Semmering. Achtung, die Kurve !

dsc01030.JPGNo, tak jsme si na uplynulý víkend vybral závody v Semmeringu, místo v Krupce. A evidentně jsme udělali dobře. Více informací o slunečném blbnutí najdete vevntiř…

No, i přes vychvalování tratě v Krupce nejmenovaným děčínským kloučkem jsme my, podvratní živli onomu nátlaku nepodlehli, a zamířili si zajezdit z kopce dolů – a to do rakouského Semmeringu. S Petrem jsme Krupku prostě vzdali.

dsc01007.JPG
 

Vyrazil jsem ve čtvrtek večer, přejel jsem k Petrovi do Jesenice, a tam jsme nechali Dodge, a přendali věci do RB trucku. Petr mi dal dáreček, a to řídítka Funn s krásným rozměrem 75cm, neboť už se nemohl koukat, jak po nich toužím a jak si neustále nastavuji hliníkovými nástavci své 68čky Easton na nebezpečných 74cm. Ještě jsme v padajícím šeru vyměnili pružinku v 888mičce za měkčí, takže jsem komplítly potuněn mohl vyrazit za zábavou.

Čajík, popovídání, a přespání proběhlo ještě v Jesenici, s tím že vyjedeme ráno…

Je ráno, 5:30, a my startujeme náklaďák, a nabíráme kurz Vídeň. Brněnská dálnice opět nezklamává, a nandavá tlumičům co se do nich vejde. Stáčíme to na Znojmo, a mrdáme se neskutečnejma  okreskama, s nepředjetelnejma náklaďákama, v podstatě až k Vídni, kde opět najíždíme na dálnici. Pak už je to hned, a jsme v Semmeringu.

Je půl 11, a my to jdeme očíhnout. Sluníčko svítí, až vaří, sem tam se přežene mráček. Berem kola, páteřák, a jdem si to zplužit. Trať.

dsc01008.JPG

 
Kabinková lanovka vás vyveze během 5ti minut nahoru, dva i tři lidi se vejdem do kabindky naprosto v pohodě, a kousíček na start. Ten je hned pod rozhlednou, startuješ na 5 tku, jednou šlápneš, a špeed. Skok, svah, sestupák, odkloněný točky na trávě, a už začínaj klopenice. Ty krávo tady je klopenek ! Všechny jsou fakt velký, od 10 ti do 20 ti metrů, v různých stupních rozmrdanosti – od hladkých až po rozmrdaný – a dá se to v nich valit hodně.

dsc01022.JPG

Je tu první les, nějaký ten kořínek, a výskok na louku, další les už je podstatně delší, a rozmrdanější…koukaj kořínky…zase výskok na louku, a klopky…V půlce tratě přejíždíš železný lešení, přes cestu, a zase vlítneš do lesa, do nejdelšího lesního úseku. Zde velká PALBA. Zase z lesa ven, skok potlumovák 10m do odkloněnýho,(speciálně pro Šimona – skok měl 2 metry, lítalo se o hodně dál…) a v kulích do lesa, a skok a pak už jen mega bikepark klopky až do cíle, okořeněné sem tam nějakým skokem. Kudla velká, bros !

Je to boží, skoro nešlápneš, až dolů. Lítáme asi 7 jízd. Hned vedle je bikepark, kterej obsahuje tratě s lávkama, a klopkama, není to moc velký, ale je to dobrá alternativa, když už tě trať nebaví… No, párkrát si to dáváme, nějak se zatahuje, ošklivej mrak ošklivej…hro zaduní, a už je to tady. Prší.

Práááásk, PRÁÁÁSK ! Bouchlo do lanovky, a je vymalováno. Ještě že jsme po tréningu, stejně jsme u nemohli. Jdeme se umejt, poladit kola, a když po hodině přestane pršet, a vyleze slunce, tak i projít trať a depo. Intens to trochu přehnali s kamiónem…

 dsc01040.JPG

Celkem znavený jdeme spát kolem 22h, dáváme Pár Pařmenů, a Jackass 3, který ovšem kvalit dvojky nedosahujou ani náhodou…

Je ráno, slunce svítí, a tak se budíme brzy. Dneska máme od 9 do 13h tréningy, a pak nějakej meeting, a od 14:30 měřák. No tak jdeme jezdit. Ráno je to navlhlý, a tak to hlavně na loukách a sem tam v lesích, klouže jako prase, ale s každou jízdou se to lepší. Dáváme jich s přestávkama asi 6, a jdem na meeting, kde se dozvídáme hovno, neboť němčina je otřesnej jazyk. No nic, konečně vydávaj startovku, a vidíme že jedem hned jako první. Já mám 6tku, Petr 5tku… Eliťáků (kam jsme se neprozřetelně přihlásil i já) je 69, jinak je tu celkem skoro 250 lidí. To de ! A 15 čechů, který stejně jako my, vzdali XC muddykros. Hof, Michal Červenka, Zloděj kol, Terry, atd…

ukaž zub !

 dsc01037.JPG

No jsme nahoře, trošku se rozhejbáváme, jdem do startovací budky (startovací rampu kvůli mě a Petrovi rozšířili – nevešli jsme se tam s klackama, fakt) a Petr jí solí, a já taky. Začátek mám dobrej, louky super, letím do lesa, beru stopu, v ní jsou nějaký natahaný větve, tak to mrvím, a pak už to mrvím komplítly. V dalším lese jdu mimo stopu, kurva, co dělám, a po skoku z louky v hroznejch kulích vlítám do lesa, kde se skoro přizabíjím, vybržďuju to do nuly, a pak už na to seru…dolu se doplužím, a teda dal bych si facku. Hrozná jízda.

Petr už dole čeká, je celkem spokojen, a tak jedem k autu, berem si foťáček, a jdeme nacvakat fotky do článku, na který právě koukáte. Jedem FR track, s klopkama, a nějakejma skokama…Petr jednou strašně přestřeluje takovej dlouhej polet…moc on, moc !

dsc01030.JPG

A ještě koukáme na ženský, některý jedou fakt peklo… Anike, dobře ona…No a to je dneska vše. Počasí na neděli slibuje déšť, tak jsme na to zvědavý, to bude boj o přežití, ty jo. Dozvídáme se, že v Krupce už druhej den strašně chčije, muhahahá, dobře vy ! My končíme druhej den se skórem skoro za dva dny skoro 20 jízd, a jsem zatím čisťounký…Večer klasika, filmeček, a spát. Jsme mrrrtvý….

A je tu neděle, závodní den. Den začíná naším tréningem, od 9 do 9 45, warm up, a pak už závodní dvě kola. No co myslíte, ráno nechčije, je zase hezky. Sem tam se to honí, ale fouká vítr, takže to vypadá na bezdešťovej den…No nic, jedem si to rozjet. Dvě jízdy, trošku rychlejc, klasika, poznat kde co je, a pak už se jen dole vyklidnit, a zčekovat, kdy že to jedeme. Jedeme kolem poledního.

Strart první jízdy. Jsem celkem natěšenej, trochu se nahoře rozjíždím, a těším se, že to napálím. Chci vědět, jakej tu vlastně jezdím čas…Tak mi to pípá, a drtím, skok z lanovky a pravá, dobrý a levá, fajn, klopky jedu super, jedna nejlíp, lesy oki, a tráňo a železná konstrukce trochu polmaleji…les dva, celkem to držím, vlítám do něj, držím to dost, výjezd z něj super, akorát jsem tomu dal trochnu nažrat…držím to na skok….polet jak kráva, na dopadu do šikminy strašněj uchcávák…držím klacky v dorazu, a jedu…voe, mám práznej předek ! No nic, tak to bych blil.

Dolu to svádím, koukám ještě na Petra, Poliho, a Hofa, a dole si postesknu – já to tu snad normálně nedojedu…kvalda skoro rozstřely, semíčko prorazit, jsem teda fakt zvědavej na fajnl. Nějak mi to tu není souzený.

ona je prostě boží…

dsc01013.JPG

Máme zase čas, tak kecáme, relaxujeme, já lepím duši, a navštěvujeme další čehůny. No a kolem 15h už zase mizím nahoru, čipešek ( čip na měření času) na nožce, a připravenost maximální. Jen ty mraky, honí se to honí, a ve vedlejším údolí evidentně chčije. Tak se začínám modlit. Neboť sjetý mišáky na bahnivou odkloněnou louku by nebyly to pravý…

Takhle moc se mi snad ještě nikdy nechtělo na trať, jako tenhle závod. Samozřejmě to přichází, asi 8 lidí předemnou. Chčije. Snažím se nevnímat takovou drobnost, a nepřipustit si to…to bude suchý…bude…

…píp, píp, píp…jdu na to, startuju na 5th gear, 6, skok, svah, kua, trochu morký to je, lanovka, přestřel, v zatáčce za tím to mám just, a v tý další nic moc…přeci jen to trochu zmoklo…kapky deště na brejle…klopky, prach s vlhkem, jedna nic moc, ale jinak to drží…rvu jí, abych byl co nejdřív dole, než se rozechčije…nájez do lesa, kua, tady už to klouže…les suchej…tráňo z lesa polet, dopad už vyloženě na mokrý kameny. Trochu ještě ubírám, nechci se smotat…blížím se k železnýmu mostíku, levá a pravá, a na mokrejch dřevech jdu skoro na držku. Uf, jsem venku, teď palba v lese…jedu na jistotu, nevím jak moc to tu zmoklo…skoro ne…radši pomalejc, nechci to zkurvit. A jsem venku, polet na louku, object skok do lesa, kudla, ok, z lesa ven ok…a už jen klopky dolů…to už půjde…a kurva, 30 metrů předemnou je někdo, dojíždím ho. Jedna klopka, nevím kde ho vzít, druhá klopka, taky ne, rovinka, nabírám speed a v další to půjde…on má něco s řezením..vlítám do klopky beru ho horem horem…uf…poslední klopka, ok, zatáčka a dva skoky, a je to doma !

Tak 3:20, na to de, jsem i spokojen, na to že trochu pršelo, a dojel jsem kluka. Jo, jsem happy.

dsc01032.JPG

Petr už jede zase za sucha, vyžral jsem si to teda jen já… tak to hodně napaluje, a dává 3:08, což je mazec, Hof stejnej čas, a Poli 3:10. Je to tu našlapaný, ty jo…

Vyhrává Matti Lehikonen, kterej zalít nechutnejch 2:48, druhej mladej uřvanej amík 2:49, a třetí rakušák 2:51. Největší nádor !

No a my jdeme vrátit čipešky, dostáváme zpět zálohu, a pobalujeme trucka, a pijeme teplou čokoládovou mňamku, po který se určitě komplítly toudly zesereme. A spokojený pomalu odjíždíme k domovu.

Tak a jak to celý shrnout. Jsme S Petrem rádi, že jsme jeli sem, neboť jsme si 3 dny super pojezdili, na trati kde se muselo jen minimálně šlápnout, a to jen, když si chtěl jet megaprdy, jinak ne. Počasí bylo super, a v ceně 46 euro jsi měl 3 dny permici, pojištění, red bully, kafíčka, a nějaký plechovkový dobroty. No nevím, ale jsem happy, že jsem nežral bahno v Krupce ! Díky Petroj za Taxi služby, a zázemí. Opět gut.

Tak a v pátek čauves v Meziboří !

 dsc01028.JPG

DSC01007.JPG DSC01008.JPG DSC01009.JPG
DSC01011.JPG DSC01012.JPG DSC01013.JPG
DSC01014.JPG DSC01015.JPG DSC01016.JPG
DSC01018.JPG DSC01020.JPG DSC01021.JPG
DSC01022.JPG DSC01023.JPG DSC01024.JPG
DSC01026.JPG DSC01027.JPG DSC01028.JPG
DSC01029.JPG DSC01030.JPG DSC01031.JPG
DSC01032.JPG DSC01033.JPG DSC01034.JPG
DSC01035.JPG DSC01036.JPG DSC01037.JPG
DSC01038.JPG DSC01039.JPG DSC01040.JPG
DSC01041.JPG DSC01042.JPG DSC01043.JPG

32 komentářů pod “Semmering. Achtung, die Kurve !”

  1. hýbňoš

    ten pickup je naprosto boží

  2. hýbňoš

    a už ste si o sobě přečetly na mtbs? zase sem se poránu pobavil:D

  3. Los tomanos

    Tomu se rika poradnej stan http://720.cz/foto/semmering08/imagepages/image28.html

  4. Manas

    Boze co ty anglicky slovicka? … to je peklo :-)

  5. JKL

    Bures zase rozdava hrozny hlasky…..

  6. JKL

    Bures zase rozdava hrozny hlasky…..

  7. tomaass

    jackass 3 je prasarna dvojka je best, vypada to moc pekne, kdybych mohl jezdit, tak jsem jel snad taky, mtbs me po ranu taky pobavilo a byl tam s vama kamil tatarkovic a vy ho schovavate, protoze mate pulpipristup smejdi :-D

  8. Maverick

    malo bahna

  9. eMTy

    žádný bahno, nuda

  10. fousmen

    co mate vsichni proti nemcine? :-))

  11. Petr Heinik

    Tak jsem rad, ze jste se pobavili. Ja se pro zmenu po ranu hned nasral. Mno nic.

  12. Wlk

    Bejt váma hackuju MTBS a dám tam odkazy na babský péčko :-)

  13. DD

    2 carys-zapomels na podvodnika – opet diky podvodnemu prihlaseni do hobby nej cz cas :-)

  14. Čárys

    4: DD: už jsem byl upozorněn Kelim – nevěděl jsem o tom. A výsledky jsem nehledal, jen slyšel od kluků.

    Potkali jsme se tam spolu, chvíli pokecali, ale pak už jsem ho neviděl – každopádně velkej kongras !

  15. Čárys

    4: Manas: To musíš ! :) To ještě nepoužíváš ? Počkej až začnu s hláškama z Páru pařmenů…
    4: JKL : Jo, koukal jsem tam, on je prostě boží. Ještě počkej, až zase napíše něco o Asii, to se mu zase zvedne hateclub…
    4: Petr Heiník : Je to bulvární web, co naděláš, mrk mrk.

  16. DD

    s opici ok, ses bulvar, u tebe se to promiji :-) uz jsem mu s asii nadhodil navnadu :-)

  17. Horac

    Sakra Čárys vy jste se zase měli:-) Ale já si dal víkendovou pauzu:-D A článek luxus a taky bych jel rači do rakous než na čp :-D Nechť ať vítězí zdraví rozum:-D

  18. kiciN

    super članek,jinak do semmeringu se chystam o prazkach,a tu čtu jen samou chválu z tratě,super

  19. petr

    DD: jakej podvodník? jako meno kdo to zajel

  20. fousmen

    Ja bych chtel ukazat trik se spicatym kloboukem.. :-)

  21. JKL

    Carys: nekdy v cervnu planuju vylet do rakouska na par dni. Schladming, Leogang, Salbach….. pojede Poli, Hof… Nechteli byste se treba aj s Petrem H. pridat?

  22. Čárys

    4: JKL : Hele, to všechno záleží na datumu, a jinejch akcích, který by se s tím kryly. Především závody. A taky naše dovolená…jestli budem mít volno. Ale proč ne, dáme si vedet až se bude blížit termín…

    4: Fousmen : jsi znalec !

  23. dhmiki

    čarys:tech 46 euro za tu pernamentku na ty 3dny bylo jen na tech zavodech nebo to tam tak maji běžně?

  24. Čárys

    4 : DH miki : Ne, to je samozřejmě jen na závodech – jinak jsem tam koukal, a celodenní stojí 22 E. Takže taková klasika.

  25. dhmiki

    dikas! vypada to tam dobře!

  26. bolekkrutor

    22E z čehož jsou dvě E vratná záloha…dostaneš zelenou machršňůru a futrálek na permici :)

  27. DD

    brnenskej podvodnik je jenom jeden, to je jasny…a kdo nevi ten se to nedovi. zkus treba propatrat vysledky :-)

  28. Spon

    kdyz vidim tu trat tak se nedivim ze ste se na krupku vytentovaly…….. no nemcina je strasna to je fakt… maj takovej divnej prizvuk teplej…… malokterej nemec ma hrubej hlas

  29. kotleta

    schevy el camino je libovka

  30. Schwara

    Pěknej report, park asi taky nebude k zahození…

  31. John Tequila Lemon

    … pekne, fesne, chutne …

  32. koZa

    to Čárys: jaká tvoje dovolená? Ty máš dovču kdy chceš:=D
    A kde jsou fotky z lesa???!!! Kořenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
    A ten pick fak ap izz da BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§

Komentář: