Rozhovor s Vojtou

1108.jpgHuááá, tak se nám tu vyrodil další rozhovor. Tentokrát padl los na Vojtu. Možná tohodle kluka moc neznáte, páč je pořád někde na horách, nebo zalezlej u kompu, a nebo v knajpě. Nicméně je to jeden z nejlepších, hodně vyštýlovanejch snowborders v Jihočeské Republice, a 720 stránky vám přinášej fakt povedenej rozhovor, nejen o snowboardingu…

 

260.jpg

 

 

1. tak se nějak predstav, kdo jsi co děláš..

Pic jmenuju se Lukáš Vojtěch, ale takhle mě skoro nikdo nezná. Spíš asi jako Vojta. Nemůžu za to, že mám zrovna dvě přiblblý jména. Studuju v Brně na stavárně, ale moc mě to nebaví, ale když se tu plácám tak dlouho(dost dlouho) tak už to dodělám.

2. Skate, snb, surf, jak a s čím jsi začal, s boardovejma sportama, a kdy, s kým.

Začínal jsem jezdit na skate už před dávnými časy ve vzdálené galaxii :-) Ne fakt je to už hroznej pravěk. Začínali jsme s čárysem a s vyhoněm nejdřív klasika slalom okolo Pintovky dolů k bechynskýmu mostu, pak jsme začali stavět první skočky na kterejch jsme se dost rozstřelovali. Pak už začala éra normálních skate. Chodili jsme do Vrtulníku (vostrej klubík, kdo nezažil neuvěří, na tu dobu to byl masakr), kde sem viděl poprvé na vlastní oči rampu. A pak se jezdilo a jezdilo, jezdili jsem hlavně street. Hlavní místa byly Leninák, respírko u 5ZŠ a před finačákem. Pak nás ale začalo srát, že tu není skatepark a dobrý podmínky, tak se začalo na skate srát a přešlo se k SNB a surfu.

 

 

627.jpg

 

3. Na co se soustředíš teď ?

Koupil jsem si surf s plachtou a baví mě to hodně, i když jsem toho ještě moc nenajezdil a spíš se zatím plácám ve vodě . Je to paráda, když se sejde vítr, slunce a děvky na břehu. Ale hlavně se soustředím na snb. Snažím se být každej víkend i pátky na horách, prostě co to de. Na skate už prdím, jedině se tak někde zhoupnout v rampě.

4. Jak vypadá tvůj tréning, připravuješ se nějak, rveš v posilce, nebo papáš těstoviny s kuřecím masem a nepiješ aklohol?

No já trénuju jen na sněhu, prostě si dávám do držky při zkoušení novech triků. Do posilky sem tam zajdu, ale málo. Jídlo si taky nevybírám, prostě žeru co chci a je to i vidět. Mám parádního mílu. No a chlastám taky. Taky co na vejšce, když mám moře času zatím.

5. S kým nejčastějc jezdíš?

Jezdím hlavně s týpkama s Milevska s Mílou, Polim a Mutantem. V Táboře jsou founové a sem tam jede Flastr, Montoya a Fanda.

 

 

447.jpg

 

6. Nejoblíbenější lokalita? Snb, surf ?

Hlavně jezdíme na Kubovku, kde si stavíme vlastní snowpark. Na surf mam rád Radavu na Orlíce.

7. Nejezdil jsi taky na kole, nebo na motorce?

Čoveče jezdil jsem na kole i motorce. To byly taky časy na motorkách. Nejvíc jsem jezdil s Čárysem, on na CéBéčku nebo CéBéXu ja na MZ kua. Jezdili jsem turist trophy TT, měli jsme to najetý, až na jednu situaci, kdy mě v zatáčce přitáhla na krajnici se štěrkem sedící kočka. Nejdřív jsem jí napáli a pak si ustlal a Čárys za mnou, mě přejel. Po další bouračce, když sem skočil fróno přes Fávo, jsem to musel prodat. Ale na biku jsem zažil taky pěkný akce. Nejdřív se jezdilo chvíli XC na který sem neměl morál a ani mě to vůbec nebavilo. Pak se jezdil street a trial. Trial mě nešel a nebavilo mě furt se mrcasit na místě a poskakovat jak founa. Naštěstí pak začaly skoky a freeride a to už mě bavilo, tak jsem si koupil i kolo na lehkej freeride. Pak sem ale přestal nák jezdit a ujel mi vlak, jak mi tuším dy-dy říkal. Tak jsem to prodal a skončil.

 

 

1106.jpg

 

8. Co tvůj názor na rozvoj snb, jde to nahoru, chcípá to, co myslíš? Jsi pro podporu tohodle sportu i pomocí takovýho shitu jako byl film snowboardáci?

Snb jde u nás dost nahoru. Jenom když vemu, co stačilo za triky před 3 rokama na finále i bednu někdy, tak se lidi hodně moc zlepšujou. Firmy do toho jdou a snowparky rostou jak svin. Jen na Šumavě to nák vázne. A ke snowboardákům, jedině to, že je to demence. Možná ale, že to nějaký lidi přitáhlo…

9. Co závody, dáváš,? Co nějaký výsledky?

Na závody jezdím, ale nějak to nepřeháním. Mě tam nejvíc sere, že tam čekám jak mamrd, pak si 2x skočím, v qvali to poseru a je to na hovno. Naštěstí se teď přechází na zavody formou jamu a to je lepší.

Jezdím hlavně big air, nebo slopestyle a tam sem zajel něco. Na Kubovce big air 1. místo, sem porazil i Pepeho Samka, pak Kramolín 2. místo a náký 3,4 a další místa. A sem tam jedu pro prdel i SBX a tam sem zajel jednou Michala Novotného a byl sem 3 a taky náký další umístění. Ale hlavně třeba za 1. místo na Kubovce sem bral 8litrů a spoustu věcnejch cen. A třeba v českým poháru je za 1.místo 10litru někdy i víc, ale bere si za 6-8 flek ještě 500,- a věcný ceny. Tím chci říct, že snb de nahoru a firmy do toho docela jdou konkurence se pořád zlepšuje.

 

 

354.jpg

10. Máš nějaký sponzory? Je to pro tebe důležitý, nebo na to mrdáš a jezdíš si pro sebe?

 

Jezdím už spoustu let za 720, dostávám věci na snb za nákup, což je super, díky dědku. Dřív jsem chtěl sponzory i jiný, ale teď mě to už nějak přešlo. A taky jsem byl moc línej schánět si nějaký sponzory a chodit za nima a tak. Taky dřív, když sem byl mladší, tak to tu ještě nefungovalo jak teď, že firmy někdy přijdou i samy za malejma talentovanejma frackama :-) ale nic proti, jen ať ty peníze perou do lidí a ne někam do kapsy. Teď už si jezdím pro sebe, i když by se mi líbilo dostat nějaký věci za pár korunek, nebo zadara a komu ne co?

 

11. Kdyby jsi se chtěl znova narodit jako zvíře, co by jsi chtěl bejt?

 

Kua nad tim sem nikdy nepřemýšlel, ale když se tak podívám doma na naše kocoury, tak bych chtěl bejt kocour ale u nás doma jen. Válet se u kamen a nahřívat se, žrádla pořád hafo, voject venku nějakou číču a furt jen chrápat. Zdřímnout si aspon 5x denně, abych měl dost energie na hlavní spánek dne.

 

12. Co kalby, děvky, drogy ? Jsi partypeople?

 

Kalby mám rád, sem pro každou párty. I když dřív jsem kalil teda víc, nebo sem spíš mín vydržel. Takový párty jaký byly v 603 se už nejspíš nevrátí a tóčo s děvkama. Lhal bych, kdybych řikal, že sem nic neměl. Někdy si dám rád špeka, ale to je všechno. Ale spíš tak někde napohodu se zhulit, než se rozsračkovat nakaši někde v knajpě.

 

13. Co zranění?

 

Na to jak jezdím dlouho, tak jich moc nebylo, když nepočítám nějaký naražený prdele, žebra, kostrč, zápěstí, kolena,palici a tak. Vlastně při každým učení novejch triků si naložim. Když chcete zkoušet třeba 720, 900, FS rodea, tak se to nedá na malejch skokách, ale musí se na velký skoky. Pěkně pořádná rychlost a když se nepovede odraz tak to zavání pořádnou držkou. Jednou jsem si zlomil 3 žebra. To byla ale moje picovina, malej skok a ja to rozhulil a přeletěl jsem dopad až na placku a přímo na prdel a nějak mi praskly žebra. Minulý léto jsem si při letním treninku na ledovci vyhodil koleno a přetrhnul křížovej vaz. Teď v létě mě čeká plastika.

 

 

 

537.jpg

 

14. Plány na léto, a na příští zimu?

 

Léto mám parádně naplánovaný, budu sedět a čučet z okna, jak si ostatní užívaj léta, a já si budu strkat prsty do prdele :-) . Ale snad na zimu to bude 6 měsíců po operaci, to zase rozjedu a vykurvim si druhý koleno:-)

 

15. Tvůj největší rozstřel ?

Nejvíc sem se rozstřelil z absintha s redbullem :-) ale tyhle rozstřely z chlastu si nikdy nepamatuju, mám vždycky hrozný vokno, ale to je asi dobře. Jinak asi na prkně, to už je taky hrozně dávno. To jsme s dědkem byli v Saalbachu. Bylo to někdy v dubnu, takže už jen sjezdovky pod sněhem a na okolních kopcích už jen hlína, šutry a bordel. Přijedem s dědkem ke krpálu a za nim rovina hrozně dlouhá, tak se to muselo pořádně rozhulit. Ale na tý rovině byl asi 2m vysokej mostík. ďż˝?íkám dědkovi : „ to musíš rozjet jak svině jinak to rovinu nepřejedeš“ A dědek říká : „ ty voe dole je to naký lesklý to bude ledík“ řikám : „ale prd čum jak to rozfrčim“ tak sem nasadil šus jak palyžaři a na mostíku mě to začalo táhnout ven. Samozřejmě že sem vyletěl asi ve 40km/h ven z mostíku na louku, kde byly šutry a pěknej bordel. Nevím jak se to mohlo stát, ale mě se nic nestalo. Netrefil sem žadnej šutr palicí, nesmotal sem si ruce nák podsebe, prostě nic. Jen sem si rozseknul ret. Byl sem o bahna a celej nasranej, tak sme si zajeli na hranolky do knajpy.

16. Máš vanu?

Ty voe a jakou!! Jak teď nic nedělám, sedím u kompu, čučim na filmy, hraju hry a teda někdy se zvednu a jdu do knajpy, kterou mám u kolejí, tak mám slušnýho mílu. Zkoušel sem něco dělat, že bych cvičil na pupek, ale sem línej a na to jsou moje břišní svaly příliš zesláblé :-)

 

 

17. Co vozíš za hardware ?

Já to nějak neřešim, jestli si budu kupovat nový modely a pičovinky. Mám teď 5 let starý prkno, RIDE DECADE, ještě k tomu nalomený, druhý RIDE CONTROL jsem prodal, vázko RIDE LX 4 roky starý a boty THIRTYTWO TEAM TWO taky 4 roky. Hadry na sebe všechno dost jetý už, ale mě to nesere. Radši projezdím za sezonu 15litru za benzin, permice atd, než abych si kupoval každej rok nový modely jak buzna a na hory jel jednou za sezonu a ještě k tomu tam pózoval jak founa největší !

 

1107.jpg

18. A co hudba, film, kniha, hra?

Hudbu poslouchám skoro všechnu, teď sem ale postahoval starou hudbu, co sme poslouchali ještě z dědkem, když sme jezdili na skate a chodili na bazény na disko a pak do bunkru a ještě na kulturák kua pico, to byly časy. Třeba Prong, Helmet, suicide tendecies, soundgarden, nirvanu, L7, beastie boys atd. Filmy mám nejradši Star Wars, moch bych se na ně dívat every day a samozřejmě trpaslíka. Čtu hodně málo a hraju pořád.

 

19. Oblíbený jídlo?

Pizzu můžu žrát každej den, k snídani, obědu, večeři. Pak teda ten smažák, ale už to není jak to bejvalo, to sem ho žral v Brně pořad v menze…

20. A nějaký moudro na závěr.

 

Moudra přenechám někomu jinýmu, já bych chtěl poděkovat rodičům za podporu i finanční a dědkovi ze 720 za sponzoring. Vlastně mě něco napadlo, mrdat kozí guláš a lízat starý necky.

 

A metr sněhu vždy a všude !

 

 

4 komentářů pod “Rozhovor s Vojtou”

  1. Schwara

    Ou jé! Uzdrav koleno a plnou vanou vpřed! dobře…

  2. Čárys

    Kdo nemá mílu, ten nemá sílu !

  3. rajtyš

    jasně, MKG pičo!

  4. majkl

    … joo Vrtulník taky vzpomínam. zdravim vojtu a milevsky pepiky.

Komentář: