World cup no.1 – Maribor

dsc00941.JPGNu, tak jsem vyrazil za závodama, prvníma v tomhle roce 2008. Sice není kdovíjaká fotogalerie, ale zase už to máte v neděli večer k přečtení. Klik na it !

Nu, tak jsme ve středu večer, po práci, vyrazili. Jelikož se do Mariboru jede z Prahy přes nás, JČR, tak mě Petr naložil hned u baráku – super. Večeře, a kolem 22h jí mastíme na Dolní Dvořiště, a dál. Jedem velkým RB truckem, takže nemusím řídit, jurá… Cesta moc neutíká, a tak to kolem půlnoci zapícháváme dost unavený na rakouským odpočívadle, a jdeme spát.

Vstáváme v 7h, snídáme, a rozjíždíme to směr Graz, a Slovinsko – není to daleko, asi jen 400 z Tábora – ale hrozně se to vleče. Petr jí drží, a tak jsme tam kolem 11:30. Těsně před MAriborem nás dojíždí Kamil, v Buzuki káře, držel jí prej jednou z kopce 190, ale to prej nemám nikde říkat… Parkujeme v Tech area, kde parkingujou UCI teamy, a jdeme se zaregistrovat.

dsc00941.JPG

Při registraci platíme 40 ojro, a v tom dostáváme permici na 4 dny, a různý kartičky, a tak podobně. Od 14h máme pěší prohlídku tratě, a tak jedem obstarožní sedačkovou lanovkou nahoru, kde zjišťujeme, že jsme teprve v půlce, a tak si to šmajdáme po trati nahoru. Trať popíšu hnedka.

Tak jsme na startu. Trať. Je to variace na 1000 a jeden kořen. Samej kořen, a zatáčka. Start, rubeš jí, čtyřka, pětka, šestka, sedmička, a po 50ti metrech je skok, tak 10m polet, ale aby to bylo čistý, tak spíš tak 12. Váže klopka, hned vracečka druhá, a hned klopka další. Jsi v lese. Samá votáčka, klopka váže klopku, a na kořenech. Takhle asi 300 metrů.

dsc01004.JPG

Sešup dolů v korytě, pravá, traverz 10m na odkloněnejch kořenech, levá zatáčka…3m…a gap. Tak 2 na 6, s celkem placatým dopadem. 10m na brždění, klopka, váže zatáčku, klopka, a hup z lesa ven. Dopad gapu je v kořenech, samo…

Louka, velká palba, plná devítka, macatá 30m dlouhá klopka, traverz, a 3 klopky, v prachu a utahující se…les, přeskok kořenů, palba. Boule v kořenech, jdou skákat, 15m, levá klopka, boule v kořenech (jdou skákat) a jsi v kamenném mordoru – kterej je celkem DOST. Vybereš si stopu, a nějak to zdrtíš… Nemálo. A jsi na cestě.

Traverz, pravá dolů, a další variace na 100 plus 1 zajímavej kořen. V točkách, na rovince, v boulích…pořád se to mění, a pořád se to točí..kořenový traverzy a pak koryta, a horzná palba, ale hrozná. Tohle tě mrdá až do cíle, kde ty nejlepší jsou za 3 minuty. Rád bych to dal pod 4…

No nic, jdem kouknout na 4x. To je taky dost…Tak se na to jdeme radši vyspat.

Je pátek, den první našeho tréningu. Ráno vstáváme na 8h, tréningy jsou od 9 do 14 h takže OK. No nic, jedem nahoru… Jedem kabinkovou lanovkou, která je fakt pomalá, a už takhle brzy se tu začíná dělat fakt fronta. Tak na  45 minut. A vedro – na slunci fakt hell…a tuny mamut bejba

dsc00967.JPG

První jízdu jedem na kukačku, co kde je a tak, a druhou jdem na to. Rubu jí na prvního macáka, polet, ufff, na brzdy…je to dálka ! V lese si to nepamatuju, tak spíše poznávám…louky…kamení – tady hledání stopy, kterou budu jezdit…a dole tak nějak podobně. Není to easy, ty jo !

Dáváme dneska 4 jízdy, neboť víc nestíháme ( fronta je dost) ale popravdě bych jich asi ani víc dát nechtěl. Myslím že to stačilo. Jezdíme spíš tak nějak poznávačku, přidrtíme zejtra.

Samo hlavní, co se dneska děje, je kvalifikace 4X. Kamil poctivě trénuje, pevnýho Monstra s Foxinou a hopama, je to lehoučký bro ! K trati.
Trať 4x je celkem pěkná, i s pár místama ne předjíždění. Start, rovinka, dablík klády a dablík, velká klopka, odkloněná točka, a pak pasáž se skokama a boulema, s různejma možnostma..sestupák, Wólo, a lavice s boulí asi po 5 ti m a objezd (více řeknou fotky) a dva zpomalováky, a klopka na cílovou pasáž, dabl 8m, dabl 11m, děs. A cíl. Rychlá, a těžká trať…

dsc00951.JPG

Kamil, a jeho ježdění. Je to ŠÍLENEC. Netřeba dodávat nic. Snad jen že jako první naskákal to transferový zlo, nemám slov. Jdu s ním nahoru na start kvalifikace…support…cajky a tak, pití…Ujišťuju se že má všechno, a koukám na lidi…

Kamil startuje. Riders ready, random gate….padá to a Kamiloj jí solí…hodně rychle…čas super…Je první…zajíždí ho jen Atherton…takže v kvaldě DRUHEJ FLEK ! Super… Lopka se tu celkem trápí, a jinak je tu k vidění strašný kvantum dršek, hlavně v tréningu, ty jo. Na tráňu asi 15 záhozů….

Arnoštek je prostě boží… 

dsc00962.JPG

Večer dáváme promítání videa co už brzy vyjde ve Velu, je to super…moc pěkný počin. A my pak s Petrem ještě kus filmu Pár pařmenů, což je úplně nejvíc. A spát.

A je sobota. Dneska mám za jediný cíl. Naskákat vše načisto, a vyladit stopu, co pojedu. Jedem s Petrem nahoru, domlouváme se na gap, že pojedem za sebou. Činíme tak. Držím se mu v závěsu, tak 7m, Petr vymlaskává zatáčku, skáče…před ním buchta….boty lítaj vzduchem, kopyta ven, hroznej rozstřel…Petr to má just…a já zastavuju 20cm od hrany gapu…Uf, zlo. Buchta není ready. Petr čeká pod skokem. Tlačím to nahoru, abych si to teda skočil. Moc se mi nechce, tohle jsem vidět nemusel. Mezitím přilítává další chlápek, letí na gap, bere blbě zatáčku, polet…strašnej rozstřel…žíněnky…nádhera.

Kua, nechce se mi tam, ale život je boj, tak to na to rozjíždím, kořenový traverz držím…točka…mohutný odraz…a kurva…moc daleko…přestřel a strašná rána, jakou jsem snad ještě nikdy nedal, kov na kov…do klopky se trefuju jen tak tak. Takže poznatek jedna – rychlost ok, jen se proboha tolik neodrážet. Kolo kupodivu vydrželo…

dsc01005.JPG

Tak si dáváme zase 4 jízdy. Celkem jsem i spokojenej, někde mi to jde, někde nic moc, a někde se bojím – fakt kule – ale celkem jsem spokojen, jede se mi dobře. Uvidíme co závod, tady už asi není co trénovat – jdem kempit. A projít depo, je totiž nejvíc…ty káry, ach !

 dsc00988.JPG

Obědváme, a pomalu se připravujeme na Kamilovo tréning, a závod. Balíme co se dá, aby se opravilo vše na místě startu, kdyby něco, a jdem nahoru. Petr jde tentokrát s Kamilem na start, a já jdu dokumentovat vše na trať, vybaven kamerou, a fotáčkem s golfistou.

Tréning přináší svou obvyklou porci rozstřelů, a netrvá dlouho, a je tu závod. Scházíme se tu celkem kvalitní skupinka – Pavel Čep, já a Dominik, a dokumentujeme místní čubky, a sem tam i někoho na kole. S Čepérem rozjíždíme strašný hlášky, nepublikovatelné…OLMík jede. Nic sem nenapíšu. NE. Hehe….

dsc00969.JPG

A Už to lítá, závod je tady. Hvězdy padaj, rozstřely v prvních dvouch zatáčkách nejsou málo, ty jo. Tam se především rozhoduje. Kamil vyhrává první rozjížďku, jednou druhej, Lopka jde na držku, Rennie jde na držku, všichni jdou na držku. Kamil nakonec doplácí na celkem špatný starty, takže v další rozjížďce je po startu až třetí, a do cíle se to už nedá stáhnout…na finálko to tentokrát bohužel není…nakonec 9 flek.

dsc00961.JPG

Vyhrává španěl, jehož jméno nevím, hehe, a Tschugg, německej prepucio, a čtvrtej od nás, čech, Sláva, kterej měl fakt starty jak Prokop. Kongratulace ! Thats all.

No a večer, žerem hamburgry, filmuje Pár Pařmenů, a jdem celkem brzy spát – ať jsme na závod svěží…

Ráno máme tréningy od 8 do 10 ti hodin. V 10:30 začíná závod, a my startujeme až ve 13:15… Ráno si to dáváme teda celkem brzy a rychle nahoru, aby jsme to v čas stihli dát dvakrát, což je před závodem (aspoň pro mě) ideál. Nahoře nám oznamujou, že je to nonstop tréning, takže celý v kuse, a když ne, tak jsi disklej. Radši teda posloucháme, a jdeme na to.

Jedem tak nějak na kukačku, a dole ani ruce ani nohy nějak nebolí…vypadá to slibně, neumřu. Jedem ještě jednu nahoru…teď si to zkusím rychle…blížím se ke startu…ou šit…prorážím zadek o nějakej kamen. Z tréningu je prd, a jedu lanovkou dolů. Další jízdu už nestíhám a tak si dám až kvalifikaci (pro mě závod :))

Dole se scházíme s Petrem, kterej je spokojenej, takhle prej jet v závodě, tak je happy. No uvidíme. Sem tam kecáme a odpočíváme, já měním duši, a trochu ladím kolo hadříkem…

dsc00975.JPG

No a je tu závod. Vyjíždíme nahoru, jsem celkem v klidu, akorát se mi vůbec nechce spadnout, nene, tak doufám že to vyjde. Chvilku se rozcvičujem, koukám na start cizích lidí, některý jí solej zle. Přijíždí na start Kubajsz, kterého vrátili, neboť se před ním někdo šeredně rozstříknul, a kluky zastavili a poslali na start znova. Uff… potkáváme Kraba, kterej nás děsí kecama o tom, jaký je to po Rock sekce zlo, že už tam nikdo prej nemůže…Tak pojedem radši klidnějc, na louce žádnej sprint…

dsc01006.JPG

Tak jdu na to. Říkám Petrovi, tak za chvíli dole čau, klasika, a koukám kdo startuje za mnou. Tomac Factory team, kurva, tak to doufám, že mě nedojede – iluze nemám.

Pět sekund, vyrážím…solím na skok…PÓÓÓLET…dobrý, za tím to přebržďuju…hm…jsem v lese, klopky ofaftně, blíží se gap, 50 metrů, přidrtím, uf, náskok, kaňonek, levá…dobrý…traverz kořenech…ok, pravá a GAP, dálka ok, dopad mrda, do klopky just, z klopky drift, dvě točky a louka… zatím sem spokojen dost. Louka. Sedám si, a dřu v sedě…30m klopka…traverz, prašný klopky, trochu zbytečně pomalu, ale výjezd super, tak já držím, kurva, trochu to mrvím…držím dál, blíží se Rock section…nájezd ok, v ní pomaleji, pak výjezd pouštím, když u vidím že to je ok…Jsem naprosto freš, co to Krabák povídal…začínám dřít…cesta…náskok dolů, a už mě to mrdá, kořeny a boule..držím, jedna dvě točky nic moc, ale celkem pořád spokojenej…kořeny, ustřeluje mi to, držím to…dřevěnej můstek…ozývaj se ruce…trochu ubírám..pravá levá, uf, pomalej, si kurva pomalej…přišlapuju, cílovej sešup, tady si mě to trochu podává…předposlední zatáčka…nevyndej se, nevyndej se…je za mnou, poslední, a růůůůbačka do cíle… ŽIJU ! Čas nějak 3 a půl… Tomac factory team přijíždí 15 sekund po mě…pohoda.

Čekám na Petra. Nikde. A už je tu. Zválenej jak pes, hroznej prašnej sněhulák, skřípe zubama (má tam písek) a povídá že šel z tý cesty…Muhahahááá. Prej klouzačka, zamykačka, a do tý houbky po hlavě…Není ani škrábnutej, super…

dsc00994.JPG

No a tak to nebudu protahovat. Do závodu nakonec z našich postoupil jen Adam Vágner, Kubajsz šel na držku, Charvát Matěj o kousek nepostoupil, Kaschtan 3:11 – super bejbe! Krabák 3:20… další ani nevím, ty jo.

No nic. Žiju, a dal jsem si motox, takže já osobně jsem happy. Nevím jak ostatní, ale to je jejich boj.

Jdem se samo ještě kouknout na elitu, na závod. Je to peklo, to jak jednou některý ženský, to je šilený…fakt lítaj…a už jsou tu chlapi. To je DĚS ! Držej to strašně, nedá se to popsat, a zatáčej na místech, kde to přece není možný…Nenene…Letí Adam, super, kontrola…cíl…je první, zatím…počítáme mu každýho člověka, co dojede hůř…pořád první…pak se propadá, ale nakonec SUPER 12 místo – velkej congras, na takovýhle těžký trati a krátký, kde se každá chybička počítá…přilítává top ten, a nejlíp jak popsat jejich jízdu je – jednou jak na XC vyjížďce. Klidně, totálně kontrola…hlavně Peaty,  Cameliny, A samo Hill. Moc.

dsc00997.JPG

Takže nakonec pořadí Hill, Camelliny, Peaty, a jen 4 sekundy za Peatym Adam na 12 fleku… Super.

Tak a končíme tuhle slohovou práci. Je po závodě. Jak to celý shrnout.

No tak pro mě osobně – super zážitek. Hodně těžká trať, kde byly velký skoky, a hodně kořenů, kde se každá chyba trestala – prostě paráda. Nebylo to dlouhý, takže se to dalo, a mě se to fakt líbilo..zase trochu posunutá hranice. Vejlet to byl superiozní, S Petrem pohoda jako vždy, support Kamilovi bez problémů, takže celkově fakt best. Počasí čtyři dny slunce, a žádný zranění – co víc si na začátek sezóny přát.

Tak zase brzy. Pa a díky.
Čárys.

 PS: Opět to není report alá MTBS, plný faktů a jmen, ale předkládám vám pohled na závody očima obyčejného průměrného člověka, co se vozí na kole. Dnt fck me. Hezký den ! 

PPS : Velká galerie od Pana Janíka bude brzy k vidění… Stay tuned. Jdu spát. Pa.  

DSC00939.JPG DSC00941.JPG DSC00942.JPG
DSC00944.JPG DSC00945.JPG DSC00946.JPG
DSC00947.JPG DSC00949.JPG DSC00950.JPG
DSC00951.JPG DSC00952.JPG DSC00953.JPG
DSC00954.JPG DSC00956.JPG DSC00957.JPG
DSC00958.JPG DSC00959.JPG DSC00960.JPG
DSC00961.JPG DSC00962.JPG DSC00963.JPG
DSC00964.JPG DSC00965.JPG DSC00967.JPG
DSC00968.JPG DSC00969.JPG DSC00972.JPG
DSC00973.JPG DSC00975.JPG DSC00977.JPG
DSC00978.JPG DSC00979.JPG DSC00981.JPG
DSC00984.JPG
DSC00985.JPG DSC00986.JPG DSC00988.JPG
DSC00989.JPG DSC00990.JPG DSC00991.JPG
DSC00994.JPG
DSC00995.JPG DSC00996.JPG DSC00997.JPG
DSC00998.JPG DSC00999.JPG DSC01000.JPG
DSC01004.JPG DSC01005.JPG DSC01006.JPG

39 komentářů pod “World cup no.1 – Maribor”

  1. Čárys

    4: Kubajsz : To koukáš, co ? :) Jsem nejrychlejší… Doufam že jste všichni dobře dojeli… Dobrou noc všem. Pa.

    PS : Petr je největší truckerskej závodník, hehe… 5h z Mariboru, s náklaďákem :) Moc 

  2. mára

    no super už chci bejt velkej kluk a podívat se tam taky muhehe

  3. flatíno

    CHCI mamuta!.. vsechny! hehe… Jinak Datel sikovnak!

  4. Jr.

    jojo…ale na Jablonec to kamaráde nemá…tam ještě zažiješ význam slova motokros,pokud to teda klucí nezrušej

  5. Los tomanos

    Carys: Nas fakta a jmena nezajimaj, mi chcem jen a jen ty cubky….

  6. Buba

    dobre ty…moc dobre

  7. Maaca

    Ju, proc Hejnas nejede na Boxstru, kdyz je to ram WC proven? :D

  8. coolo

    dobře…BEJBA

  9. Íček (MOtoX)

    Trošku ti všichni ve skrytu duše závidíme kde všude jezdíš, my jsem zase hoblovali “jen” Ješted :), ale to všechno přebíjí tvoje reporty, díky. Super čtení.

  10. KUbasjz

    čárys: to čumím, jsi bůh. Já jdu teprve na RTG, nějak mi ta ruka modrá :( jinak rapport good

  11. ddd - andy

    Cau bejbe! Super! Dobre ze jste to prezili. Musi to bejt parada. pa

  12. Ondra

    Ty vole to je hezkej vikend.A to jako Dzamil nacpe kolo do Buzuki nebo to vezete v tiraku?

  13. blek

    Ty mamutky! Boží!!!

  14. Wlk

    Parádní report jako vždycky dědo:-) Dobře vy a hlavně, že ste zdravý a celý

  15. tomaass

    asi jsem se zamiloval, tak třikrát během prohlížení fotek :-)

  16. Horac

    Heh Čárys, fakt není jako tobě! :-) Sice sem se tam byl taky podívat a pozdravit tě na startu(zrovna když startoval ten malej klučina v červeným hábu jménem Kubasjz). Trať to byla fakt pěkná a těžká, když člověk vidí ty šílence z první 40tky jak letěj – něco neuzkutečnýho! Prostě božííííí víkend, teda neděle:-) A díky za článek.

  17. eli

    ty voe roštěnek parádních kupa. dobře kuci. pěknej report Čárys.

  18. fousmen

    Tak tomuhle rikam Cteni, zhltnul jsem to cely naraz, ze jsem si skoro tech mamutu ani nevsimnul.. No dobre, kecam, tak vsimnul no.. ale report fakt supr!

  19. Hanz_zlin_CB

    Mno pěkně pěkně v příštím životě chci být také milionářský synek s přísunem peněz od tatínka bych jezdil kde se mi zachce :) :) nene prdel….. ale zavidim ti ty tvý vyjížďky já max Geiskoppf.
    Super článek super fotky jen nehápu tu zadní stavbu červenou pls vysvětlení :)

  20. DD

    report na hovno, zadny fakta, zadny jmena :-) Mamut nejvic, ty to zachranuji

  21. Čárys

    4: Maaca : Pro český tratě a 3DH cupy Dragster stačí… ;-)
    4: Kubajsz : doufám, že to bude v pořádku ! Pak napiš…
    4: MOX : Já mít Ještěd za barákem, tak nejezdím nikam jinam :)
    4: Ondra : Ty voe, vejde ! Normálně tam narval : velkej rozkládací stan, celoodpruženáho krosáka, 4X speciála, a Sjezdovýho Boxxstera. 3 komplet kola. Tašku s věcma, komplet hadry, a tak. Neskutečný. To auto je nafukovací…
    4: Horac : Zdravím ! To bylo milé překvapení, a propó – jel jsem tak, jak jsem říkal, a vyšlo to ;-)
    4: Hanz zlín CZ : to bych chtěl bejt v příštím životě taky…
    4: DD : tak tak :)

  22. Milow

    super report, a mamutí čubky jsou nejvíc! :-D

  23. Horac

    Čárys toe dobře že to vyšlo, ale nevyšlo to na tu nej 80tku! :-D Ale fandil jsem jak sem mohl, když si nalítal do těch dvou klopek před R’ n’ R :-), jinak jízda byla pěknááááá – taky bych tak chtěl umět někdy jezdit:-)

  24. Čárys

    4: horac : na nej 80tku to nebude nikdy. To je u mě nesmysl… :) Jinak před RnR sekcí mě to bavilo, superiozní…

  25. onnex

    Mno jeden z nejlepsich reportu zde!!! a to jsem cetl skoro vsechny ……… strucny vystizny a poutavy.

    jen tak dal

  26. eMTý

    moc faktů a jmen, málo čubek…

  27. nitro

    super clanek, jen to poradi v dh se by chtelo poupravit…

  28. SNIP

    Čárys: slohovka kruta!!! :-D jinak gratulejsn Slava a Vagner

  29. koZa

    aspoň teda pod ty čtyři minuty,co ne? co? Kurva!No dýýýť…A Mr.Vágner je hell rider!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  30. Kubik

    bozi … dobra prace dedo :)

  31. The Skreth

    to Maaca: Boxxter má o asi 800 gramů víc. Tak možná proto..

  32. Ondra

    4:Čarys:Tak tomu se snad neda ani verit!!Medžik kááár!!!

  33. Petr Votava

    Tu Čárys: Tý vole, ten popis trati je fakt hustej. Úplně jsem si připadal, jako bych to letěl za tebou. Tak dávej, dávej dál…

  34. Čárys

    Dám, dám po víkendu – jedem nach Semmering… Mrk mrk.

  35. thomas

    Parada:)
    Jen nechapu jak si muzes pamatovat jak si jel race.. ja sem rád ze si pak pamatuju kde to sem .. smekam.

  36. Schwara

    Krása! Gratulace všem kdo se vrátili živý!

  37. Čárys

    4: thomas : No ty chyby si člověk pamatuje…a já chybuju celou cestu…takže jízda je pak snadno zapamatovatelná, a stojí za hovno :)

  38. networ

    Videa nejrychlejších tří z obou kategorií jsou tady http://www.freecaster.com/live/1000006_1004528
    Hill reprezentuje kterou planetu? Mars?

  39. dave

    maj tam dobrý roštěnky :D

Komentář: