věta.

    Já nikde netvrdím, že mám patent na rozum, a že jezdím skvěle, a určitě rád přiznám, že mi na kole hodně věcí nejde. Ale to je právě to, o čem píšu a z jakého úhlu pohledu to píšu. Z hobby úhlu.

    Mě je jedno, kolik elitních střelců bude kterej skok lítat 4 metry za v mohutném potlumu, nebo jak skvěle a plynule projedou ty krásný votáčky na placce, nebo jak si spočítaj setinky na XC vložkách, kde zjistí, jak kdo v zimě hodně dřel.

    Mě jde o to, že je to někde nesmyslný a že je to hodně XC – pro jezdce, jako jsem já, což je podle časů většina.

    4: Zvolouš : Ba právě naopak ! Pokud se ti to líbilo, jsem rád, že jsem se mýlil. Snad vás bude většina.

    4: ALL : Primárně, PRIMÁRNĚ mi jde o to, co už jsem napsal v první větě popisu tratě. Se současnou rovinkou po startu, měřící krásný kilometřík, pro mě tahle trať postrádá smysl DH závodu.

  20. Petr Heinik

    To Kubajsz – nevim jak ty, ale ja mel tu cest na teto “nove” trati jedenkrat zavod jet. A s klidnym svedomim ti reknu, ze uz v te dobe to byl nesmysl, blizsi rozbor delat nebudu.

    To Zvolous – souhlas DH je o fyzicke pripravenosti, ale snad ne ve smyslu kolik jsem stihl natocit km na Kanarech.

    To oba – nekolikrat se ona rovinak resila, nekolikrat se nabizelo vedeni CP presun nize, pokazde to bylo zamitnuto. Nemyslim, ze letos to bude jinak. Apropo, presun o ten kus nize nic neresi, start by mel byt na zacatku toho kamenneho valu, pak se muzem bavit o DH.

  21. Jouda

    Může normální smrtelník pomoct k tomu, aby se ta rovinka na začátku nejela? Když jí téměř nikdo nechce jet, proč se sakra jezdí? Přezdívkou to neni, ale moc to nechápu…:)

  22. KUbasjz

    Jouda: myslím, že v roce 03 se to nejelo a šlo to, ale tady je asi kámen urazu časomíra a zdroj energie a zázemí pro to jejich auto, nepletu-li se?

    Čarys: Narazil jsi na problém jestli dělat tratě, na kterých si dobře zajezdí hobby jezdci. To bych raději nerozebíral. Nechci se zastávat Krupky, má hodně mínusů jako jsou právě zmiňované rovinky, ale na druhou stranu je to z mého hlediska nejtechničtější trat u nás a díky bohu za ní. A “nové” bych řekl že ji hodně pomohly. Jako například nová lajna nad dvojákem, pak tenhle dvoják, za kterým je slušná točka, kterou když správně projedeš, taxi v ni užiješ zábavu atd atd.

    Milan Čižinský: Pokud vše vyjde, tak by mohla být nová lokalita, kde už by se letos měl možná jet závod, nic není 100% a proto bych tuhle informaci dále nerozebíral, ale nevěš kolo na hřebík ;)

  23. Čárys

    4: Kubajsz : Ach jo. Co je elitního na 11OO metrech rovinky a výjezdech do kopce ? Jinak techniky jsou tu fajn, a proti těm jsem nenapsal ani půl slova.

  24. KUbasjz

    Ty woe, ani v jednom příspěvku jsem neřekl, že rovinky jsou dobré, elitní nebo tak něco :) Rozhodně pokud vše vyjde, tak zas tolik rovinek tam nebude. That´s all. :)

  25. Petr Heinik

    To Kubajz – naopak by stalo za to to rozebrat. Jedna moznost je stavet trate tezke a technicke pro 6 – 8 elitaku a postupem casu ten zbytek lidi znechutit natolik, ze bude jezdit lidi mene a mene a DH se stane naprosto nezajimavou disciplinou z hlediska sponzoru, vlastniku lanovek a dalsich podstatnych subjektu.

    Nebo muzes stavet trate s ohledem na hobby jezdce, tedy masy, a casem se dostat do stavu, ze pocet zavodniku, kteri prijedou na zavody se stane zajimavym i pro jine nez nas samotne.

    Ovsem pokud za techniku povazujes naprosto nepochopitelny skok, bez dopadu se zatackou postradajici smysl, prejizdeni valu z volnych kamenu v 15ti kilometrove rychlosti, ci klickovani brezovym houstim, budiz. Jen jsem myslel ze pri zkusenostech z SP mas trochu soudnosti.

  26. KUbasjz

    PH: ufff, no oponovat ti nebudu. Sám se nepovažuju elitaka, kterej by mohl říct tohle je fakt těžký a tohle je fakt lehký, tohle je pro hobby a tohle pro elitu. A máš pravdu s tím, že by na závody mělo jezdit hodně lidí.
    Osobně jsem slyšel na “novou” trat spíš chválu a i loni lidi říkali, že se jim ta tréninkova, ted už tedy asi zavodní, líbí víc. Dycky se najdou hlasy proti. Ale věřím, že až se ještě víc vyjede, tak si ji oblíbí víc lidí. Na druho stranu mě je do toho fuk. Já ji nestavěl …

    A k té technice. Bral jsem české měřítko, s tratěmi ze světa se naše tratě, na kterých se jezdí závody nedají srovnávat. Dokážeš si představit, jakej rozruch by udělal třeba kořenovej úsek ze schladmingu, kterej se vloni jel nově? To už by ti na ty závody nepřijel vůbec nikdo. Tak já nevím, jak bys třeba stavěl trat ty? Nikdy se nezavděčíš všem.

    Ale z našich tratí je jen málo těch, které mají takové úseky jako krupka. Třeba špindl, ok, tam jsou dva technické useky, jinak je to cestička podél lesa. Atd atd.

  27. filipmat.us ( XC Pro rider )

    Ach ta první rovinka…ach ty rovinky..to bude bolet..zase zvratky v přilbě..kdo to má pořád čistit… :-(

  28. Petr Heinik

    To Kubajsz – Jasne nikdy se nezavdecis vsem, o tom zadna. Nekomu se to libit bude, nekomu ne. Jak sem psal vyse, ja tu cest na teto trati zavodit mel a proti lonske trati je to dle meho krok zpet. Muj nazor. O rovinkach a kopeckach diskuzi vest nebudu, v tom se asi shodnem vsichni.

    Co se tyka techniky, myslim ze si ne uplne rozumime, to bychom museli probrat tvari tvar, v tomhle psani se lecktera myslenka ztrati. Jinak s tim Schladmingem bych nesouhlasil, jasne ty koreny byly HELL, ale daji se pri trose vule sjet, v nejhorsim se skutalis do jehlici, za sucha naprosto bez problemu – to je dle meho ukazka techniky. Naproti tomu v CR rovna se technika vetsinou nejakej nesmyslnej skok ci drop, kdy mam obrovskej odraz, zadnej dopad a jina varianta nez to dat neexistuje – techniku ve Schladmingu muzes projet pomalu a postupne zrychlovat a porad to bude zajimave, zabavne – naproti u toho skoku musis hned napoprve to dat v odpovidajici rychlosti nebo objet.

    Spis me udivuje, ze na podzim se vsichni sesli, rekli si jak to delat a vysledek je toto. No nic.

  29. MaVeRiCk

    je tak tezke zajistit generátor? gdyz minimalne jeden svaz má?

  30. MaVeRiCk

    me se to libi! a rovinka? existuje taká věc hmmm myslim mnoo jak se tomu riká generátor? jo to bude asi ono! a myslim ze ho svaz mit muze jen ale kdyby nekdo chtel! ale tak nic! tady plati pravidlo cislo 3!

  31. KUbasjz

    Maverick: Tam jde ještě o to, že potřebujou mít nějak po ruce to velky auto bo co.

    PH: To máš pravdu, tyhle webový diskuze nevedou absolutně nikam. S tím schladmingem máš pravdu, tak nějak. Já tím chtěl naznačit, že oni ví, jak postavit kvalitní trať. To u nás bohužel ví zatím asi málo lidí a když už to někdo ví, tak ji nepostaví pro ČP. Máme tu pár hodně dobrých tratí, na který se třeba ani závody nejezdí, protože třeba nejde tam jet (zázemí,ochranáři atd) nebo stavitelé z toho nechtějí dělat veřejnou žáležitost, což chápu, když vidím tyhle diskuze :)

    Mno já už toho tady nechám, stejně to nikam nevede.

    BTW příležitost udělat trat světových kvalit snad bude ;) hehe

  32. The Skreth

    tak moment.. Tyhle diskuze vedou k tomu, že my fandové DH si můžeme přečíst, jaký názor na problematiku mají lidé, kteří tomu rozumí a mají konstruktivní poznámky. Můžeme se od vás poučit hehe ;-) Když si to řeknete mezi čtyřma očima nad pivem, tak nikoho neoslovíte. Nepodceňoval bych sílu medií..

  33. The Skreth

    Mimochodem Kubajsz, docela se těším, co vzejde z tvých tajemných poznámek o nové trati, potažmo lokalitě ;-)

  34. hýbňoš

    že by velmi tajná informace o nové lokalitě byla už prozrazena? a kde ? no přeci tady kde jinde http://www.scottmtb.cz/news/cesky-pohar-2008-dh-aneb-trikrat-do-krusnych-hor-1166/

  35. -= mouras =-

    jé von vlastne existuje i scottmtb.cz ja uplne zapomnel, hehe muj internetovej magazin 720.cz mi opravdu staci, pokryje celou scénu…ale jak je videt vsechno ma své mouchy. nevadi, vsak hybnos nam je vychytal.

  36. KUbasjz

    hýbnoš: ty woe, pulpán je neskutečnej :D Kua, mám rozepsanej příspěvek a ted ho musím opět změnit … brzo to dám k sobě na web

  37. DD

    bojkot…a kdo si myslel ze akce typu gravity meating neco zmeni? asie…slovensko foreva:-)

  38. Keli

    Vi nekdo, kdo tu trat navrhoval a stavel? At mame konkretniho vinika.

  39. Čárys

    4: Kubajsz : Pokud chtěj, a neuměj s autem, rád jim tam s tim dojedu. Je to po cestě, že bych tam přijel i avií ! Stačí se ozvat.

    4: DD: Gravity meeting jaksi nevyužil nabízených šancí, ať už např ve formě cen, nebo komunikace. Vidím to bledě, a to dost.

    4: Hýbňoš : Největší mediální mrdka :) Chci být jako on…

    4: Mouras :díky moc :)

    4: Petr Heiník : Na 1.května jsme pozvaní do Liberce. Druhej den bych ti ukázal Krupku..tzn – hybaj regenerovat :)

  40. Čárys

    4: Keli : On to není vidník, je to pracant, fakt si tam mákli. Sice někde trochu nešťastně, ale celkově to není o vině – je to o moři práce.
    Spíš je to o špatné koncepci.

  41. KUbasjz

    trochu sem něco sepsal, i ty nový lokalitě: http://www.kubajsz.com/?p=67

  42. Dudák ze ST

    tak ještě že mam 19.5. tu maturitu hehe …..odpočnu si v pískovně na dirtech a pak pudu říct komisi co (ne)umim :-) …..Peace všem

  43. Honza

    Dle mého, by bylo nejlepší ten start fakt strčit na ten kopec, jak byl kdysi. Další možnost, jak obejít tu rovinu, je jít s tou cestou lesem po pravý straně (smrky). Už jsem to zkoušel, ale chce to slušnou úpravu. Jinak to zavede přesně kam je třeba. V tom bych viděl problém celé Krupky. Lesáci tomu našemu ježdění moc nakloněný nejsou. Komárka umožňuje hodně tralsů, ale lesáci fakt nejsou super.

  44. Radek - etbikez.com

    “Co se tyka techniky, myslim ze si ne uplne rozumime, to bychom museli probrat tvari tvar, v tomhle psani se lecktera myslenka ztrati. Jinak s tim Schladmingem bych nesouhlasil, jasne ty koreny byly HELL, ale daji se pri trose vule sjet, v nejhorsim se skutalis do jehlici, za sucha naprosto bez problemu – to je dle meho ukazka techniky. Naproti tomu v CR rovna se technika vetsinou nejakej nesmyslnej skok ci drop, kdy mam obrovskej odraz, zadnej dopad a jina varianta nez to dat neexistuje – techniku ve Schladmingu muzes projet pomalu a postupne zrychlovat a porad to bude zajimave, zabavne – naproti u toho skoku musis hned napoprve to dat v odpovidajici rychlosti nebo objet.” Tohle by se mělo tesat!

    Pulpi: Ty jsi ale investigativní žurnalista;-)

    Keli: Používat slova jako “viník” je celkem dost. Je třeba říct, že když jsem tam byl jezdit někdy v březnu, že tam místní kluk zametal listí. Takovejch lidí moc není a tohle je jen nasere.

  45. DD

    2carys. je to skoda, prevelika skoda. jeste za mame ty svy soukromy trate z kopce :-) ale trenovat na nich na CP je zbytecny, hehe. a dik za clanek, uz sem se malem nechal zviklat ze bych do krupky zase po letech zajel…hlavne teda kvuli koupaku , 16teens a night clubs :-)

  46. Junior

    no…všicí se baví o jelitech, hobíkách…ale junior?co takovej Junior? skok s hranou kamenou? děkuji jdu na fourcross…holt ty závody chtěj jezdit i lidi “paka,občasní skokani,sračky,sraby” jako já…nebo sem sám?když chci jet sjezd a nevysílat “pro mně riskantní” skoky, je možno tam jezdit? mYluju božák…to je taky podle mě technika…je to délkou dlouhý, je to z kopce, je to rozbitý…

  47. Keli

    2 Carys & Brozak: slovo vinik bylo zvoleno nestastne. Urcite tu trat stavel s dobrym umyslem, tak pokud jsem se dotkl, tak se omlouvam.

  48. tomaass

    lepsi diskuze nez na libimseti

  49. Kačer

    co ta dělá Nymš??? jak tak koukám akorát čumí??

  50. Medved

    nerozumim tomu, nikdy sem zavod ve sjezdu nejel a nepojedu. ale vim ze ta druha trat v krupce me bavi asi vic nez klasicke DH. Ale závod ve sjezdu na ní? to je proste blbost! je to singltrail, krasnej a zábavnej ale fakt to neni sjezdova trat! ty rovinky taky.. me slouzej jako fajn místo na odpocinek.. ale dupat pres ne na cas? fujtaxl! DH ma bejt proste z kopce! a furt! ja sem pro nárocný tratě! tam se neco naucíme! kořenová pasáž ve schladmingu je naprosto paradní a přesně patří do sjezdu! traverzům smrt. muj nazor je spis vytuningovat klasickou DH trať v krupce! pridat nekolik peknejch poletů!.. mista jsou kde by to slo. mozna naky useky trochu zplynulostnit a naky zas naopak pritížit.. pěkny skočky s dopadama a bude to krasna trat. A samozrejme startovat v miste kde se delej trate.

  51. KUbasjz

    Medved: Tak řekni místním stavitelům a přijed tam něco udělat? :)

  52. zlosyn Junior

    přijede paní půlpánová a nandá to všem na svém Scocottu Contessa se svým růžovým dresem…když teda řikáte že se jede to xc

  53. JKL

    jestli je to tak, jak ctu, tak to teda pojedu radsi na rakousky pohar! je to polovicni cesta a trat o 100000% lepsi…. (doporucuju tuhle moznost vsem)

  54. tomaass

    KUbajsz: to asi nebude reseni
    all: co jsem slysel teste se na jablonec :-D

  55. Medved

    Kubajz.. pokud reknete .. tak .. ten a ten den budem stavet, nekde se to vyhlasi abych vedel ze akce bude, tak pokud mi to prace dovoli velmi rad prijedu!

  56. Fachy

    Tak pokud mám mluvit za sebe jsem z TP a raději jezdím FR. Min. rok jsem byl na závodech DH a vyděl jsem tam, jak si jedem mladej při krashi rozsekal hustě tlamu. Trať je to fakt dobrá, ale občas je to “pěkně vostrá svině :D” Freeride – je to v poho ale DH by potřebovalo trochu úprav.

  57. Čárys

    4: Kubajsz : Hele, pokud bude nějaká ofociální brigáda, rád vystavím článek, a rád přijedu pracovat. ALE !

    Ale jen na smysluplné trati, takže pokud se zruší ten začátek. což už tu bylo omláno 100x. Tak ode mě asi takhle.

    Co se týče : “řekni místním stavitelům” to se fakt směju, klasická “petr Marek koncepce” Neměli by snad stavitelé říct nám ?

    (4 : Neznalé kolem situace Petr Marek. Na gravity meetingu jsem se nabízel s cenama, a s tím, že sem čekal, že se mi teda někdo ozve. Ozval se Zdeněk Pól, s dotazem, jestli mi již Petr Marek volal. Ne. Tak se mu prý mám ozvat. To byl pro mě vrchol. Vnucovat se s cenama nebudu, když nestojím za telefon…)

  58. The Skreth

    to JKL: trať je tam možná supr a závody taky, ale pokud budou všichni smýšlet jako ty, tak u nás to povede jen jednou cestou a to dolů

  59. admiral pastelka

    to the skreth: jen at smysli vsichni jak jkl aspon u vas (hezky rikas nas – v praze, cechach) pujdou vsechny zavody do haje… a ze maji slusne nakroceno…

  60. DD

    cechy vs morava – kdo vyhraje? sparta voe…

    skreth – dolu to potrebujeme :-) aby se nemuselo slapat :-)

  61. KUbasjz

    medved: hele já tam nic nestavěl a ani asi nebudu. Spíš sem to myslel jen jako takovej popich.

    je mi jasný, že sám od sebe asi nikdo nepříjde a neřekne: Hele mám tu lopatu, jdu vám nakopat novou trat. :)

    Čárys: počítám s tebou na Bouřnáku, až se tam vymyslí něco kloudnýho dám vědět. Bylo by fajn, kdybys mi trochu pomohl s propagací a aby lidi věděli, co se tam děje ;)

  62. Čárys

    4: Kubajsz : Není problém. Klidně budu i jeden den, z mého 3 denního víkendu, makat. Když nebude jiná akce, samozřejmě…

    Vše je na domluvě.
    Propagace je jasná, no problema.

  63. JKL

    2 The Skreth: mozna povede, ale jen ze soucitu nebudu davat penize na neco, co nema budoucnost. A dolu uz to vede hodne dlouho. Svaz se chce porad priblizovat svetove urovni, ale spis CP vic a vic tahne ke dnu. Prikladem by mohl byt lonsky mistrak, co tam se delo…. skoda slov

  64. JKL

    2 The Skreth: mozna povede, ale jen ze soucitu nebudu davat penize na neco, co nema budoucnost. A dolu uz to vede hodne dlouho. Svaz se chce porad priblizovat svetove urovni, ale spis CP vic a vic tahne ke dnu. Prikladem by mohl byt lonsky mistrak, co tam se delo…. skoda slov

  65. Tomík

    Já si vloni na Krupce urazil ramono, takže tam letos ani nemám jezdit ??

  66. Spon

    To se mi Sokolik ani nepochlubil ze tam hodil tlamu. Hehe

  67. Čárys

    4: spon : smotal se jak malej. Skočit ten skok, a z radosti nad tím ,že to dal, zapoměl brzdit, zatičit, nic. Tak se smotal rovně do toho bordelu. No super :)

    4: tomík : Jestli si tam letos hodláš zase urazit rameno, tak asi nejezdi.

  68. Pitrs

    Dneska jsem si dal trat na svem pevnem XC s 80mm Scarebem a nebylo to moc zadarmo a na hladkejch plastich jsou nektere mista az moc. Me se to libilo a uz se tesim az si to dam na HT,jen ten skok pres kmen na placku mezi sutry je na HT docela dost.
    Vzhledem k tomu,ze to mam na Komarku asi 15 minut a uz jsem tu starou trat jel mockrat,tak jsem rad ze je to jine.

  69. jurka

    no spoustu lidí čp dh? asi letos nepojede pořád dokola ba čím dál horší a stojí to jen material ! nebude lepší se takhle domluvit a zajet pokrotit někam do bikeparku? špičák,dolní morava,liberec,semmering apd. nebo slovenský pohár.

Komentář: